مدیر باغ وحش ارم گفت: ۶۰درصد حیوانات باغ وحش ارم پیر هستند که یک شامپانزه با ۷۲سال مسن‌ترین آن‌هاست.

پرویز ۷۲ ساله

آگاه: قاسم محمدی در نشست خبری که دیروز در باغ وحش ارم برگزار شد، اظهار کرد: حدود ۸۰گونه و بالغ بر ۴۰۰حیوان در باغ وحش ارم وجود دارند که باتوجه‌به پیر بودن بیشتر آنها اقداماتی را در دستورکار قرار داده‌ایم. وی افزود: تعویض گله شامپانزه‌ها یکی از این اقدامات است و مکاتباتی را با کشور کنیا برای انتقال گله پیر شامپانزه‌های ارم به مرکز نگهداری از این گونه در کنیا و دریافت یک گله جوان انجام داده‌ایم. وی اضافه کرد: گوزن‌ها معمولا در اسارت نرزایی می‌کنند؛ بنابراین با اصلاح جایگاه و جیره غذایی موفق شده‌ایم که گوساله‌های ماده‌ای داشته باشیم.
مدیر باغ وحش ارم در ادامه اظهار کرد: شامپانزه‌ها معمولا ۴۰ تا ۶۰سال عمر می‌کنند و بیشتر آنها بین ۳۵ تا ۴۲سالگی می‌میرند اما درحال‌حاضر «پرویز» ۷۲سال دارد. وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود گفت: برای جلوگیری از همخونی متعدد ‌یک گونه ارتباط بسیار خوبی با سایر باغ وحش‌ها داریم و گونه‌هایی را با آنها تبادل می‌کنیم.
محمدی ادامه داد: قرار است با همکاری سازمان حفاظت محیط‌زیست برخی از حیوانات پیر باغ‌وحش به مرکز نگهداری دانشگاه تهران منتقل شوند تا کار علمی روی آنها انجام شود. وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود اظهار کرد: ما تلاش کرده‌ایم طی یک سال اخیر مالکیت حیوانات باغ وحش را در اختیار بگیریم. باتوجه‌به اینکه یکی از اعضای اتحادیه باغ‌وحش‌های اروپا هستیم، یکی از معیارهای این اتحادیه تعداد حیوانات تحت مالکیت باغ‌وحش است و این مورد یکی از اعتبارات چنین مجموعه‌هایی محسوب می‌شود. محمدی با اشاره به اقدامات توسعه‌ای در باغ وحش ارم گفت: در قبلی باغ وحش چوبی بود که با هدف افزایش ایمنی و زیبایی تعویض شده است. مدیر باغ وحش ارم با بیان اینکه یکی از کارهای بسیار مهم که دغدغه مسئولان باغ وحش بوده جایگاه شامپانزه‌هاست، اظهار کرد: مطالعات و طراحی‌های اولیه برای این جایگاه انجام شده و جایگاه زمستانه نیز به‌گونه‌ای است که بازدیدکنندگان می‌توانند از بخشی از آن شامپانزه‌ها را ببینند. وی در ادامه از رایزنی برای میزبانی از گورخر آفریقایی و زرافه در باغ وحش ارم خبر داد و گفت: در تلاش هستیم گربه ماهیگیر را به این مجموعه اضافه کنیم. محمدی ادامه داد: با تفاهمنامه امضاشده با یکی از مراکز نگهداری دو قلاده شیر سفید به مجموعه ارم اضافه شده است. وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود تاکید کرد: به دنبال در انحصار درآوردن گونه‌ها در ارم نیستیم، چراکه هدف اصلی ما آموزش است؛ بنابراین گونه‌هایی را به مراکز دیگر منتقل کرده‌ایم.‌ به عنوان نمونه یک جفت کانگورو به باغ وحش سیرجان انتقال داده شده است. 
مدیر باغ وحش ارم از تلاش برای راه‌اندازی پلی کلینیک حیات‌وحش خبر داد و گفت: در حال خرید تجهیزات لازم برای این کار هستیم تا در آینده اقداماتی مانند سونوگرافی و رادیولوژی را در این مرکز انجام دهیم. وی در ادامه اظهار کرد: قصد انجام جانمایی‌های جدید در باغ وحش را داریم. در زون استرالیا کانگورو و در زون آفریقا شامپانزه، رزوس و زرافه و نگهداری می‌شوند.
 محمدی اضافه کرد: قصد راه‌اندازی تم‌پارک آموزشی داریم تا در آن دوره‌های آموزشی برگزار کنیم و تاکسیدرمی به نمایش بگذاریم. مدیر باغ وحش ارم با اشاره به برنامه‌های پژوهشی باغ وحش اظهار کرد: اجرای برنامه‌های مدون، تهیه نقشه‌راه باغ‌وحش ازجمله آنهاست. علاوه‌بر آن برای اولین‌بار توانستیم مار سیاه پلنگی را درمان کنیم. وی اضافه کرد: با مسئولان باغ‌وحش سنگاپور نشست‌های دوجانبه‌ای را برگزار کردیم و به آنها راهکارهایی در زمینه نگهداری از فیل‌ها ارائه دادیم. محمدی افزود: قرار است با همکاری دانشگاه تهران برای اولین‌بار در دنیا اسپرم‌گیری و تلقیح مصنوعی کانگوروها را انجام دهیم.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.