آگاه: «جان مِرشایمِر» اندیشمند آمریکایی علوم سیاسی نیز در نظریه «رئالیسم تهاجمی» اشاره میکند که نظام بینالملل ذاتا آنارشیک است و هیچ مرجع فراملی برای تضمین امنیت جهانی وجود ندارد. بنابراین دولتها برای بقای خود باید به انباشت مداوم مؤلفههای قدرت مادی از جمله تسلیحات نظامی بپردازند. در جریان دو دور مذاکرات غیرمستقیم هستهای میان ایران و آمریکا با میانجیگری دولت عمان در مسقط و رم، شاهد نقش اقتدار نظامی ایران در پیشبرد مطالبات دیپلماتیک بودیم.
بنابر نظر صریح مذاکرهکنندگان ایرانی و آمریکایی، مسیر مذاکرات غیرمستقیم هستهای روشن و شفاف است و آمریکاییها وارد خطوط قرمز ایران از جمله توقف غنیسازی اورانیوم و برچیدن سانتریفیوژها نشدهاند. علت این امر، تغییر رفتار و ماهیت آمریکاییها نیست؛ آنها کماکان همان مستکبرینی هستند که چنانچه طرف مقابل را ضعیف ببینند، او را میدرند؛ بلکه علت عدم تخطی آمریکاییها از رفتار و مواضع اصولی (تا اینجای کار) در دو دور مذاکرات غیرمستقیم، آگاهی آمریکاییها از اقتدار نظامی و دفاعی ایران اسلامی است.
اذعان ترامپ به قدرت نظامی ایران
به یاد بیاوریم که در اسفندماه سال گذشته در جریان سفر نتانیاهو نخستوزیر رژیم صهیونیستی به آمریکا، خبرنگاری از دونالد ترامپ رییسجمهور آمریکا پرسید: «ایران ضعیف شده، چرا به تأسیسات هستهایاش حمله نمیکنید!؟» ترامپ، در حالی که نتانیاهو در کنارش نشسته بود، پاسخ داد: «ممنونم که این را میگویی! اما ایران در حال حاضر، نهتنها ضعیف نیست، بلکه آنها بسیار قدرتمند هستند.»
«مایک پمپئو» وزیر خارجه اسبق آمریکا و از ایرانستیزترین عناصر در ساختار حاکمیتی ایالات متحده نیز چندی پیش در حساب کاربری «ایکس» خود ضمن اذعان به قدرت موشکی ایران اعلام کرد که تعداد زیاد موشکهای ایران به این معنی است که این کشور میتواند دو هزار و ۵۰۰ بار اسرائیل (رژیم صهیونیستی) را نابود کند.
«مارک کیمیت» معاون وزارت خارجه آمریکا در دولت جورج بوش نیز در مصاحبهای اذعان کرد که رهبر ایران و فرماندهان نظامی این کشور هوشمند هستند؛ ایران این توانایی را دارد که به پایگاههای آمریکا حمله کند و قدرت بازدارندگی آمریکا در برابر ایران بسیار ضعیف شده است.
آمریکاییها میدانند که اگر زیادهخواهی پیشه کنند و از مدار اصول دیپلماسی خارج شوند و بخواهند به سبک اجدادِ کابوی خود، حرف زور خود را پیش ببرند، با هسته سخت قدرت نظامی و دفاعی ایران اسلامی مواجه میشوند. سردمداران رژیم آمریکا برخلاف لافزنیهایی که دارند، گزینه دیگری غیر از دیپلماسی برای مواجهه با ایران در اختیار ندارند؛ اینکه آنها میگویند گزینه دیگر، برای ایران سخت و عذابآور است، صرفا لافزنی و بازی با کلمات است؛ آنها در لفافه میخواهند بگویند که اگر ایران در میز مذاکره با آمریکا به توافق نرسد، با حمله نظامی مواجه میشود. امری که بهوضوح، باطل و مهمل است و خودِ آمریکاییها خوب میدانند که در صورت ورود به فاز نظامی، چه نتایج ویرانگری نصیبشان خواهد شد.
چند روز پیش شبکه سیانان آمریکا گزارشی منتشر کرد در راستای شماتت دونالد ترامپ به سبب خروج از برجام در سال ۲۰۱۸؛ مجری و کارشناس این شبکه آمریکایی این سوال را با صدای بلند مطرح کردند که لغو توافق هستهای با ایران چه دستاوردی برای آمریکا داشت؟ آنها سپس خودشان پاسخ دادند که ایران برخلاف تصور ترامپ در دوره اول ریاستجمهوریاش، نهتنها سقوط نکرد بلکه قدرت نظامی و برنامه هستهایاش به شکل ملموسی روبهجلو پیش رفت.
«متیو ویز باکلی» خلبان سابق نیروی دریایی آمریکا نیز اخیرا طی مصاحبهای از قدرت نظامی ایران در برابر نیروی دریایی ایالات متحده پرده برداشت و گفت: ایرانیها زیردریاییهای بومی ساختهاند که همگی اژدر دارند. این زیردریاییها سعی میکنند کشتیهای آمریکا را در خلیجفارس به مسیرهایی محدود کنند که در تیررس موشکهای سطح به هوا یا ضدکشتی ایران قرار گیرند. این خلبان سابق نیروی دریایی آمریکا تصریح کرد: پهپادهایی که ایران دارد، احتمالا بزرگترین فرصتشان برای ضربهزدن به کشتیهای بزرگ نیروی دریایی ماست. این پهپادها عاملی برای حواسپرتی هم هستند تا ایران از تسلیحات نامرئی خود رونمایی کند.
