۱۵ مهر ۱۴۰۳ - ۲۲:۲۷
کد خبر: ۷٬۳۱۹

نشان فتح بر سینه فاتح

«آگاه» در گزارش خود مروری داشته به قهرمانانی که تاکنون نشان فتح دریافت کرده‌اند

فرمانده کل قوا در پی عملیات درخشان «وعده صادق»، طی مراسمی به فرمانده نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی «نشان فتح» اعطا کردند. سردار امیرعلی حاجی‌زاده که روز گذشته موفق به دریافت نشان فتح به سبب عملیات درخشان «وعده صادق» شد، فعالیت در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را از سال ۱۳۵۹ آغاز کرد و در اغلب عملیات‌های گسترده دفاع مقدس همچون عملیات‌های کربلای ۴، کربلای ۵، والفجر مقدماتی و والفجر ۸ حضور داشت. پس از شکل‌گیری نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در مهرماه ۱۳۸۸، سردار حاجی‌زاده به‌عنوان نخستین فرمانده این نیرو منصوب شد و کماکان مسئولیت فرماندهی این نیرو را برعهده دارد. او پیش از انحلال نیروی هوایی سپاه پاسداران، برای مدت سه سال به‌عنوان فرمانده پدافند هوایی سپاه فعالیت می‌کرد.

نشان فتح بر سینه فاتح

آگاه: نشان فتح، به‌عنوان نماد عملیات‌های پیروزمندانه رزمندگان اسلام و فاتحان این عملیات‌ها انتخاب شده است و دیگر نشان‌ها نیز به نیروهای موثر در خدمات رزمی، فعالیت‌های پشتیبانی، ایثارگران، جانبازان، مبتکران در اختراعات و اکتشافات صنایع نظامی، امدادگران و فعالان هنری اعطا می‌شود. اما نشان «فتح» چیست و تاکنون کدام فرماندهان نیروهای مسلح مفتخر به دریافت این نشان از فرمانده معظم کل قوا شده‌اند؟ این نشان، از سه برگ درخت نخل و گنبد مسجدجامع خرمشهر و نیز پرچم جمهوری اسلامی ایران تشکیل شده است.
پس از آغاز زعامت حضرت آیت‌الله خامنه‌ای به‌عنوان رهبر انقلاب اسلامی و فرماندهی کل قوا، ایشان بنا به مناسبت‌های مختلف اقدام به اعطای این نشان به فرماندهان عالی‌رتبه و رزمندگان جان‌برکف نیروهای مسلح کرده‌اند که اولین آن، روز ۵مهرماه سال۱۳۶۸ بوده است؛ در آن روز که ششمین روز از هفته دفاع مقدس محسوب می‌شد، ۵۴نفر از فرماندهان سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و ارتش جمهوری اسلامی ایران که نقش مهمی در عملیات بزرگ و ظفرمندانه بیت‌المقدس و آزادسازی خرمشهر در سال۱۳۶۱ ایفا کرده بودند، طی مراسمی به افتخار دریافت نشان فتح از رهبر انقلاب اسلامی نائل شدند.
در مراسم مذکور، «محسن رضایی» و امیر شهید «صیاد شیرازی» فرماندهان قرارگاه مرکزی کربلا در عملیات بیت‌المقدس و همچنین یکی از بستگان بسیجی نام‌آور و پرافتخار شهید «حسین فهمیده» نشان درجه یک فتح را دریافت کردند. همچنین در این مراسم به ۲۱نفر از فرماندهان سپاه پاسداران و ارتش و یک نفر از جهادگران نشان درجه۲ فتح و به ۲۹نفر دیگر از فرماندهان سپاه و ارتش که در عملیات پیروزمندانه بیت‌المقدس شرکت داشته‌اند، نشان درجه۳ فتح تعلق گرفت که ازسوی حضرت آیت‌الله خامنه‌ای به آنان اعطا شد.
رهبر انقلاب اسلامی در مراسم مذکور خطاب به فرماندهان نیروهای مسلح تاکید کردند: «این نشان، اولا نشان سپاسگزاری و قدردانی جمهوری اسلامی از شما عزیزانی است که خدمتی بزرگ و ارزنده را در جنگ تحمیلی، از خودتان نشان دادید. ثانیا، یک یادگار ماندنی است تا در آینده همه بدانند که در یک فصل بسیار خطرناک و دشواری از زندگی و تاریخ جمهوری اسلامی، صاحبان این نشان‌ها، چه فداکاری‌ای نشان دادند و چه عظمت انسانی‌ای از خودشان بروز دادند. این نشان، یک کار سمبلیک است، والّا قدر کار شما بیش از این‌هاست و امیدواریم که همه ملت و کشور و مسؤولان، قدر شما و مجاهدات‌تان را بدانند و ان‌شاءالله همیشه از شما قدردانی کنند.»
ازجمله مشهورترین فرماندهانی که در این مراسم مفتخر به دریافت نشان فتح شدند، می‌توان به سرلشکر خلبان شهید عباس بابایی، امیر خلبان حبیب بقایی، امیر شهید مسعود منفرد نیاکی، علی شمخانی، سید یحیی رحیم صفوی، غلامعلی رشید، شهید غلامحسین افشردی (محمد باقری)، شهید مهدی باکری، شهید مهدی زین‌الدین، شهید حسین خرازی، شهید حاج‌ابراهیم همت، محمدعلی جعفری، شهید قاسم سلیمانی و شهید احمد کاظمی اشاره کرد.
در تاریخ ۱۵بهمن سال ۱۳۶۸ و به میمنت ایام مبارکه دهه فجر، ۲۱۰تن از فرماندهان و نیروهای برجسته و فداکار ارتش و سپاه که در دو عملیات پیروزمند کربلای پنج و کربلای هفت نقش موثر و مهمی را بر عهده داشتند، به افتخار دریافت نشان فتح از دست حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، رهبر انقلاب اسلامی و فرمانده کل قوا نائل شدند.رهبر انقلاب اسلامی در این مراسم تاکید کردند: «امیدواریم که خدای متعال به شما کمک کند و ان‌شاءالله این توفیق را هم به ما بدهد که بتوانیم یاد رزمندگان عزیز و شجاعت‌های بزرگ آن‌ها را همیشه زنده بداریم. این، یک وظیفه قطعی برعهده ماست و اهدا و تقدیم این نشان به شما نیز به همین معناست. این اقدام، بزرگداشت شجاعت و فداکاری‌ای است که در آن برهه از شما صادر شد و این چیز کوچکی در مقایسه با آنهاست. آنچه مهم‌تر و بزرگ‌تر است، سپاس الهی و پاداش معنوی تمام‌نشدنی است.»
فرمانده معظم کل قوا در سال۱۳۶۹ و به مناسبت هشتمین سالگرد آزادی خرمشهر از اشغال متجاوزین بعث عراق نیز نشان درجه‌یک و درجه‌دو فتح را به ۷۶تن از فرماندهان، رزمندگان و بازماندگان شهدای عملیات فتح‌المبین و بیت‌المقدس اعطا کردند. همچنین رییس ستاد فرماندهی کل قوا نیز نشان‌های درجه سه فتح را از دست مقام معظم رهبری دریافت و پس از پایان این مراسم، به نمایندگی ازسوی فرماندهی کل قوا به ۴۱۰نفر از فرماندهان و رزمندگان منتخب اسلام که در این دو عملیات پیروزمند حضور فعال داشتند، نشان اعطا کرد.

