۲۰ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۱:۵۷
کد خبر: ۱۱٬۵۷۵

محققان دانشگاه علم و فناوری هنگ‌کنگ یک پرینتر سه‌بعدی جدید برای تولید لایه به لایه غذا با استفاده از هوش مصنوعی ابداع کرده‌اند.

چاپگری که با هوش مصنوعی غذا می‌پزد

آگاه: این چاپگر سه‌بعدی می‌تواند ساختارهای پیچیده خوراکی بسازد و ویژگی‌های گرمایش دقیق مادون قرمز را برای به‌حداکثررساندن کیفیت و ایمنی محصول ارائه کند.این ترکیب به برخی چالش‌های دیگر روش‌های تولید غذای خودکار ازجمله اختلالات مربوط به ایمنی غذا و نیاز به کارشناسی فنی در تمام ساعات غلبه می‌کند این موارد نگرانی‌های مهمی هستند، زیرا پرینترهای سه‌بعدی فعلی غذا را در دو مرحله می‌سازند: مرحله نخست شامل استخراج خمیر غذای سرد برای ساختن آیتم است. آیتم در مرحله بعد برای پخت و استریل‌سازی به یک اجاق منتقل می‌شود. این روش هرچند عملیاتی است اما بیشتر اوقات به ایجاد اشکال ناهماهنگ و افزایش ریسک آلودگی منجر می‌شود، زیرا غذا بین ماشینها حرکت می‌کند اما چاپگر سه‌بعدی جدید گام‌های مجزای گفته‌شده را در یک مرحله ترکیب می‌کند و قادر به ساخت و پخت غذا به‌طور همزمان است.فرآیند فعلی ساخت و پخت غذا با استفاده از هیتر مادون سرخ یک چاپگر سه‌بعدی ساخته‌شده از گرافن القایی لیزری(LIG) انجام می‌شود. به گفته محققان، المنت داغ‌کننده بسیار نازک قابلیت کنترل دقیق دما را فراهم می‌کند، به‌طوری‌که طی فرآیند چاپ دمای روی لایههای غذا به ۱۳۷درجه سانتیگراد می‌رسد و در قسمت‌های کناری به ۱۰۵درجه سانتیگراد می‌رسد.این چاپگر فقط ۱۴وات برق مصرف می‌کند که در مقایسه با مصرف هزار تا دوهزار واتی اجاق‌های معمولی بسیار ناچیز است. محققان چاپگر جدید را با استفاده از خمیر بیسکوییت مبتنی‌بر نشاسته خاص آزمایش کردند. این چاپگر خمیر را لایه‌لایه استخراج کرد و همزمان هیتر مادون سرخ آن را پخت.این فرآیند سبب می‌شود شکل غذا حفظ و هرگونه باکتری مضر نابود شود.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.