آگاه: مقام رهبری هموراه در سخنانشان در جمع فرماندهان نظامی خواهان افزایش قدرت دفاعی شده بودند و تاکید دوباره ایشان نشان میدهد مسیری که از سوی نیروهای مسلح دنبال میشود، بدون وقفه و با شتاب هرچه بیشتر باید ادامه یاید و خستگی و توقف، معنا و مفهومی ندارد، کمااینکه با حرکت جهادی سربازان نظام، جمهوریاسلامی ایران از قدرت بازدارندگی برخوردارشده است و دشمنان نیز به صراحت به این موضوع اذعان داشتهاند.
اذعان صهیونیستها به قدرت دفاعی ایران
وزیر سابق رژیم صهیونیستی، سرتیپ افی ایتام تیرماه سال گذشته در گزافهگوییهای احمقانه خواستار حمله مستقیم به ایران شد و گفته بود: «ما نیروی هوایی را برای کمک به نیروهای زمینی ایجاد نکردیم. نیروهای هوایی بهعنوان یک بازوی اساسی و استراتژیک تاسیس شد. اگر من نخستوزیر بودم، همه هواپیماهای نیروی هوایی را جمع میکردم و به آنها میگفتم: اکنون نوبت شماست که اسرائیل را نجات دهید، با هواپیماهایتان پرواز کنید و ایران را به هرقیمتی که شده است، به دوران غیرهستهای خود بازگردانید.»
پس از گُندهگویی های او، شموئل میر، کارشناس برجسته رژیم صهیونیستی در توییتی در واکنش به اظهارات افی ایتام نوشت: «جنگ پیشگیرانه اسرائیل علیه سایتهای هستهای ایران که گویی راهحل معجزه آسایی است، یک سبکمغزی غیرقابلتحمل است. حمله به ایران، ایدهای جنونآمیز است. اعزام نیرویهوایی غیرممکن و از همان ابتدا گزینهای نامطلوب بوده است.»وبسایت صهیونیستی nziv هم درگزارشی در رابطه با توانایی صنایع ایرانی در ساخت گسترده هواپیماهای بدون سرنشین نوشت: «براساس دادههای وزارت دفاع اوکراین، روسها تقریبا تاکنون ۹۰۰۰ پهپاد به سمت مواضع ارتش این کشور پرتاب کردهاند. با این حال، از آنجا که برآوردهای وزارت دفاع اوکراین اغراقآمیز بهنظر میرسد، ما دوسوم این رقم را درنظر خواهیم گرفت. اگر ایرانیها سالانه ۲۰۰۰ پهپاد شاهد ۱۳۶ را به روسها عرضهکرده باشند، میتوان حدس زد که سالانه حداقل ۸ تا ۱۲ هزار دستگاه از این مدل پهپاد را تولید میکنند.»
این وبسایت صهیونیست با اذعان به موفقیت ایران در زمینه تسلیحاتسازی مینویسد: «پروژههای نظامی ایران، حتی در شرایط تحریم، چندین دهه است که بسیار جاهطلبانه بوده است و هیچکس نمیتواند انکار کند که ایران با وجود تحریمها، حتی فراتر از حوزه منطقهای خود به یک بازیگر مهم و تاثیرگذار تبدیلشده است. ایران یک سیستم یکپارچه ایجادکرده است که شامل مراکز تحقیقاتی، دانشگاهها، موسسات آکادمیک و شرکتهای دولتی و خصوصی است.»
چرا قدرت دفاعی ما باید افزایش یابد؟
اما نیروهای مسلح از چه امکانات و تجهیزاتی برخوردار هستند که خواب را از دشمن صهیونیستی گرفتهاند؟ هم سپاهپاسداران و هم ارتش انقلابی روزبهروز به سلاحهای نقطهزن مجهز میشوند. بهطور سنتی نیروی هوافضای سپاه، موشکهای بالستیک، پهپادها و موشکهای کروز حمله زمینی ایران را در اختیار دارند. درحالی که موشکهای کروز ضدکشتی در اختیار نیروی هوایی ارتش بودهاند. سال ۲۰۲۱ «فرماندهان ایرانی دستیابی نیرویزمینی و نیرویدریایی سپاهپاسداران به موشکهای بالستیک را، که بهطور سنتی در انحصار نیروی هوافضای سپاهپاسداران بود، برجسته کردند. علاوهبر این نیرویهوایی ارتش نیز یک موشک کروز دوربرد حملهزمینی را به نمایش گذاشت؛ این نوع موشک نیز بهطور سنتی برای نیروی هوافضای سپاهپاسداران محفوظ بود. ضمنا هم سپاهپاسداران و هم ارتش اکنون از پهپادهای مسلح و انتحاری استفاده میکنند.»
ارتش و سپاهپاسداران هر دو در زرادخانههایشان راکت هدایتشونده دارند. بنابراین، اکنون هر دوی این شاخه نیروهای مسلح ایران سلاحهای قدرتمند برای اهداف دفاعی و تهاجمی در اختیار دارند. با توجه به تاکتیکهای بهکاررفته در جنگ ایران و عراق، ارتش نیز علاوهبر سپاهپاسداران از قابلیتهای قابلتوجهی در جنگ نامتقارن برخوردار است. نیرویدریایی ارتش میتواند بر کشتیرانی و جریان نفت در تنگههرمز تاثیر بگذارد. کاری که شناورهایش بارها ثابت کردهاند میتوانند انجام دهند.
