آگاه: نتانیاهو در جدیدترین اظهارنظر خود خواستار ازبینبردن زیرساختهای هستهای و محدودکردن برنامه موشکی ایران طی مذاکرات جاری شده است. نخستوزیر رژیم صهیونیستی که از منظر حقوق بینالملل یک جنایتکار جنگی محسوب میشود و باید جامعه جهانی مقدمات زندانی کردن او را فراهم آورد در نشست سندیکای اخبار یهود با اشاره به مذاکرات آمریکا با ایران در موضوع هستهای گفت: تنها توافق واقعیای که کار میکند، توافقی است که ظرفیت غنیسازی اورانیوم ایران برای سلاحهای هستهای را از بین میبرد!نتانیاهو در سخنانش از آمریکاییها خواست که تمام زیرساختهای برنامه هستهای ایران را از بین ببرند. او ادامه داد تنها قراردادی که میتواند زندگی و بقای اسرائیلیها را تضمین کند، قراردادی است که شامل پلمپ کلیه تاسیسات هستهای ایران باشد. نخستوزیر رژیم صهیونیستی همچنین پا را از این هم فراتر نهاد و گفت: موشکهای بالستیک ایران نیز باید بخشی از مذاکرات باشد و توسعه موشکهای بالستیک ایران باید محدود شود.
نخستوزیر رژیم صهیونیستی با اشاره به اینکه این موضع را به ترامپ تاکید کرده و در تماس نزدیک با آمریکا است بار دیگر تاکید کرد تنها «توافق خوب» از نظر او توافقی است که از مدل لیبی در سال ۲۰۰۳ الگوبرداری کند. نتانیاهو گفت: «یک توافق بد، بدتر از توافقنکردن است.»
پاسخ مشابه به هرگونه حمله
اما سخنان مضحک نتانیاهو روز گذشته با واکنش شدید وزیر امور خارجه کشورمان مواجه شد. سیدعباس عراقچی در پستی در شبکه اجتماعی ایکس (توئیتر) نوشت: «خیالپردازی اسرائیل که تصور میکند میتواند به ایران دیکته کند چه کاری انجام دهد یا ندهد، چنان با واقعیت فاصله دارد که ارزش پاسخگویی ندارد. با این حال، وقاحت نتانیاهو قابلتوجه است که میخواهد به رییسجمهور ترامپ دیکته کند که در دیپلماسی خود با ایران چه کاری میتواند یا نمیتواند انجام دهد!
متحدان نتانیاهو در تیم شکستخورده بایدن- که در دستیابی به توافق با ایران ناکام ماندند- خیلی راحت مذاکرات غیرمستقیم ما با دولت ترامپ را به اشتباه به عنوان یک برجام دیگر جلوه میدهند. اجازه دهید صریح باشم: ایران بهاندازه کافی قدرتمند و به توانمندیهای خود مطمئن است که هرگونه تلاش بازیگران خارجیِ بدخواه برای خرابکاری یا دیکتهکردن در سیاست خارجیاش را خنثی کند. تنها امیدواریم همتایان آمریکایی ما نیز به همین اندازه استوار باشند. بسیاری از ایرانیان دیگر مطمئن نیستند که برجام کافی باشد. آنها به دنبال منافع ملموس هستند. هیچچیز که متحدان نتانیاهو در تیم شکستخورده بایدن بگویند یا انجام دهند، این واقعیت را تغییر نخواهد داد. نهتنها هیچ گزینه نظامی که قطعا هیچ راهحل نظامی وجود ندارد. به هرگونه حمله بلافاصله پاسخ مشابه داده خواهد شد.»
ورود به حیطه اقتدار بومی هستهای ایران، ممنوع!
این ادعاها و سخنان نتانیاهو در شرایطی است که مقامات کشورمان بهصراحت اعلام کردهاند در مذاکرات غیرمستقیم با آمریکاییها صرفا در چارچوب موضوعات هستهای بحث میشود و ایضا خطقرمز ایران ازدستدادن توانمندیهای هستهای است و در مذاکرات غیرمستقیم با آمریکا، بههیچوجه ورودی به حیطه اقتدار بومی هستهای کشور نمیشود.
