آگاه: کووید- ۱۹ همچنان بهعنوان یک تهدید جدی در ایالات متحده بهشمار میرود، بهطوریکه ماه گذشته بهطور میانگین ۳۵۰ مورد مرگ ناشی از این بیماری در هفته گزارش شده است. شبکه خبری ABC نیوز در گزارشی در این خصوص متذکر شد که بیش از پنج سال پس از شناسایی اولین موارد کووید- ۱۹ در ایالات متحده، هنوز صدها نفر هر هفته بر اثر این بیماری جان خود را از دست میدهند. کارشناسان دلایل این مرگومیرهای کرونایی در آمریکا را کاهش میزان واکسیناسیون، افت ایمنی در طول زمان و دسترسی ناکافی به درمانها عنوانکردهاند.
همزمان با انتشار اخباری از افزایش موارد ابتلا به کووید- ۱۹ در جنوب آسیا، ایالات متحده نیز هر هفته شاهد صدها مرگومیر است، زیرا این بیماری همچنان خطری قریبالوقوع برای گروههای پرخطر دارد. بر اساس گزارش مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریهای آمریکا (CDC)، کووید- ۱۹ بهطور متوسط هر هفته ۳۵۰ آمریکایی را در ماه گذشته کشته است. دکتر تونی مودی، استاد بخش بیماریهای عفونی اطفال مرکز پزشکی دانشگاه دوک آمریکا در این باره گفت: این واقعیت که ما هنوز شاهد مرگ و میر هستیم، فقط به این معنی است که این ویروس هنوز در گردش است و مردم همچنان به آن مبتلا میشوند. کارشناسان بهداشت عمومی آمریکا به شبکه ABC گفتند که هرچند وضعیت آمریکا نسبت به چند سال پیش بهتر شده، اما کووید همچنان برای گروههای پرخطر تهدیدی جدی است.
به گزارش «تایمزنونیوز»، مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریهای آمریکا CDC، اعلام کرده که چندین مورد ابتلا به سویه جدید کرونا که با موج گسترده عفونت ویروسی در چین مرتبط است، در فرودگاههای ایالات متحده نیز شناسایی شده است. سویه NB.۱.۸.۱ کرونا از طریق برنامه غربالگری فرودگاه در مسافران خارجی که به فرودگاههای واشنگتن، کالیفرنیا، منطقه نیویورکسیتی و ویرجینیا میرسند، شناسایی شده است.
پایینبودن نرخ واکسیناسیون
کارشناسان چند دلیل برای ادامه مرگومیر ناشی از کووید ذکر کردهاند، ازجمله، پایین بودن نرخ واکسیناسیون، کاهش ایمنی بدن در طول زمان و عدم استفاده کافی از درمانهای موجود. تا هفته منتهی به ۲۶ آوریل، تنها ۲۳ درصد بزرگسالان بالای ۱۸ سال آمریکایی واکسن بهروز کووید را دریافت کردهاند. در میان کودکان، این رقم تنها ۱۳ درصد است.
دکتر گرگوری پولند، متخصص واکسن و رییس موسسه تحقیقات آتریا در آمریکا گفت که تعداد ناکافی افراد واکسینهشده، به مرگهای هفتگی کووید دامن میزند. او افزود که برخی افراد به دلایل ژنتیکی یا نقص ایمنی نمیتوانند پاسخ ایمنی مناسبی به واکسن بدهند. همچنین ایمنی ناشی از واکسنهای کووید به مرور زمان کاهش مییابد و خطر ابتلا را افزایش میدهد. به همین دلیل، توصیه فعلی برای افراد بالای ۶۵ سال دریافت دو دوز واکسن بهروز با فاصله شش ماه است. پولند توضیح داد: یکی دیگر از دلایل مرگومیر، پیری و کاهش توانایی سیستم ایمنی در سنین بالا، یا همان ایمونوسنسانس است. وقتی در دهه ۷۰ یا ۸۰ زندگیتان به ویروس مبتلا شوید، بیماریهای زمینهای هم خطر را بیشتر میکنند. در همین حال، مقامات بهداشتی فرانسه نیز چهار مورد ابتلا به سویه جدید کووید- ۱۹ موسوم به NB.۱.۸.۱ را شناسایی کردند. مرکز اروپایی پیشگیری و کنترل بیماری (ECDC) همچنین گفت که تا آوریل چند مورد ابتلا به NB.۱.۸.۱ در سراسر آلمان، ایرلند، هلند، اسپانیا و سوئد شناسایی شده است. سویه NB.۱.۸.۱ که اکنون در چین غالب است و در بخشهایی از آسیا در حال گسترش است، باعث افزایش موارد ابتلا به کووید- ۱۹ و بستریشدن ناشی از این بیماری در بیمارستانها در هنگ کنگ و تایوان شده است.
