آگاه:
۱ ـ توسعه کتابفروشیهای فرانسه: با وجود فشارهای تورمی و کاهش سوددهی، افتتاح کتابفروشیهای جدید در فرانسه ادامه یافت. سالانه بیش از صد کتابفروشی مستقل جدید در این کشور اضافه میشود که نیمی از آنها در در شهرکها و روستاهای کمجمعیت واقع شدهاند.
۲ ـ نجات Booktopia استرالیا : بوکتوپیا (بزرگترین کتابفروشی آنلاین استرالیا) که با فروش آنلاین در دوران کرونا رشد چشمگیری کرده بود، پس از چالشهای اخیر ورشکسته شد. اما سرانجام با خرید ازسوی شرکتی دیگر نجات یافت و اکنون امیدهایی برای توسعه بیشتر دارد.
۳ـ ترجمه کتاب با هوش مصنوعی: شرکت سوئدی Nuanxed درحال ارائه خدمات ترجمه سریع و ارزان به ناشران با استفاده از هوش مصنوعی است. این خدمات با مخالفتهایی ازسوی مترجمان ادبی روبهرو شده است که نگران امنیت شغلی خود هستند.
۴ـ تعطیلی فروشگاههای Weltbild آلمان: کتابفروشی بزرگ وِلْتبیلد که روزگاری ۳۰۰فروشگاه داشت، اکنون ۱۴شعبه باقیمانده خود را تعطیل کرده و حدود ۴۴۰کارمند خود را اخراج کرده است. داراییهای آنلاین آن نیز به فروشگاه رقیبش فروخته شدهاند.
۵ـ صنعت نشر کانادا در ۲۰۲۴: فروش کتاب در کانادا پس از رکود کرونایی به مبلغ ۱.۱میلیارد دلار کانادا در ۲۰۲۳ رسید. همچنین Indigo بزرگترین خردهفروش کانادایی، امسال خصوصی شد و وعده داده است که تمرکز بیشتری روی کتابها خواهد داشت.
۶ـ فرصتهای اسپانیایی Ingram :شرکت توزیع کتاب اینگرام بهدلیل افزایش تقاضا برای کتابهای اسپانیاییزبان در بازارهای مختلف، بهویژه در ایالاتمتحده و آمریکای لاتین، فرصتهای تجاری جدیدی را شناسایی کرده است. این شرکت با بیش از ۳۷۵هزار عنوان کتاب اسپانیایی، سالانه حدود دومیلیون کتاب اسپانیایی میفروشد.
۷ـ هشدار IPA درباره عواقب جنگ: انجمن بینالمللی ناشران نسبتبه ادامه حملات روسیه به اوکراین ابراز نگرانی کرد و برای عواقب ناخوشایند آن مانند کشته شدن نویسندگان و ازبینرفتن چاپخانهها ابراز نگرانی کرد.
۸ـ رشد کتاب صوتی جهانی: کتاب صوتی در کشورهای مختلف مانند سوئد و چین رشد قابلتوجهی داشته است. در سوئد، کتابهای صوتی حدود ۳۵درصد از درآمد ناشران را تشکیل میدهند. این روند در آلمان و چین نیز بهسرعت در حال گسترش است.
۹ـ حمایت از فلسطین: طی سال گذشته، ناشران و نویسندگان بسیاری در سراسر جهان برای قطع خشونت به حمایت از فلسطین پرداختند. با وجود این، درگیریها به لبنان کشیده شده و به صنعت نشر این منطقه آسیب جدی رسانده است.
۱۰ـ رونق کتابهای انگلیسی در اروپا : فروش کتابهای انگلیسی در کشورهای اروپایی با رشد چشمگیری همراه شده و سالانه بیش از پنجمیلیارد دلار درآمد دارد. این روند تحتتاثیر رسانههای اجتماعی و بوکتاک قرار دارد.
نظر شما