آگاه: این چربیهای مفید که در ماهیهای چرب مانند سالمون فراوان هستند به دلیل آثار ضدالتهابی خود شناخته شدهاند اما نقششان فراتر از این است و در تقویت خلقوخو، حافظه، سلامتی مفاصل و قلب هم اثرگذارند.
با وجود اهمیت امگا۳، بیشتر مردم آن را به اندازه کافی دریافت نمیکنند. متخصصان تغذیه میگویند کمبود این چربیها میتواند بر مغز، قلب، بینایی و حتی سیستم ایمنی تاثیر منفی داشته باشد.
«یاهولایف» در گزارشی به برخی فواید امگا۳ پرداخته است:
کنترل قند خون و وزن: برخی مطالعات حاکی از آن است که امگا۳ با کاهش التهاب و افزایش حساسیت به انسولین، به تنظیم قند خون کمک میکند.
سلامت چشم و بینایی: امگا۳ هم در رشد و تکامل بینایی در دوران جنینی و نوزادی نقش دارد و هم برای حفظ عملکرد طبیعی چشمی و پیشگیری از بیماریهای چشمی در بزرگسالی ضروری است.
مفید برای مفاصل: افزایش مصرف امگا۳ میتواند به کاهش درد و التهاب مفاصل کمک کند.
پشتیبان سلامت قلب و عروق: شواهد علمی قویترین تاثیر امگا۳ را در حوزه سلامت قلب و عروق نشان میدهند. به گفته متخصصان تغذیه، این چربیها با کاهش التهاب، افزایش کلسترول خوب (HDL) و بهبود جریان خون، خطر بیماریهای قلبی را کاهش میدهند.
تقویت مغز و خلقوخو: مصرف کافی امگا۳ با افزایش جریان خون مغز، میتواند عملکرد شناختی را بهبود بخشد. برخی مطالعات نیز نشان دادهاند که این چربیها ممکن است در کاهش افسردگی و اضطراب موثر باشند.
تقویت سیستم ایمنی: امگا۳ها به تنظیم پاسخ ایمنی کمک میکنند و ممکن است در کاهش التهاب و بهبود ارتباط سلولی در دفاع بدن در برابر عفونتها موثر باشند.
بهترین منابع غذایی امگا۳ ماهی سالمون و ماهی ساردین هستند و منابع گیاهی مانند تخم کتان، دانه چیا و گردو حاوی نوعی امگا۳ هستند.
نشانههای کمبود امگا۳ خشکی پوست، خستگی، تحریکپذیری، درد مفاصل و ریزش مو است. مصرف بیش از حد این مکملها هم میتواند خونریزی و ناراحتی گوارشی ایجاد کند.
۱۳ آبان ۱۴۰۴ - ۱۳:۲۸
کد خبر: ۱۷٬۶۴۵
اگر دستکم دو بار در هفته ماهی نمیخورید یا مکمل روغن ماهی مصرف نمیکنید احتمالا با کمبود اسیدهای چرب امگا۳، یکی از مواد مغذی کلیدی برای سلامت بدن مواجه خواهید شد.
نظر شما