به گزارش آگاه: منوچهر علیپور در جمع خبرنگاران با بیان اینکه با تشکیل کنسرسیوم زیرساختهای کشور در حوزه نرمافزار و سختافزار ساخت کشتی به صورت حداکثری مورد استفاده قرار خواهد گرفت، ظهار کرد: مذاکراتی را با هلدینگ غدیر از سال گذشته انجام دادیم و در نهایت توافقات اولیه صورت گرفت، باتوجه به حجم بالای نیاز کشور در حوزه دریایی و شعار سال به این توافق رسیدیم که این کنسرسیوم تشکیل شود و بتوانیم تمام ظرفیتهای کشور را از این طریق پاسخ دهیم.
وی با بیان اینکه اکنون تفاهمنامهای در این حوزه به امضا رسیده و کنسرسیوم تشکیل شده است، گفت: تقسیم کار انجام شده است و طبق مذاکراتی که صورت گرفته برای پنج فروند با ظرفیتهای ۴۰ تا ۷۵ هزار تن درحال مذاکره هستیم و بعد از انجام مذاکرات قیمت و زمان لازم برای اجرای پروژه مشخص میشود.
مدیرعامل شرکت صدرا با بیان اینکه پیشبینیها حاکی از این است که اتمام فروند اول ۳۶ ماه زمان ببرد، اگر تعداد باشد میتوانیم فروندهای بعدی را به صورت موازی پیش ببریم و حتی زمان اجرای کار را به ۲۴ ماه برسانیم، گفت: انواع کشتیها را در دستور کار داریم که شامل نفتکش، فلهبر و کانتینرمحور میشود.
علیپور با اشاره به قانون استفاده حداکثری از توان داخل، تاکید کرد: مجاز نیستیم تجهیزاتی را که در داخل کشور تولید میشود را از خارج تامین کنیم، بنابراین تمام تلاش ما این است که شرکتهای دانش بنیان و بخش صنعت را فعال کنیم تا بتوانیم کار را پیش ببریم. نکته این مساله تیراژ است، اگر تیراژ پایین باشد، به هدف نمیرسیم، لذا لازم است تجمیع تیراژ را انجام دهیم و بعد از آن شرکتها را وارد این عرصه کنیم.
وی درباره اقدامات صورت گرفته در حوزه نفتوگاز نیز خاطر نشان کرد: صدرا از دو بخش کشتیسازی و فراساحل تشکیل شده است، در بخش فراساحل خدمات زیادی را برای پارس جنوبی انجام دادهایم و اکنون نیز درحال ساخت سکوهایی برای شرکتهای نفتی هستیم؛ علاوه بر این برای میادین جدیدی را در حال مذاکره هستیم. قراردادها هنوز نهایی نشده اما تا نیمه اول سال قراردادها نهایی میشود و خدمات خوبی را به بخش نفت کشور ارائه خواهیم داد.
مدیرعامل شرکت صدرا با بیان اینکه قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا (ص) یک هلدینگ نفت و گاز دارد که کار حفر توسط آنها انجام و بخش سطحالارض توسط صدرا صورت میگیرید، یعنی جکتها و سکوها توسط ما انجام میشود، گفت: در پروژه فشار افزایی پارس جنوبی قبل از عید توافق کلی انجام شد، چهار شرکت ایرانی که یکی از آنها مجموعه قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا(ص) است واگذار شد و بخش جکت و سکو را در حال طراحی هستیم. دو هاب به ما واگذار شد که هر هاب شامل چهار سکو است که درحال طراحی هستیم.
علیپور در خصوص کشتی اقیانوسپیما یادآور شد: با یکی از کشورها چهار فروند کشتی قرارداد داریم، دو فروند را با ظرفیت ۱۱۳ هزار تن معادل ۷۵۰ هزار بشکه نفت تحویل دادیم، فروند سوم را درحال سفارشگذاری تجهیزات و مواد اولیه هستیم و اگر کارفرما به تعهد مالی خود عمل کند، فروند سوم را طبق قرارداد تحویل خواهیم داد.
منبع: ایسنا
نظر شما