فایزر، تو زرد از آب درآمد
اما کرونا در حالی همچنان در آمریکا قربانی میگیرد که از چند سال پیش، آمریکاییها با تبلیغ واکسن فایزر، رویکردی سیاسی و هژمونیک به این واکسن دادند و چنین تبلیغ کردند که این واکسن آمریکایی، معجزهگر است و کرونا را برای همیشه ریشهکن خواهد کرد؛ چند سال پس از آن تبلیغات پردامنه، اکنون هم مشخص شده که فایزر واکسنی ناکارآمد است و هم معلوم شده که آمریکاییها بهطور کامل از کرونا شکست خوردهاند. در سال ۱۳۹۹ بود که خبری منتشر شد حاکی از اینکه فشارهای وارده از سمت کاخ سفید باعث تایید زودهنگام واکسن فایزر برای استفاده در آمریکا شده است؛ طبق این خبر، مارک میدوز، رییس وقت ستاد کاخ سفید اقدام به تهدید رییس سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) کرده است که استفاده از واکسن فایزر را مجاز اعلام کند یا استعفا دهد. واشنگتن پست در اینباره نوشت: اخطار داده شده توسط میدوز به سازمان غذا و داروی آمریکا در تایید استفاده اضطراری واکسن فایزر در این کشور باعث شد تا روند تایید این واکسن تسریع شود.
متن کامل این گزارش به شرح زیر است: واکسنها معمولا قبل از رسیدن به مرحله تولید به سالها تحقیق و آزمایش نیاز دارند. برای آنکه هر واکسن بتواند مجوز تولید و فروش تجاری را از سازمان بهداشت جهانی کسب کند، باید مراحلی را طی کند و نتایج موفقیتآمیزی در هر مرحله بهدست آورد. طی این روند، تعداد زیادی از واکسنهای انتخاب شده حذف میشوند؛ ولی تعدادی نیز میتوانند با کسب نتایج مثبت مجوز نهایی را دریافت کنند. اما ذکر این نکته مهم است که واکسن برای پیشگیری است و هیچ تاثیری در درمان بیماران کرونایی ندارد. واکسنها سبب تحریک سیستم ایمنی و آماده نگه داشتن آن برای مقابله با بیماری احتمالی میشوند.
در سال ۲۰۲۳، دادستان کل تگزاس از فایزر به دلیل گزارش نادرست از کارآیی واکسن کووید- ۱۹ شکایت کرد. کن پکستون، دادستان کل تگزاس در ۳۰ نوامبر ۲۰۲۳ شکایتی را علیه فایزر تنظیم کرد و طی آن ادعا کرد که اثربخشی واکسن کووید- ۱۹ از سوی فایزر نادرست بوده است. براساس شکایتی که در شهرستان لوبوک تگزاس به ثبت رسیده است، فایزر نتایج آزمایش بالینی واکسن کووید- ۱۹ خود را اشتباه ارائه کرده است. دادستان پکستون در بیانیهای تصریح کرد: ما در جستوجوی عدالت برای مردم تگزاس هستیم که بسیاری از آنها با اجباری شدن ظالمانه واکسن مجبور به گرفتن یک محصول معیوب شدهاند که با دروغ فروخته میشود. حقایق روشن است. فایزر در مورد واکسنهای کووید- ۱۹ خود حقیقت را نگفته است.
در این شکایت آمده بود که فایزر از فقدان شواهدی مبنی بر اینکه واکسنهایش افراد را در برابر انتقال ویروس محافظت میکند، آگاه بود، اما مکررا اظهارات و تبلیغاتی را منتشر کرد و آن را بهعنوان راهی برای محافظت از مردم و عزیزانشان تبلیغ کرد. بهعنوانمثال، سازمان غذا و داروی آمریکا بارها اعلام کرد که شواهد کافی برای اینکه واکسن در برابر انتقال ویروس محافظت میکند، وجود ندارد. در شکایت مزبور تصریح شده بود که اظهارات گمراهکننده فایزر این تصور نادرست را ایجاد کرد که ۹۵ درصد از دریافتکنندگان واکسن هرگز به کووید- ۱۹ مبتلا نخواهند شد.
نظر شما