• بارش برف و باران در 22 استان

    آب و هوا

    بارش برف و باران در 22 استان

    سازمان هواشناسی از فعالیت گسترده سامانه بارشی در کشور خبر داد و اعلام کرد:‌ در ۲۲استان ازجمله تهران باران، برف، تگرگ و رعدوبرق روی می‌دهد.

  • نویسنده مسلمان سوری برنده جایزه ملی کتاب ۲۰۲۴ آمریکا

    کاغذک

    نویسنده مسلمان سوری برنده جایزه ملی کتاب ۲۰۲۴ آمریکا

    هفته گذشته مراسم هفتادوپنجمین دوره جوایز ملی کتاب آمریکا، معروف به «اسکار کتاب‌ها» برگزار شد.

  • میوه‌ای که کلسترول بد را  کاهش می‌دهد

    میوه‌ای که کلسترول بد را کاهش می‌دهد

    مطالعات اخیرا نشان داده است مصرف منظم آووکادو می‌تواند به کاهش کلسترول منجر شود و خطر بیماری‌های قلبی و بیماری‌های عروق کرونر را کم کند؛ بنابراین افزودن آن به رژیم غذایی بیشتر افراد، فایده دارد.

  • نخستین نشریه ریاضیات مالی کشور در پایگاه اسکوپوس نمایه شد

    نخستین نشریه ریاضیات مالی کشور در پایگاه اسکوپوس نمایه شد

    نشریه (Journal of Mathematics and Modeling in Finance (The JMMF دانشگاه علامه‌طباطبائی به عنوان نخستین نشریه ریاضیات مالی کشور در پایگاه اسکوپوس نمایه شد.ماندانا تیشه‌یار از نمایه شدن نخستین نشریه برتر کشور در حوزه تخصصی ریاضیات مالی با عنوان The Journal of Mathematics and Modeling in Finance (JMMF) در پایگاه اسکوپوس خبر داد.

  • گور ایرانی
  • آتشکده بهرام یزد و شعله‌ای ۱۵۰۰ساله

    گردشگری

    آتشکده بهرام یزد و شعله‌ای ۱۵۰۰ساله

     آتشکده یزد محل نگهداری آتش مقدس زرتشتی در شهر یزد و نیایشگاه زرتشتیان ساکن در این شهر است. قدمت این آتشکده به دوران پهلوی می‌رسد؛ هرچند آتشی که در آن می‌سوزد، بیش از ۱۵۰۰سال روشن مانده است. درواقع، آتش موجود در آتشکده زرتشتیان یزد، یکی از سه آتش باستانی و مقدس پیروان زرتشت از دوره ساسانیان بوده که همچنان روشن و شعله‌ور است.

  • مشکلات عدم تمرکز و توجه در کودکان

    مشکلات عدم تمرکز و توجه در کودکان

    سبک زندگی امروز به‌غایت با نسل گذشته تفاوت یافته است. تمرکز والدین و بزرگ‌ترهای خانواده بر کودکان و اهتمام به موفقیت تحصیلی و سلامت آنها به شکلی معنادار افزایش یافته است. به همین میزان و علی‌رغم مشکلات معیشتی، سطح رفاه کلی جامعه نسبت به قبل بالاتر رفته است؛ ازاین‌رو دغدغه‌های خانواده نیز بیشتر شده است.

  • مشاهدات تازه ناسا از پایگاه نظامی مخفی آمریکا در قطب شمال

    مشاهدات تازه ناسا از پایگاه نظامی مخفی آمریکا در قطب شمال

    یک هواپیمای ناسا که درحال بررسی صفحات یخی قطب شمال در منطقه گرینلند بود، نمایی جدید از یک پایگاه نظامی متروکه متعلق به ایالات‌متحده را که محل پروژه مخفی موشک هسته‌ای در جنگ جهانی دوم بوده است، به تصویر کشید.

  • از آزار سایبری تا ورود به حریم خصوصی

    واکاوی و تحلیل تهدیدات حوزه شبکه‌های اجتماعی

    از آزار سایبری تا ورود به حریم خصوصی

    دکتر کاظم موذن-دکترای علوم ارتباطات از دانشگاه علامه طباطبایی: امروزه فراگیری اینترنت و فناوری‌های جدید ارتباطی و اطلاعاتی، موجب ظهور فضای مجازی در کنار جهان واقعی شده که این امر، معادلات و الگوهای ارتباطات سنتی، تولید، انتقال و مصرف اطلاعات را به هم زده و موجب تغییر در آن شده است و کم‌کم به بخشی از زندگی واقعی بشر مبدل شده است. چنین فضایی که به‌عنوان واقعیت مجازی یکپارچه درنظر گرفته می‌شود از ویژگی‌های خاص و گوناگونی برخوردار است، ازجمله بی‌مکانی، فرازمانی، صنعتی بودن محض، عدم محدودیت به قوانین مدنی متکی بر دولت-ملت‌ها، معرفت‌شناسی تغییرشکل‌یافته پسامدرن، دردسترس‌بودن همزمان، روی فضا بودن و همچنین برخورداری از فضاهای فرهنگی، اعتقادی، اقتصادی، سیاسی و نیز آزادی از هویت بدنی و جنسی جدید.

