آگاه: این امر در حقیقت نتیجه تحقیقی جدید درباره یک ابزار شبیه کلاه ایمنی یک میلیون دلاری است که اشعه های اولتراساوند با فرکانس بالا به بخشی کلیدی از مغز که مسئول پاداشدهی و انگیزش است، میتاباند.
این ناحیه از مغز که «هسته آکومبنس» (Nucleus Accumbens) نام دارد وسط مغز قرار گرفته و هنگامیکه اشعههای اولتراساوند به آن برسد، غشای سلولی آن مرتعش میشود و سیستم پاداش دهی در افراد دچار اعتیاد را دگرگون میکند. پزشکان انستیتو اعصابشناسی دانشگاه راکفر(RNI) در ایالت ویرجینیا این استراتژی را روی یک مرد ۳۹ساله با بیش از ۲۰سال سابقه اعتیاد آزمایش کردند. این فرد که جان هیلتون نام دارد و هنگامیکه تصاویری از تزریق هروئین به بازوی فرد را تماشا میکرد، به مدت ۳۰دقیقه امواج اولتراساوند به مغز او تابانده شد. پس از پایان فرایند هیلتون اعلام کرد دیگر احساس نیاز به دریافت مواد مخدر ندارد.
روش جدید یک فرایند پزشکی تاییدشده ازسوی سازمان غذا و دارو آمریکاست که طبق آن الکترودهایی کوچک در دو سوراخ ریز در جمجمه در بخش پاداشدهی مغز قرار میگیرند. محققان امیدوارند با حذف سیستم پاداشی که تمایل به الکل و مواد مخدر را ایجاد میکند، افراد راحتتر بتوانند انگیزهها یا عوامل فشاری را که به اعتیاد منجر میشوند مدیریت کنند. دکتر علی رضایی، جراح اعصاب و اجرایی RNI در اینباره میگوید: آمدوشدهایی زیادی بین مرکز اعتیاد و بقیه بخشهای مغز وجود دارد. با گذر زمان این ترافیک کمتر شد. مرکز اعتیاد در مغز دیگر کنترلی نداشت؛ البته هلیتون بخشی از یک آزمایش بالینی تصادفی بود و به عبارت دیگر، شرکتکنندگان نمیدانستند چه درمانی دریافت میکنند. پیش از این عملیات نیز آزمایشی موفقیتآمیز روی ۲۰بیمار انجام شد که از درمان با امواج اولتراساوند باخبر بودند.
۱۰ آبان ۱۴۰۳ - ۰۱:۲۰
کد خبر: ۸٬۰۴۵
محققان آمریکایی نشان دادهاند تاباندن اشعه اولتراساوند به مغز احتمالا کلیدی برای مقابله با اعتیاد باشد.
نظر شما