بعد از سقوط دولت سوریه سوالات متعدی برای مردم منطقه پیش آمد یکی از این سوالات این بود که آیا ایران در حادثه اخیر پشت دولت سوریه را خالی کرد که موجب سقوط دولت بشار اسد شده است؟ دشمنان انقلاب سعی کردند که از این شرایط استفاده و بر شک و شبهه‌ها در خصوص عمل کرده جمهوری اسلامی در سوریه بیفزایند و به نوعی سیاست‌های ایران در سوریه و منطقه را شکست خورده اعلام و به نوعی تمام فداکاری‌ها و رشادت‌های انجام شده برای توقف داعش و شکست آن را زیر سوال ببرند.

موسسه نظامی سوریه اجازه ورود به نبردها را نداشت

آگاه: چندی پیش بود که رهبر انقلاب اسلامی در دیدار هزاران نفر از قشرهای مردم، با «تبیین لایه‌های مختلف حوادث سوریه، ترسیم منطق حضور ایران در این کشور، تشریح روند آتی تحولات منطقه و بیان درس‌ها و عبرت‌های قضایای سوریه»، تأکید کردند: این حوادث محصول یک نقشه آمریکایی-صهیونیستی است و گستره مقاومت با یافتن استحکام و انگیزه بیشتر در مقابل فشارها و جنایت‌ها، به حول و قوه الهی همه منطقه را فراخواهد گرفت.
ایشان همچنین در بخش دیگری از سخنان خود فرمودند: «جنگ اصلی را ارتش آن کشور باید بکند. در کنار ارتش آن کشور است که نیروی بسیجی‌ای که از جای دیگر آمده می‌تواند بجنگد؛ اگر ارتش آن کشور ضعف نشان داد، از این بسیجی کاری برنمی‌آید؛ و این اتفاق متأسفانه افتاد؛ وقتی روح ایستادگی و مقاومت کم بشود، این می‌شود. 
این مصیبت‌هایی که امروز بر سر سوریه دارد می‌آید که خدا می‌داند تا کِی ادامه پیدا کند؛ تا کِی جوان‌های سوریه ان‌شاءالله بیایند در میدان و جلویش را بگیرند بر اثر همان ضعف‌هایی است که آنجا نشان داده شد. 
ملت ایران به ارتش خود، به سپاه خود مباهات می‌کند، افتخار می‌کند. مسئولان بالای نیروهای مسلح، سازمان‌های مسلح، در قضیه لبنان، در قضیه حزب‌الله به من نامه می‌نویسند که ما تاب تحمل نداریم، اجازه بدهید ما برویم؛ این را مقایسه کنید با آن ارتشی که تاب تحمل ندارد و می‌گریزد! ارتش ما در دوران رژیم طاغوت متأسفانه همین‌جور بود؛ آنها هم در مقابل حمله دشمنان و خارجی‌ها در جنگ‌های مختلف، از جمله در جنگ دوم ایستادگی نکردند، نایستادند.
 آن روز، دشمن آمد تا خود تهران را گرفت؛ ایستادگی نکردند. وقتی ایستادگی نمی‌کنند، نتیجه این می‌شود. بایستی مقاومت کرد، باید از نیروی خداداد استفاده کرد. ما در همین شرایط دشوار هم آماده بودیم. آمدند اینجا به من گفتند که همه امکاناتی که برای سوری‌ها امروز لازم است، ما آماده کردیم، آماده‌ایم که برویم، آسمان‌ها بسته بود، زمین بسته بود؛ رژیم صهیونیستی و آمریکا، هم آسمان سوریه را بستند، هم راه‌های زمینی را بستند؛ امکان نداشت. قضایا این‌جوری است. اگر چنانچه در داخل آن کشور، انگیزه‌ها به حال خود باقی می‌ماند و می‌توانستند در مقابل دشمن حرفی داشته باشند، دشمن آسمانشان را هم نمی‌توانست ببندد، راه زمینی را هم نمی‌توانست ببندد؛ می‌شد بهشان کمک کرد.»
اگرچه دشمنان انقلاب تلاش کردند که این بیانات را هم با سوالاتی مواجه کنند و به نوعی القا کنند که ایران پشت دولت سوریه را خالی کرده است اما روز گذشته بود که کامل صقر، مدیر دفتر رسانه‌ای رییس‌جمهور سابق سوریه از طریق پادکستی در پلتفرم «مزیج» مدعی شد که روسیه به درخواست‌های بشار اسد مبنی بر استفاده از پایگاه «حمیمیم» برای انتقال کمک‌های نظامی ایران به ارتش سوریه بعد از سقوط شهر حلب پاسخ نداده است.
 وی ادعا کرد: بشار اسد به مدت ۳ روز قبل از ۸ دسامبر (روز سقوط دمشق) موفق به تماس با ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه نشد. ایرانی‌ها به بشار اسد اطلاع دادند که تضمین‌هایی مبنی بر امکان پرواز هواپیماهای خود به سمت پایگاه حمیمیم و عبور از حریم هوایی عراق و سوریه دریافت نکرده‌اند و مسکو هم به درخواست اسد مبنی بر اجازه دادن به هواپیماهای ایرانی در این پایگاه پاسخ نداده است.
مدیر دفتر رسانه‌ای اسد مدعی شد: ایرانی‌ها به ما گفتند که آمریکایی‌ها یک هواپیمای ایرانی که وارد حریم هوایی عراق شده و به سمت پایگاه حمیمیم حرکت کرده است را تهدید کرده و گفته‌اند که آن را سرنگون خواهند کرد و هواپیمای ایرانی مجبور شد که برگردد. صقر افزود: اوضاع موسسه نظامی سوریه قبل از سقوط حلب بد شده بود و اجازه ورود به نبردها را نداشت و اوضاع اقتصادی هم نابسامان بود. 
وی همچنین مدعی شد که سفر اخیر بشار اسد به روسیه قبل از سقوط نظام سوریه بی‌نتیجه بود و او نتوانست با پوتین تماس برقرار کند.
مدیر دفتر رسانه‌ای بشار اسد در بخش دیگری گفت که طرف عراقی نیز روز ششم دسامبر به سوری‌ها اعلام کرد که ترکیه درحال حاضر هرگونه گفت وگو با بشار اسد را نمی‌پذیرد.
کامل صقر مدعی شد: الکساندر لاورنتیف فرستاده پوتین به سوریه تلاش کرد تا اسد را قانع کند تا با اردوغان، رئیس جمهور ترکیه دیدار کند اما بشار اسد نپذیرفت. اسد همچنین با دیدار وزرای خارجه سوریه و ترکیه مخالفت کرد و به دیدارها در سطح مسئولان امنیتی دو کشور اکتفا کرد و مخالفت اسد با درخواست مسکو مبنی بر دیدار با اردوغان، طرف روسی را خرسند نکرد.
 

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.