-
آب و هوا
سامانه بارشی جدید در راه ایران
سازمان هواشناسی با اشاره به بارش برف، باران و وزش باد در برخی مناطق کشور از ورود سامانه بارشی به کشور از بعدازظهر روز پنجشنبه ۲۲آذر خبر داد.
-
سلامت
چه مواد غذاییای به غلبه بر خستگی کمک میکنند؟
هر آنچه ما در طول روز میخوریم ـ میوه یا شیرینی ـ به انرژی برای بدن تبدیل میشود.
-
تراشه کوانتومی گوگل مسائل ریاضی را پنج دقیقهای حل میکند
گوگل اعلام کرد با کمک نسل جدیدی از تراشه بر یک چالش کلیدی در رایانش کوانتومی غلبه کرده و یک مسئله رایانشی را که رایانههای کلاسیک سالها وقت صرف حل آن میکنند فقط در پنج دقیقه حل میکند.
-
گردشگری
قلعه دختر فیروزآباد فارس، کهنترین بنای گنبددار دنیا
قلعه دختر فیروزآباد، دژی دفاعی است که توسط بنیانگذار سلسله ساسانی به جهت حفاظت از اولین پایتخت این حکومت بنا شده است. این قلعه از جاهای دیدنی فیروزآباد محسوب میشود که در نزدیکی شهر فیروزآباد امروزی قرار دارد.
-
ابزار تبدیل متن به ویدئوی اوپن ایآی عرضه شد
اوپن ای آی مدل هوش مصنوعی تولید کننده ویدئو از متن را برای کاربران چت جیپیتی پلاس و پرو عرضه کرده است.
-
میانگین سن مادران ایرانی در اولین فرزندآوری امسال چقدر بود؟
مرکز رصد جمعیت سازمان ثبت احوال اعلام کرد: میانگین سن مادران در اولین فرزندآوری کل کشور در هشتماهه ۱۴۰۳ حدود ۲۷.۴سال بوده است.
-
آمادهباش اورژانس با ۳۳۸۶ پایگاه در سراسر کشور برای طرح زمستانی
رییس سازمان اورژانس کشور از آمادهباش و فعالیت ۳۳۸۶پایگاه در سراسر کشور برای طرح زمستانی خبر داد.
-
درمان محرمانه و رایگان مبتلایان به HIV
رییس اداره کنترل ایدز وزارت بهداشت با بیان اینکه صرفنظر از اینکه بیماران مبتلا به HIV چگونه به این ویروس مبتلا شدهاند، درمان آنها بهصورت رایگان و محرمانه انجام میشود، گفت: فرد مبتلا در صورت مصرف مداوم دارو میتواند سطح ویروس را در بدن خود کاهش دهد و از انتقال بیماری به فرد سالم جلوگیری کند.
-
معاون وزیر آموزشوپرورش:
وضعیت شیوع آسیبهای اجتماعی در بین دانشآموزان «قرمز» نیست
معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزشوپرورش با بیان اینکه باتوجهبه شرایط و بوم و سن هر دانشآموز در هر استان، نوع آسیب اجتماعی متفاوت است، گفت: از لحاظ شیوع آسیبهای اجتماعی در بین دانشآموزان کشور در وضعیت قرمزی قرار نداریم.
-
سهم مزایای خانواده از تولید ناخالص داخلی تنها ۰.۳۱درصد است
رییس موسسه تحقیقات جمعیت کشور گفت: هزینههای عمومی از تولید ناخالص داخلی در رابطه با مزایای خانواده، اکنون تنها ۰.۳۱درصد است، این در حالی است که کشورهای عضو سازمان همکاری اقتصادی و توسعه بهطور متوسط ۲.۲۹درصد از تولید ناخالص داخلی را صرف مزایای خانواده میکنند.
-
اعلام اولویت جدید برای ثبتنام حج
سازمان حج و زیارت اعلام کرد: همه دارندگان قبوض ودیعهگذاری تا پایان ۳۰دی ۱۳۸۶ میتوانند، پیش ثبتنام حج تمتع ۱۴۰۴، شامل تایید استطاعت جسمی و واریز وجه علیالحساب را انجام دهند.
-
تکمیل هزار واحد خوابگاه متأهلی
آئین امضای تفاهمنامه همکاری در خصوص تکمیل واحدهای خوابگاههای متأهلی نیمه تمام با حضور رئیس ستاد اجرایی فرمان امام و وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در محل ساختمان مرکزی ستاد اجرایی برگزار شد.
-
رییس سازمان غذا و دارو تاکید کرد
هشدار مصرف لوازم آرایشی و بهداشتی غیرمجاز
رییس سازمان غذا و دارو بر لزوم نظارت دقیق بر زنجیره تولید و شناسهگذاری محصولات آرایشی و بهداشتی تاکید کرد و گفت: شهروندان باید برای حفظ سلامت خود از خرید هرگونه اقلام آرایشی و بهداشتی بدون پروانه ساخت معتبر یا مجوز ورود از وزارت بهداشت خودداری کنند.