مقامات و مذاکرهکنندگان کشورمان حتی طرح بحث منع غنیسازی اورانیوم در داخل را هم خطقرمز میدانند و چند باری که برخی مقامات و رسانههای آمریکایی بحث ممنوع بودن غنیسازی اورانیوم در داخل ایران را مطرح کردند، بلافاصله پاسخ این یاوهگویی و مهملبافی آمریکاییها را دادند و تاکید کردند که هیچ عدولی از توانمندی بومی هستهای نخواهند کرد و صرفا به طرف مقابل اطمینان خواهند داد که وفق دکترین دفاعی کشور، فعالیتهای هستهای سمتوسویی تسلیحاتی نخواهد داشت. بنابراین نتانیاهو و همقطاران و همفکران او باید بدانند که پلمب شدن تاسیسات اتمی ایران و لیبیسازی ایران، آرزویی است که آنها به گور خواهند برد. آنها باید بدانند که باز کردن پیچ و مهرههای صنعت هستهای ایران، خیالی خام است که بزرگترهای نتانیاهو نیز در سالهای پیش به دنبال آن بودند، اما هرگز محقق نشد.
پیچ و مهرههایی که بازشدنی نیست
«باراک اوباما» رییسجمهور وقت آمریکا در سال ۲۰۱۴ گفت که اگر گزینهای وجود داشت که این امکان را به وجود بیاوریم که تکتک پیچ و مهرههای برنامه هستهای ایران را باز کنیم و احتمالداشتن برنامه هستهای ایران را کلا از بین ببریم آن را انتخاب میکردم؛ اما چنین گزینهای وجود ندارد.
تمام زیرساختها در صنعت هستهای ایران، بهصورت درونزا و کاملا بومی است و در بخش هستهای کشور ما یک ظرفیت یکپارچه، مستقل و بومی فعال است. صنعت هستهای ابعاد و دامنهای گسترده و متنوع دارد. بخش بسیار حساس و تعیینکننده آن، یعنی غنیسازی، بهنوعی «مادر» این صنعت محسوب میشود. این بخش، به دلیل نقش بنیادین و اقتدارآفرینش، همواره در انحصار نظام سلطه جهانی بوده و آنها با تمام توان تلاش کردهاند تا کسی وارد این حوزه نشود و این انحصار را حفظ کنند. اما این انحصار توسط دانشمندان هستهای ایران اسلامی شکسته شد و حتی قلههای غنیسازی اورانیوم نیز توسط دانشمندان جوان کشورمان فتح شد؛ امری که حیرت و انگشت به دهانی جهانیان را در پی داشت.
در اواخر سال ۱۳۸۸ باتوجهبه کارشکنی غربیها و در راس آنها آمریکا در مسیر رسیدن اورانیوم ۲۰ درصدی به ایران، مقامات کشورمان دستور تولید اورانیوم با غنای ۲۰ درصد را به دانشمندان هستهای کشورمان صادر کردند. بلافاصله پس از اعلام ایران مبنی بر آغاز حرکت به سمت تولید اورانیوم با غنای ۲۰ درصد، غربیها وحشت کرده و پیشنهاد مبادله سوخت را مطرح کردند. اواخر اردیبهشت سال ۱۳۸۹ بود که پس از فریبکاری اولیه غربیها در قضیه تبادل سوخت، ایران برای تهیه سوخت رآکتور تهران طرحی را مطرح کرد که ترکیه و برزیل دو ضلع از چهار ضلع این طرح بودند. براساس این طرح که مبنای بیانیه تهران شد، ایران در ازای ۱۲۰۰ کیلوگرم اورانیوم ۳.۵ درصد که در ترکیه به امانت میگذاشت، ۱۲۰ کیلوگرم اکسید اورانیوم ۲۰ درصد تحویل میگرفت. این طرح ابتکاری ایران نیز با فریبکاری آمریکاییها به سرانجام نرسید، تا اینکه درنهایت در شهریورماه سال ۱۳۸۹ ایران اسلامی با مجاهدت دانشمندان بسیجی خود ازجمله شهید مجید شهریاری موفق به تولید اورانیوم ۲۰ درصد شد.
