۲۸ آذر ۱۴۰۳ - ۱۰:۰۲
کد خبر: ۹٬۳۵۱

نخستین جشنواره ملی تئاتر اقتباس با حضور «ایرج راد» مدیرعامل خانه تئاتر ایران در شاهین‌شهر افتتاح شد. ایرج راد، پیشکسوت تئاتر، سینما و تلویزیون در آیین افتتاحیه نخستین جشنواره ملی تئاتر اقتباس که سه‌شنبه ۲۷آذر در شاهین‌شهر برگزار شد، با ابراز امیدواری از اینکه تئاتر ایران با شناسنامه خاص خود در خانواده جهانی تئاتر حضور داشته باشد، اظهار کرد: بسیاری از افرادی که درجهت مسائل فرهنگی و هنری منصبی دارند به‌جای اینکه راه را برای هنرمندان فرهیخته و گرانمایه تئاتر باز کنند به تئاتر نمی‌اندیشند. این درحالی است که هنرمندان همواره تلاش می‌کنند تا زمینه‌های فرهنگی هنری و چراغ تئاتر روشن نگه دارند.

جشنواره ملی تئاتر اقتباس افتتاح شد

آگاه: مدیرعامل خانه تئاتر ایران ادامه داد: تماشاخانه تئاتر جم شاهین‌شهر، سالنی است که با فکر و اندیشه و نگاه مدبرانه ساخته شده است، ارتفاع سالن صحیح است، آکوستیک، پروژکتورها و گردش هوا برای حضور تماشاگران، صندلی‌ها و درمجموع، هرآنچه در این تماشاخانه دیده می‌شود مناسب و با تدبیر درنظر گرفته و بنا شده است که همه این اقدامات، نتیجه عشق، علاقه، سازندگی و کار اجرایی درخدمت فرهنگ و هنر این مملکت است. او تاکید کرد: امیدوارم آثار بسیار باارزشی در این مکان به روی صحنه بیاید. تماشاخانه جم، صحنه‌ای گرد است که انواع و اقسام آثار و به‌خصوص آثار سنتی و آیینی ایران می‌تواند به‌خوبی در آن اجرا شوند.
مدیرعامل خانه تئاتر ایران با ابراز خرسندی از برگزاری نخستین جشنواره ملی تئاتر اقتباس، افزود: نام این جشنواره جایگاه بالایی دارد و از اهمیت بسیاری برخوردار است، چراکه ما سال‌هاست که در ایران از تئاتر ملی صحبت کرده و تلاش می‌کنیم تا تئاتر ایرانی جایگاه و پایگاه واقعی خود را داشته باشد ولی از زمانی که تئاتر فرنگی به مملکت ما وارد شد متاسفانه به یکباره همه داشته‌های نمایشیِ خود که بسیار ارزشمند بوده و درونمایه‌های غنی فرهنگی دارد را کنار گذاشته و به سراغ ترجمه و تئاتر فرنگی رفتیم. راد اضافه کرد: اگرچه در همان ابتدای ورود تئاتر فرنگی به ایران، بزرگان تئاتر ایران تلاش کردند تا این نمایش‌ها را با فرهنگ ایرانی همخوان کنند اما کم‌کم این موضوع ازبین رفت و صرفا به نمایش‌های فرنگی پرداخته شد، البته به استثنای افرادی که همچنان در پرداختن به تئاتر ایرانی تلاش کردند؛ ولی متاسفانه سیر تکاملی این نمایش‌ها طی نشد و وقتی فرنگی‌ها اعلام کردند که لحظات ناب نمایشی در ادبیات ایران وجود دارد ما به این لحظات ناب و تکنیک‌های جذاب بازگشته و به‌سمت تئاتر ایرانی گرایش پیدا کردیم ولی تداوم پیدا نکرد. او تاکید کرد: امیدوارم برگزاری جشنواره‌هایی مانند جشنواره ملی تئاتر اقتباس و نگاه به ادبیات فارسی و اساطیر و داستان‌های مختلف ایرانی که به‌خوبی با تماشاگر ارتباط برقرار می‌کنند ادامه پیدا کند.
این پیشکسوت تئاتر، سینما و تلویزیون با بیان اینکه خانواده تئاتر، خانواده‌ای جهانی است، بیان کرد: قصد من نفی تئاتر فرنگی نیست، چراکه ما همه ما عضو خانواده تئاتر هستیم و همه اعضای این خانواده به‌دنبال یک مسئله هستند و روی صحنه بازی می‌کنند تا حقیقت را نشان دهند اما امیدوارم در خانواده جهانی تئاتر با شناسنامه خاص خود حضور داشته باشیم.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.