  • تولید محتوا؛ فضای مجازی و آنچه محقق نشد!

    تولید محتوا؛ فضای مجازی و آنچه محقق نشد!

    عماد خورشیدطلب: تولید محتوا Content Creation دغدغهٔ تازه‌ای نیست. تقریبا از زمانی که صنعت چاپ به وجود آمد و ظرفیت تولید محتوا از تقاضای محتوا پیشی گرفت، تولید محتوا و پیدا کردن محتوای مناسب برای نشر به یک چالش جدی تبدیل شد. صنعت نشر در اروپا بلافاصله پس از اختراع ماشین چاپ، به سراغ چاپ انجیل رفت که هم کسی مدعی دریافت حق‌التالیفش نبود و هم متقاضیان فراوان داشت.

  • مسئله‌ای به نام «قدرت اجتماعی‌شده»

    تجربه‌های جهانی را دریابید

    مسئله‌ای به نام «قدرت اجتماعی‌شده»

    عبدالحسین کلانتری-معاون فرهنگی وزیر علوم و رئیس اسبق پژوهشگاه فضای مجازی: یکی از مهم‌ترین موضوعات آینده‌پژوهی در عصر دیجیتال که از ادبیات پژوهشی بسیاری غنی برخوردار است، مطالعه و پیش‌بینی درخصوص آینده اینترنت و فضای مجازی است.

  • از رنجی که می‌بریم!

    ما و گمشده‌ای به نام سواد رسانه‌ای

    از رنجی که می‌بریم!

    خبر و اطلاعات در جامعه ایرانی، یکی از اولویت‌های زندگی است. ما ایرانی‌ها سال‌هاست عادت داریم وقتی به هم می‌رسیم در جمله دوم یا سوم خود بگوییم چه خبر؟ حالا شبکه‌های اجتماعی برای ما این قدر خبر آورده‌اند که نمی‌دانیم کدام را مطالعه کنیم و لذت می‌بریم از اینکه به ماشین خبرخوان تبدیل شده‌ایم. اصلا رفته‌رفته ماهیت ما دارد تبدیل می‌شود به یک خبرخوان ظاهرا حرفه‌ای که البته تمام لوازم حرفه‌ای بودن را هم نداریم. من خبر می‌خوانم، پس هستم. تو خبر می‌خوانی، پس هستی!

  • از فناوری‌هراسی بپرهیزیم

    سلطه فیلتر شکن‌ها بر زندگی مردم

    از فناوری‌هراسی بپرهیزیم

    حمید ضیایی‌پرور دارای دکترای علوم ارتباطات اجتماعی است که طی ۲۵سال اخیر در حوزه روزنامه‌نگاری و روابط عمومی الکترونیک به‌عنوان مشاور، مدرس و محقق فعالیت می‌کند. مدیرکل دفتر مطالعات و برنامه‌ریزی رسانه‌های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، معاون مرکز رسانه‌های دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، رییس مرکز اطلاع‌رسانی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و... گوشه‌ای از سابقه فعالیت‌های اجرایی او محسوب می‌شود.

  • حاکمیت قانون و دیگر هیچ!

    «حکمرانی» در کنار «حاکمیت» معنا پیدا می‌کند

    حاکمیت قانون و دیگر هیچ!

    دکتر سیدمحمدحسین سیاح طاهری، دکتر جامعه‌شناسی و کارشناس فضای مجازی است که سال‌ها در حوزه مدیریت قانونمند فضای مجازی مطالعه و تحقیق کرده است و در این زمینه تالیفاتی هم دارد. وی معتقد است برآوردها نشان می‌دهد که حداقل در ۱۰ تا ۱۵حوزه مختلف نیاز به وضع قانون وجود دارد. این قوانین باید به تصویب مجلس برسند تا چارچوبی برای حکمرانی موثر بر فضای مجازی فراهم شود اما تاکنون چنین اقداماتی انجام نشده است.

  • رها شدگان بی پناه!

    اهتمام لازم وجود ندارد/ فضای مجازی باید قاعده‌مند باشد

    رها شدگان بی پناه!