رکوردداران دریافت نشان فتح چه کسانی هستند؟
محسن رضایی، فرمانده کل پیشین سپاه پاسداران در جنگ ایران و عراق، با دریافت سه نشان طلایی رکورددار دریافت بیشترین مدال طلایی فتح۱ است. پس از او به‌ترتیب سرلشکر سید یحیی رحیم‌صفوی (دو نشان طلایی و یک نقره‌ای)، امیرحسین حسنی سعدی (دو طلایی و یک نقره‌ای)، سپهبد شهید علی صیاد شیرازی (دو طلایی)، امیر دریادار علی شمخانی (یک طلایی دو نقره‌ای) و سپهبد شهید قاسم سلیمانی (یک طلایی و یک نقره‌ای) بیشترین نشان فتح را دریافت کرده‌اند. 
همچنین اکبر هاشمی‌رفسنجانی (یک مدال طلایی) و حسن روحانی (یک مدال نقره‌ای) ازجمله معدود غیرنظامیان دریافت‌کننده این نشان هستند.«فتح» نشان اقتدار نیروهای مسلح است و همان‌طور که محمدباقر قالیباف، رییس مجلس شورای اسلامی در پیام تبریک خود آورده: «سردار حاجی‌زاده عمر خود را وقف دفاع از تمامیت ارضی ایران کرد و برجسته‌ترین شاگرد مکتب شهید طهرانی‌مقدم است»؛ این نشان برازنده این سردار سپاه بود.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.