۲۸ آبان ۱۴۰۴ - ۱۲:۲۳
کد خبر: ۱۸٬۰۹۵

یک متخصص تغذیه گفت: سالمندان بیش از سایر گروه‌ها مستعد ابتلا به افزایش فشارخون، چربی خون و سرطان هستند و باید توجه بیشتری به تغذیه و فعالیت بدنی آنها داشته باشیم.

بشقاب غذای سالمندان چگونه باید باشد

آگاه: علی‌اکبر محمدی افزود: سالمندان به دلیل شیوع بیشتر فشار خون، چربی خون و سرطان در این سنین، باید توجه ویژه‌ای به تغذیه و فعالیت بدنی خود داشته باشند. وی، مدل «بشقاب من» را به عنوان الگوی ثابت غذایی معرفی کرد و گفت: مصرف چربی‌های اشباع و ترانس را باید به حداقل رساند. محمدی به اهمیت ویژه تغذیه و سلامت در دوران سالمندی اشاره کرد و افزود: سالمندان بیش از سایر گروه‌ها مستعد ابتلا به افزایش فشار خون، افزایش چربی خون و سرطان هستند و باید توجه بیشتری به تغذیه و فعالیت بدنی داشته باشند. وی به اهمیت مدیریت وزن اشاره کرد و گفت: مطالعات نشان دادند که بین ۶۰ تا ۸۰ سالگی، افزایش BMI (نمایه توده بدنی) به علل مختلف از جمله کم‌تحرکی مشاهده می‌شود. افزایش وزن، بروز برخی بیماری‌ها را آسان‌تر می‌کند. محمدی بر لزوم استفاده از تمام گروه‌های غذایی به شکل متنوع و متعادل تاکید و تصریح کرد: در سالمندی باید از غلات کامل، میوه، سبزی، شیر و لبنیات، گوشت‌ها و حبوبات استفاده شود. این دکترای تخصصی تغذیه در مورد مصرف چربی‌ها، گفت: حذف کامل چربی‌ها اشتباه است اما مصرف چربی‌های اشباع و ترانس باید به حداقل برسد. همچنین، منابع پروتئین با کیفیت مانند انواع ماهی (قزل‌آلا)، تخم‌مرغ و لبنیات، اسیدهای آمینه ضروری بدن را تامین می‌کنند. محمدی، الگوی غذایی «بشقاب من» را راهکاری موثر برای این گروه سنی معرفی کرد و افزود: نصف بشقاب، باید حاوی سبزیجات و میوه‌ها باشد. یک‌چهارم بشقاب، باید به غلات کامل (نان، برنج، ماکارانی) اختصاص یابد. یک‌چهارم باقی‌مانده، باید تامین‌کننده پروتئین‌ها باشد. وی توصیه کرد: لبنیات در کنار این رژیم مصرف شود تا به سلامت کلی کمک کند. در زمینه پخت و پز، سالمندان باید مصرف روغن جامد را به حداقل رسانده و غذاها را به صورت تفت داده، آب‌پز یا گریل شده طبخ کنند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.