برای شستن سبزیجات و زدودن آثار کودهای حیوانی و شیمیایی و آفت‌کش‌ها از مواد ضدعفونی‌کننده استفاده می‌کنیم. این مواد ضد عفونی‌کننده خود غیرطبیعی و مضر برای سلامت هستند؛ در نتیجه پرسش اصلی این است که آیا جایگزین‌های طبیعی و غیرشیمیایی برای این کار نیز وجود دارند؟

با این مواد طبیعی، سبزیجات را ضد عفونی کنید

آگاه: تمیزکردن کامل سبزیجات برای ازبین‌بردن کثیفی‌ها، آثار آفتکش‌ها و باکتری‌های بالقوه بسیار مهم است. در این زمینه آب ساده نیز کمک می‌کند، اما شرط کافی نیست و استفاده از موادی که خاصیت ضدعفونی‌کنندگی دارند برای شستن سبزیجات ضروری است. این مواد طبیعی آشپزخانه می‌توانند تمیزی را بدون نیاز به شست‌وشوی شیمیایی افزایش دهند.

نمک
نمک یک عامل ضد باکتری طبیعی است که به حذف کثیفی و حشرات ریز از سبزیجات، به‌ویژه سبزیجات برگ‌دار مانند اسفناج یا گشنیز کمک می‌کند. خیساندن سبزیجات در محلول آب شور به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه می‌تواند به‌طور موثر آنها را تمیز کرده و بار میکروبی را کاهش دهد.

آب لیمو
ماهیت اسیدی لیمو آن را برای شکستن بقایای آفت‌کش‌ها و ازبین‌بردن برخی باکتری‌ها عالی می‌کند. لیمو را با آب مخلوط کنید تا میوه‌ها و سبزیجات خیس شوند، یا آن را به سرکه اضافه کنید تا قدرت ضدعفونی‌کنندگی بیشتری داشته‌باشید.

سرکه سفید
یکی از محبوب‌ترین پاک‌کننده‌های طبیعی، سرکه سفید اسیدی است که در برابر بسیاری از باکتری‌ها و قارچ‌ها موثر است. محلول سرکه و آب (یک سوم سرکه و دو سوم آب) اغلب برای خیس‌کردن سبزیجات، به‌ویژه سبزیجاتی که پوست خشن دارند مانند گل کلم یا کلم بروکلی استفاده می‌شود. سبزیجات را پس از خیساندن در این محلول کاملا بشورید.
جوش‌شیرین
جوش‌شیرین به حذف موم، باقی‌مانده آفت‌کش‌ها و کثیفی سطح سبزیجات کمک می‌کند. فقط یک قاشق غذاخوری جوش‌شیرین را در یک کاسه آب مخلوط کنید، سبزیجات را به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه خیس کنید و خوب بشورید. به خصوص برای سبزیجات با پوست سفت مانند خیار، هویج و سیب مفید است.

زردچوبه
زردچوبه به دلیل خواص ضد باکتریایی و ضد قارچی خود به خوبی شناخته شده است. اضافه‌کردن مقدار کمی به آب گرم می‌تواند به تمیزکردن سبزی‌هایی مانند شنبلیله یا اسفناج کمک کند و به‌ویژه در ازبین بردن حشرات پنهان یا کرم‌های کوچک موثر است.

سرکه سیب
مانند سرکه سفید، سرکه سیب نیز دارای خواص ضد میکروبی قوی است اما با مواد مغذی و آنزیم‌های اضافه نیز همراه است. خیساندن سبزیجات در محلول سرکه سیب رقیق‌شده، می‌تواند به‌طور موثری آن را تمیز کند و در عین حال گزینه ملایم‌تری برای شست‌وشوی سبزیجات است.
 

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.