توانایی ایران در حمله به پایگاههای استراتژیک آمریکا
«فرزین ندیمی» تحلیلگر نظامی شبکه صهیونیستی اینترنشنال نیز به قدرت نظامی و پدافندی ایران اذعان دارد و میگوید: پدافند هوایی ایران بسیار گسترده و مفصل است. هم ارتش و هم سپاه سالها در زمینه پدافندها کار کردند؛ انواع سیستمهای راداری و پدافندی در همه جای ایران مستقر شده که در صورت هر حملهای یک درگیری گستردهای را از سوی این پدافندها شاهد خواهیم بود!
این تحلیلگر نظامی شبکه صهیونیستی اینترنشنال همچنین معتقد است که ایران سرمایهگذاری زیادی روی سامانههای هوایی کرده است. بنابراین اسرائیل و آمریکا نمیتوانند با یک حمله هوایی، این سامانهها را نابود کنند. ایران با داشتن ۱۰ منطقه پدافند هوایی مجزا و انواع سیستمهای فرماندهی و کنترل، قدرت دفاعی چشمگیری را در اختیار دارد که اس ۳۰۰ تنها بخشی از این سامانهها است. این تحلیلگر رسانه صهیونیستی میگوید: ایران توانایی هدف قراردادن پایگاههای آمریکا و اسرائیل در منطقه را دارد، همانطور که پیشتر اهدافی استراتژیک را مورد حمله قرار داده است.
آوی اشکنازی، خبرنگار امور نظامی روزنامه صهیونیستی معاریو نیز در گزارش خود اعتراف کرده که ایران ابرقدرتی است که صدها هزار موشک دارد و اقتصاد آن صدها برابر اقتصاد اسرائیل است. ایران کشوری غنی از مواد معدنی و گنجینههای طبیعی گاز، نفت، فلزات و غیره است. بنابراین موضوع مقابله با ایران پیچیده است و اسرائیل نمیتواند با آن وارد جنگ فرسایشی شود.
«بنحاس عنبری» کارشناس و تحلیلگر صهیونیست نیز با انتشار مقالهای تاکید کرد: ما امروزه به یک لحظه واقعی رسیدهایم؛ گزینه نظامی در برابر ایران عملی نیست. پیش از این نیز «ایهود اولمرت» نخستوزیر اسبق رژیم صهیونیستی اذعان کرده بود که این رژیم قدرت حمله نظامی به ایران را ندارد. موارد فوقالذکر، صرفا اذعان دشمنان به توانایی و اقتدار نظامی ایران اسلامی است؛ مسئولان سیاسی و فرماندهان نظامی کشورمان نیز بهکرات بهصورت مستند به مؤلفههای این اقتدار اشاره کردهاند.
تسلیحات نامرئی ایران
سردار دریادار پاسدار «علیرضا تنگسیری» فرمانده نیروی دریایی سپاه روز گذشته در مصاحبهای گفت: شناوری ساختهایم که بهتر از نمونههای مشابه آمریکایی است و زمانی که لازم باشد، شاید از آن رونمایی کنیم.
سردار تنگسیری تصریح کرد: امروز ایالات متحده آمریکا توان تعرض به نفتکشهای ما را ندارد و اگر چنین شود، با او مقابله میکنیم. آمریکاییها در خلیجفارس نمیتوانند با ما درگیر شوند؛ چرا که توانایی مقابله با آنها را داریم؛ همچنین پدافند هوایی ما بسیار قوی است و موشکهای خوبی هم تولید کرده است. سیدعباس عراقچی، وزیر امور خارجه کشورمان نیز در مصاحبه با راشاتودی گفت: نهتنها اسرائیل جرأت حمله ندارد، بلکه بعید میدانم آمریکا نیز ریسک چنین ماجراجویی خطرناکی را بپذیرد. ما در گذشته ثابت کردهایم که در برابر زور، فشار و تهدید واکنش نشان میدهیم و مقاومت میکنیم. شاید آمریکاییها خواستهاند بار دیگر عزم ما را آزمایش کنند، اما نتیجه این آزمون را خودشان دیدهاند.
ایران همچنین در جریان دو عملیات وعده صادق علیه رژیم غاصب صهیونیستی، نشان داد که از چه قدرتی در حوزه نظامی برخوردار است. نشریه آلمانی اشپیگل، پس از عملیات وعده صادق دو نوشت: حمله ایران به اسرائیل (اراضی اشغالی) با ۲۰۰ موشک، شاید بزرگترین حمله موشکی تاریخ باشد. این حمله توانست پایگاههای نظامی اسرائیل را هدف بگیرد. ایران علاوهبر موشک فراصوت فتاح، از موشکهای جدیدی هم استفاده کرد که ۱۴۵۰ کیلومتر بُرد دارند و آنقدر سریع هستند که تنها ظرف چند دقیقه به اسرائیل میرسند. ایران حداقل ۳۰۰۰ موشک بالستیک دارد.
نظر شما