غنیسازی اورانیوم در ایران اسلامی به ۲۰ درصد متوقف نماند و پس از نقض برجام توسط غربیها، غنیسازی ۶۰ درصد نیز در دستور کار دانشمندان و متخصصان هستهای کشور قرار گرفت. فتح قلههای متعدد در غنیسازی اورانیوم که قلب صنعت هستهای است به جهانیان نشان داده که صنعت هستهای در ایران ازبینرفتنی نیست.
ریشهدواندن
توانمندیهای هستهای در ایران
توانمندی هستهای جمهوری اسلامی ایران اکنون در جایی قرار گرفته که دشمنان ایران هم میدانند که حذف این تواناییها دیگر ممکن نیست. باتوجهبه بومیشدن و ریشهدواندن توانمندیهای هستهای در ایران، هرگونه تهدید علیه صنعت هستهای کشورمان کاملا بیمفهوم است. بنابراین دوستان نتانیاهو بهویژه آمریکاییها باید به او بفهمانند که اساسا ازبینبردن صنعت هستهای ایران امری محال است و اگر چنین امکانی برای غربیها فراهم بود، لحظهای در اجرای آن درنگ نمیکردند.
مقصود نتانیاهو از بهکارگیری مداوم کلیدواژه «لیبی» چیست؟
رؤیای دیگری که نتانیاهو در سر میپروراند، لیبیسازی ایران از طریق مذاکرات هستهای است! منظور نتانیاهو در استفاده از کد و کلیدواژه «لیبی» در بحث هستهای ایران، آن است که فرآیند مذاکرات با ایران، باید مسیر را به گونهای طراحی کند که سبب خلع سلاح و فروپاشی کشور ما شود.
از زمان آغاز مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا طی سه هفته اخیر، نتانیاهو چندین بار از کد و کلیدواژه «لیبی» استفاده کرده است. در نوزدهم فروردین، دونالد ترامپ رییسجمهور آمریکا در اتاق بیضیشکل کاخسفید درحالیکه مشغول دیدار با بنیامین نتانیاهو نخستوزیر رژیم صهیونیستی بود، خبر از مذاکرات ایران و آمریکا در روز شنبه ۱۲ آوریل (۲۳ فروردین) داد. خبری که نتانیاهو نخستوزیر رژیم اشغالگر را شوکه کرد و سبب شد این جنایتکار جنگی طی سخنانی اظهار امیدواری کند که مدل مذاکراتی لیبی در قبال ایران نیز پیاده شود!
لیبی در جریان مذاکراتی که با غرب داشت به تمام خواستههای آمریکا تن داد و تمام تاسیسات هستهای خود را به غرب منتقل کرد و تجهیزات موشکی «اسکاد-سی» و «اسکاد-بی» خود را منهدم کرد و دسترسی کامل به بازرسان سازمان انرژی اتمی داد. در مقابل کشورهای غربی هم متعهد شدند در صورت حمله احتمالی به لیبی، امنیت این کشور را تضمین کنند! اما در نهایت، نهتنها آمریکا به تعهداتش مبنی بر رفع همه تحریمهای لیبی تن نداد، بلکه سال ۲۰۱۱ ناتو به لیبی حمله کرد و غرب هم بهرغم تعهد حفظ امنیت لیبی، ائتلاف نظامی علیه این کشور تشکیل داد. اینکه نتانیاهو صریحا هدف از مذاکره با ایران را پیادهکردن سناریوی لیبی در کشورمان میداند بهمعنای گرفتن تمامی فاکتورهای قدرت کشور و هدفگذاری این امر در خلال مذاکرات و سپس تهاجم همهجانبه و نابودی زیرساختهای ماست. البته برخلاف رویای متوهمانه نتانیاهو، ایران اسلامی به سبب قدرت و اقتدار بالای نظامی و انسجام اجتماعی، هیچگاه به مدل لیبی گرفتار نمیشود؛ کمااینکه در سه دور مذاکرات اخیر نیز مذاکرهکنندگان ما ثابت کردهاند که در دفاع از مولفههای قدرت کشور، عزمی جزم و استوار دارند.
نظر شما