-
بسیاری از تصادفات بهدلیل ضعف ایمنی خودروها رخ میدهد
ناکامی جریمهها در کاهش تصادف
افزایش نرخ جریمهها بهتنهایی ممکن است نتواند به کاهش حوادث ترافیکی منجر شود، مگر اینکه نظارت و اجرای دقیق این جریمهها بهطور موثر صورت گیرد. در بسیاری از موارد، رانندگان از جریمهها فرار میکنند یا از آنها آگاه نیستند. برای اینکه تغییر نرخ جریمهها تاثیرگذاری واقعی داشته باشد، باید سیستم نظارتی کارآمدی بهوجود آید که تضمین کند تخلفات بهموقع ثبت و جریمهها بهطور دقیق اعمال میشوند.
-
مسئول گروه انکولوژی بیمارستان محک مطرح کرد
همکاری متخصصان در درمان کودکان سرطانی
مسئول گروه انکولوژی بیمارستان محک با تاکید بر اینکه با حمایتهای مدیرعامل و مسئولان بیمارستان محک این مرکز در درمان چندتخصصی پیشگام بوده است، گفت: خوشبختانه در بیمارستان فوقتخصصی محک که متخصصان حوزههای مختلف حضور دارند و مدیرعامل و مسئولان این بیمارستان نیز از درمان چندتخصصی حمایت میکنند، میتوانیم گامهای بلندتری را در این حوزه برداریم.
-
مدیرعامل بنیاد برکت ستاد اجرایی فرمان امام خبر داد
ایجاد ۵۵هزار طرح اشتغالزایی
مدیرعامل بنیاد برکت ستاد اجرایی فرمان امام گفت: بهزودی کلینیک کسبوکار در حوزههای نوآوری و هوش مصنوعی در بنیاد برکت راهاندازی خواهد شد.
-
خشکی تالاب بینالمللی در فارس تاثیر زیادی بر معیشت مردم منطقه داشته است
پریشان در حصار بحران
ملیحه محمودخواه- خبرنگار گروه جامعه: تالاب بینالمللی پریشان، یکی از زیباترین دریاچههای آب شیرین خاورمیانه، امروز درگیر بحرانی چندجانبه است. برداشتهای بیرویه از منابع آبی، خشکسالیهای مکرر و کشاورزی ناپایدار، این میراث طبیعی را به مرز نابودی کشانده است. درحالیکه بستر خشک تالاب از ریزگردها و فرسایش خاک رنج میبرد، معیشت محلی نیز تحتتاثیر مستقیم این بحران قرار گرفته است. تالاب پریشان زمانی زیستگاهی بینظیر برای انواع ماهیها، پرندگان مهاجر و گونههای گیاهی بود، اکنون به نمادی از بحران زیستمحیطی در کشور تبدیل شده است.
-
روایتی از شخصیت آرمان و فداشدن برای ارزشهای دینی و ملی
کتاب «آرمان عزیز» چگونگی شکلگیری شخصیت شهید آرمان علیوردی و همچنین فداشدن او در راه ارزشهای دینی و ملی را نشان میدهد.
-
تحلیل روانشناختی مینیسریال «اصل بر برائت»
پیچیدگیهای روان یک انسان
در سال ۲۰۲۴، سریال جنایی-معمایی «اصل بر برائت» به کارگردانی دیوید ای کلی، با بازی درخشان جیک جیلنهال، مخاطبان را به دنیای پیچیده و تاریک دادستانی شیکاگو میبرد.
-
در تاریخ اهدای جوایز نوبل، نگاهی به برخی ابعاد کمتر دیدهشده این جایزه داشتهایم
پراشتباهترین جایزه تاریخ
زهرا بذرافکن – خبرنگار گروه فرهنگ: در ۲۷نوامبر ۱۸۹۵، آلفرد نوبل، مخترع، مهندس و صنعتگر سوئدی آخرین وصیتنامه خود را امضا کرد و بیشترین سهم از دارایی خود را به مجموعهای از جوایز، یعنی جوایز نوبل، بخشید. او بیشتر بهخاطر اختراع دینامیت شناختهشده است. همانطور که در وصیتنامه نوبل توضیح داده شد، یک بخش به «کسی که باید برجستهترین اثر را در زمینه ادبیات در جهتی ایدهآل خلق کرده باشد» اختصاص داشت. اولین جوایز نوبل در سال۱۹۰۱ مطابق با خواستههای نوبل اهدا شد و از آن زمان به یکی از شناختهشدهترین جوایز در جهان تبدیل شده است. این جایزه هرساله در ۱۰دسامبر یعنی ۲۰آذر برندگانش را که نامزدی آنها را پیش از آن در تاریخ ۳۱ژانویه مشخص کرده است، اعلام میکند.
-
چه خبر از روز سوم «سینما حقیقت»؟
از حضور ظریف تا پخش یک مستند غیرقابل پخش
در سومین روز از هجدهمین جشنواره بینالمللی فیلم مستند ایران «سینماحقیقت» ۳۳فیلم اکران و یک کارگاه و بزرگداشت ابراهیم سعیدی نیز برگزار شد.
-
گوش دادن به روایتهای تاریخی، همبستگی اجتماعی را قوی میکند
تاریخ شفاهی یعنی نه گفتن به فراموشی
یکی از اشتباهات رایج در صحبتهای روزمره ما این است که گاهی «گوش دادن» و «شنیدن» را جای یکدیگر استفاده میکنیم و معنای این دو را یکی میدانیم در حالی که اینطور نیست؛ گوش دادن با شنیدن فرق دارد و «گوش دادن» حلقه گمشده جهان امروز است؛ چیزی که بیشتر از هروقت دیگر به آن نیاز داریم.