همین توان سختافزاری و نرمافزاری نیروهای مسلح منجر شد تا پایگاه اینترنتی آمریکایی «۱۹۴۵» که عموما به مسائل نظامی میپردازد، در گزارشی تحتعنوان «پنج سلاح جنگی برتر ایران» به قلم «مایا کارلین» دبیر بخش دفاع خاورمیانه در این خبرگزاری و تحلیلگر اندیشکده راستافراطی و ضداسلامی «مرکز سیاست امنیتی» مستقر در واشینگتن، به همین موضوع پرداخته است: از موشک «سجیل» که تهران تا تلآویو را در هفتدقیقه طی میکند تا سلاحهایی که ایران با هدف یکسان کردن «حیفا و تلآویو» با خاک آنها را ساخته است.
با این حال نباید غرور ما را فرا بگیرید و بهواسطه توان نظامی و دفاعی که به آنها دست یافتهایم منفعل شویم و دیگر اقدامی انجام ندهیم، به همین جهت فرمانده کل قوا همواره دستور میدهند آمادگیهای نظامی را افزایش دهید. ایشان هفت آذر سال ۱۴۰۳ در دیدار مسئولان و فرماندهان نیرویدریایی ارتش، افزایش توان رزمی را باعث پیشگیری از تهاجم دشمن دانستند و فرموده بودند: مهمترین کار نیروهای مسلح پیشگیری از تهاجم است؛ بنابراین باید بهگونهای عمل و توان رزمی کشور را در نگاه و رصد بدخواهان ایران برجسته کنید که بهمعنی واقعی احساس کنند هرگونه برخورد برای آنها، هزینه سنگینی بهدنبال خواهد داشت.
معظمله سال ۹۹ که کشور درگیر ویروس منحوس کرونا بود، در ارتباط تصویری با مراسم مشترک دانشآموختگی نیروهای مسلح به تبیین «چرایی افزایش توان دفاعی ایران» پرداختند و گفته بودند که قدرتدفاعی برای یک کشور حیاتی است، برای اقتدار یک ملت حیاتی است. اگر این قدرت دفاعی را ملتها نداشته باشند، آن کسانی که اهل تجاوز و تعرض و سوءاستفاده و دخالتکردن و دستاندازی به دیگر کشورها و ملتها هستند- که امروز نمونههایش را دارید در دنیا میبینید. آمریکا و بعضی از کشورهای دیگر- آنها را راحت نمیگذارند؛ اگر قدرتدفاعی در یک کشوری وجود نداشته باشد، دیگران آنها را راحت نمیگذارند و به همهچیز آنها تعرض میکنند که امروز میبینید به بعضی از کشورها چه تعرضهایی میشود.
۲۴ بهمن ۱۴۰۳ مجدد رهبری به پیشرفت صنعت دفاعی تاکید کرده بودند و با بیان اینکه پیشرفتهای صنعت دفاعی باعث ارتقای رتبه قدرت دفاعی ما در جهان شد، اما این بهمعنای توقف و قناعت به وضع کنونی نیست؛ چرا که ما کار را از نقطه صفر شروع کردیم و با وجود تلاشها و دستاوردهای فراوان، هنوز در بسیاری از موارد با خطوط مقدم فاصله داریم، گفته بودند: ابتکار و نوآوری، پایان ندارد. البته نوآوری بهمعنی توانایی ساخت یا تکمیل کارهای دیگران نیست، بلکه باید سراغ کارهای انجامنشده و بالفعلکردن امکانات شناختهنشده در طبیعت رفت؛ همچنانکه با کشف نیروی الکتریسیته، اینترنت و هوشمصنوعی دریچههای جدیدی از علوم بهروی جهان گشوده شد.
طبیعتا پیشرفت و بازدارندگی دفاعی جمهوریاسلامی هیچگاه با چراغ سبز معاندان و دشمنان ملت روبهرو نمیشود، آنها با ریشه و ساختار نظام اسلامی درگیر هستند، بنابراین همانگونه که رهبر انقلاب فرمودهاند از پیشرفتهای حاصلشده عصبانی هستند. حقیقتا که در حوزه هوشمصنوعی، جایگاه ارزنده در فناوریها نانو، افزایش تولیدات پتروشیمی، افزایش ارزشافزوده ذخایر زیرزمینی، رتبه نخست شتابعلمی جهان، پیشرفت در زمینه هستهای، ورود به باشگاه قدرتهای نظامی جهان و… گامهای بلندی برداشتهشده و قابلدفاع است. پیشرفتهای ما نشان میدهد که اقدامات مذکور توانسته خودکفایی را در حوزههای مختلف رقم بزند. شدت و گستردگی پیشرفتهای جمهوریاسلامی ایران در سالهای اخیر بهحدی بوده که سیاهنماییهای مکرر، برنامهریزی شده و گسترده دشمنان از طریق جنگ ترکیبی نتوانست ذرهای نور امید به حرکت روبهجلو را در میان مردم ایران کمفروغ کند.
نظر شما