از آنجا که اغلب غذاهای ما ایرانی‌ها با برنج تهیه می‌شود، اکثر افراد مقدار زیادی برنج خریداری و نگهداری می‌کنند، ولی گاهی به دلیل عدم رعایت نکاتی، برنج دچار آفت شده و شپشک می‌زند.

شمالی‌ها برنج خام را چطور نگهداری می‌کنند که خراب نمی‌شود؟

آگاه: در این بخش راز نگهداری طولانی مدت از برنج خام را که مردم شمال کشورمان هم از آنها استفاده می‌کنند، آورده‌ایم. اگر می‌خواهید برنج را برای طولانی مدت نگه دارید، به نکات زیر توجه کنید:

 برنج را در ظرف مناسبی بریزید
بهترین چیزی که می‌توانید برنج را در آن بدون تغییر کیفیتش طولانی مدت نگهداری کنید، کیسه پارچه‌ای نخی است که در آن از پلاستیک استفاده نشده باشد، زیرا کیسه نخی رطوبت را از برنج می‌گیرد و موجب افزایش طول عمر برنج می‌شود؛ پس در صورت خرید زیاد برنج، آنها را در کیسه نخی نگه 
دارید. 
نگهداری از برنج در ظروف پلاستیک سبب می‌شود که برنج کم کم بو و مزه اش تغییر کند و تحت‌تاثیر قرار بگیرد، اما اگر می‌خواهید برنج را در ظرف پلاستیکی بریزید، حتما باید از ظروف پلاستیکی مرغوب استفاده کنید و از خشک بودن ظرف
 مطمئن‌ باشید.

 برنج خام را در فضای مناسب نگهداری کنید
برای جلوگیری از شپشک زدن برنج باید به محل نگهداری آن نیز توجه کنید. برنج خام را در جای خشک و خنک نگهداری کنید، زیرا گرما و رطوبت برنج را خراب می‌کند و موجب شپشک‌زدن آن می‌شود.

به تهویه برنج توجه کنید
نگهداری برنج در ظروف دربسته و مهر و موم شده، سبب می‌شود برنج خراب شده و شپشک بزند. برای ذخیره‌سازی بلندمدت برنج باید آن را در معرض هوا قرار داد، زیرا برنج برای پیشگیری از فساد به قدری تهویه احتیاج دارد.

برنج را دور از نور خورشید نگهداری کنید
برنج را دور از نورخورشید نگهداری کنید و در معرض نور مستقیم خورشید قرار ندهید زیرا این کار و قراردادن برنج در معرض نور مستقیم خورشید، سبب خردشدن دانه‌های برنج و کاهش کیفیت آن خواهد شد؛ پس برای ازبین‌بردن رطوبت برنج، آن را در سایه پهن کنید تا هوا بخورد.

از چسباندن کیسه‌ها به دیوارخودداری کنید
برای جلوگیری از نفوذ رطوبت زمین و دسترسی موجوداتی مانند موش و سوسک و... به کیسه‌های برنج، آنها را در ارتفاع ۲۰ تا ۲۵ سانتی‌متری از زمین بگذارید و حداقل پنج سانتی متر میان کیسه‌های برنج و دیوار فاصله بگذارید تا گردش هوا به راحتی در میان آنها انجام شود.
برنج خام را در یخچال قرار دهید
اگر برنج زیادی خریداری نکرده‌اید و جای کافی برای نگهداری برنج در یخچال دارید، برنج را در یخچال بگذارید؛ زیرا سرد بودن و عدم وجود رطوبت در یخچال باعث می‌شود تا شرایط نگهداری مناسبی برای برنج ایجاد شود.

از مواد طبیعی در کیسه برنج استفاده کنید
بسیاری از کدبانوها برای نگهداری طولانی‌مدت برنج و پیشگیری از شپشک‌زدن آن، مواد طبیعی مانند نمک، سیر، فلفل تند و خشک، پوست و برگ گردو، زنجبیل و میخک را در کیسه برنج خود قرار می‌دهند.

از جذب‌کننده‌های اکسیژن استفاده کنید
برای نگهداری طولانی مدت برنج از جذب‌کننده‌های اکسیژن استفاده کنید. جذب‌کننده‌های اکسیژن بسته‌های کوچکی هستند که اغلب در بسته‌بندی‌های غذایی پیدا شده و مانع از رشد قارچ‌ها می‌شوند.

ظروف نگهداری برنج را ضدعفونی کنید
هنگام نگهداری برنج در محفظه‌ای مهر و موم شده، همراه با یک جاذب اکسیژن حتما به تمیزکردن ظروف نگهداری برنج اهمیت دهید، تا کیفیت آن پایین نیاید.

نکته مهم
برخی افراد برای جلوگیری از شپشک و آفت برنج از قرص برنج استفاده می‌کنند، اما قرار دادن مستقیم قرص برنج در گونی برنج موجب مرگ می‌شود، اگر مجبور به استفاده از قرص برنج شدید، آن را داخل یک قوطی کبریت بگذارید و قوطی را با چسب محکم ببندید و با سوزن سوراخ‌هایی به وجود آورید و آن را بین برنج‌ها بگذارید.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.