    «فضای مجازی بدون اختیار ما، دارد مدیریت می‌شود و عوامل مسلط بین‌المللی در این فضا از لحاظ خبردهی، خبررسانی، تحلیل داده‌ها و هزاران کار دیگر به‌شدت فعال‌اند. نمی‌شود مردم‌مان را در این فضا، بی‌پناه رها کنیم.»(دوم شهریور ۱۳۹۹) این جمله‌ای است که رهبر انقلاب در هفته دولت چهارسال پیش در ارتباط تصویری با جلسه هیات دولت آن را مطرح کردند. 

  • یک گفت‌وگوی ملی باید آغاز شود

    بیژن مقدم: نه طرفدار فیلترینگ مطلقیم؛ نه موافق رهاسازی

    یک گفت‌وگوی ملی باید آغاز شود

    بیژن مقدم برای اهالی رسانه و فعالان حوزه فضای مجازی نامی آشناست. او در سال۱۳۶۵ کارش را با خبرنگاری در روزنامه‌ رسالت آغاز کرد و نزدیک به ۱۵سال در این روزنامه‌ فعالیت کرد. وی در شهریور ۸۵ با حکم ضرغامی، رییس وقت سازمان صداوسیما به‌عنوان مدیرعامل موسسه فرهنگی جام‌جم و مدیرمسئول این روزنامه منصوب و به‌عنوان عضو شورای معاونین سازمان صداوسیما قریب به ۹سال این موسسه را اداره کرد. وی دو سالی هست که به‌عنوان مدیر مجموعه فرهنگی - تاریخی نیاوران مشغول به فعالیت است. 

  • دیدار رییس‌جمهور و وزیر فرهنگ با فیلسوف شهیر ایران

    در پی برنامه‌های «دیدار با بزرگان» وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی انجام شد

    دیدار رییس‌جمهور و وزیر فرهنگ با فیلسوف شهیر ایران

    مسعود پزشکیان، رییس‌جمهوری به همراه سیدعباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با رضا داوری اردکانی، عضو پیوسته فرهنگستان علوم و فیلسوف شهیر کشورمان دیدار و گفت‌وگو کرد. به گزارش آگاه و به نقل از مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، این دیدار که شامگاه سه‌شنبه ۶آذر انجام شد در راستای برنامه‌های «دیدار با بزرگان» وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی صورت گرفت.

  • شکست نتانیاهو با ۷ لشکر

    رییس مجلس شورای اسلامی با اشاره به آتش‌بس لبنان و رژیم اسراییل تاکید کرد

    شکست نتانیاهو با ۷ لشکر

    نشست خبری - مطبوعاتی محمدباقر قالیباف، رییس مجلس شورای اسلامی روز گذشته و به مناسبت (۱۰آذر، روز مجلس)، در سالن شیخ فضل‌الله مجلس شورای اسلامی برگزار شد. این نشست خبری پس از یک دوره ریاست قالیباف بر مجلس یازدهم و همچنین ریاست بر مجلس دوازدهم برای نخستین‌بار برگزار و متن و حاشیه زیادی داشت؛ نشستی که ۱۵۰خبرنگار از رسانه‌های داخلی و خارجی در آن حضور داشتند و تقریبا لنز دوربین‌ها آماده شکار هر سوژه‌ای بود.

  • هزینه سنگین برای مهاجم
  • تکرار خاطرات جنگ ۳۳ روزه

    مروری بر دلایلی که ثابت می‌کند آتش‌بس برقرار شده، پیروزی حزب‌الله بر رژیم صهیون

    تکرار خاطرات جنگ ۳۳ روزه

    آتش‌بس بین حزب‌الله لبنان و ارتش متجاوز رژیم صهیونیستی، رأس ساعت۴ بامداد روز چهارشنبه به وقت محلی بیروت آغاز شد. با شروع آتش‌بس بین لبنان و اسرائیل، مردم جنوب لبنان، بازگشت به شهرها و روستاهایشان را شروع کردند و در خانه‌های خود مستقر شدند.

  • نظارت خانواده، غایب فضای مجازی

    نظارت خانواده، غایب فضای مجازی

    وقتی صحبت از فضای مجازی قاعده‌مند و ضابطه‌مند و خروج از رهاشدگی می‌شود، همه توجه‌ها به سمت نهادهای حاکمیتی و قانونگذار معطوف می‌شود. اینکه مسئله فضای مجازی به فقدان قانون و آیین‌نامه مبتلاست مقوله‌ای است که مفصلا به آن پرداخته شده است و اینجا قصد پرداختن به آن را نداریم ولی در مدیریت موثر و هدفمند فضای مجازی قطعا نقش خانواده‌ها و روابط خانوادگی افراد نقش مهم و تعیین‌کننده‌ای در اصلاح وضع فعلی دارد. 

  • جلد شماره ۱۳۶ روزنامه آگاه

    جلد شماره ۱۳۶ روزنامه آگاه

    شماره صدوسی و ششم روزنامه آگاه منتشر شد.