-
تحولات در سوریه
از رفتوآمدهای غربیها تا رایزنی سعودیها در شام
سوریه که این روزها درگیر اوضاع بحرانی مانند هر کشور آشوبزده و جنگزده است، در داخل، شاهد سهمخواهی و درگیری بین گروههای متعدد مسلحانه با گرایشهای فکری و مذهبی مختلف بوده و هرکدام داعیه استقلال منطقهای را دارند و هر روز با یکدیگر در حال جنگ و جدال هستند.
-
گزارش «آگاه» درباره بررسی ایرادات سند دخل و خرج دولت را بخوانید
تایید مصوبات خودرویی و ایجاد سازوکار برای تحقق رشد ۸درصدی
پرونده بودجه سال۱۴۰۴ همچنان باز است و ایرادات آن بین هیات عالی نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام و مجلس شورای اسلامی در رد و بدل است. مسعود پزشکیان، رییسجمهور، یکم آبان بخش اول لایحه بودجه سال۱۴۰۴ را که شامل احکام بودجه است برای بررسی و تصویب به مجلس ارائه کرد و ۷آبان کلیات آن در کمیسیون تلفیق به تصویب رسید.
-
در نیمقرن گذشته ایران چطور توانسته است قلههای علمی و صنعتی را فتح کند؟
تا قله راهی نیست
۴۶سال از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی میگذرد. این انقلاب پدیده مبارکی است که در اواخر قرن بیستم، جهان را به لرزه درآورد و نور امید را در دِل مسلمانان و مستضعفان عالم روشن کرد. اکنون پس از گذشت چهار دهه از عمر این شجره پرامید، انقلاب اسلامی ایران توانست علیرغم دشمنی و عناد جبهه استکبار قلههای پیشرفت را یکی پس از دیگری طی کند و این نشان از قدرت گفتمان انقلاب است، چراکه تحریم ظالمانه را به فرصت تبدیل کرد تا ایران در بسیاری از عرصههای علم و فناوری در رتبههای نخست جهانی بایستد.
-
مستندی که قدرت حماس را به رخ دشمن صهیونیستی کشاند
پنهان بزرگ
شبکه الجزیره جمعهشب در مستندی با عنوان «ما خفی اعظم» با موضوع پشتپرده عملیات غرورآفرین طوفانالاقصی، برای اولینبار تصاویری از حضور «یحیی سنوار» رهبر شهید حماس در میدان نبرد با رژیم صهیونیستی را منتشر کرد. در یکی از این تصاویر وی با همکاری «محمود حمدان» درحال طراحی عملیاتی در منطقه تلسلطان است. مستند الجزیره بهوضوح نشان داد که یحیی سنوار در طول عملیات طوفانالاقصی و نبرد با صهیونیستهای متجاوز، در قلب معرکه درحال نبرد جانانه بوده است. ترجمه عبارت «ما خفی اعظم» که عنوان مستند الجزیره است، این است که «آنچه پنهان است، بزرگتر است.»
-
تصـویر قـدرت حـماس
روز گذشته، بخش دوم مبادله اسرا میان حماس و رژیم صهیونیستی در قالب توافق آتشبس، به مرحله اجرا درآمد و طی آن چهار نظامی زن صهیونیستی در ازای ۲۰۰اسیر آزاده فلسطینی مبادله شدند. سکانس به سکانس مبادله اسرا میان حماس و رژیم صهیونیستی که روز گذشته (شنبه ۶بهمن) انجام شد، صحنه اقتدار و شکوه مقاومت در سرزمین فلسطین بود. روز گذشته در جریان مبادله اسرا، حماس با درک درست از قدرت و نفوذ رسانه، پیش چشم جهانیان، رژیم غاصب صهیونیستی را تحقیر کرد.
-
ترامپ با صدور دستور آزادسازی پرونده ترور جان اف کندی باز هم جنجال به پا کرد
ردپای رژیم اسراییل در ترور رییسجمهور آمریکا
دونالد ترامپ، رییسجمهور جدید آمریکا، فرمان اجرایی را امضا کرد که پروندههای مربوط به ترور جانافکندی، رییسجمهور اسبق آمریکا را از طبقهبندی سری، خارج کرد. جاناف کندی، سیوپنجمین رییسجمهور ایالاتمتحده، در ۲۲ نوامبر ۱۹۶۳ در جریان تجمعی در دالاس، تگزاس ترور شد. بر اساس این پرونده، کمیسیون ویژهای که برای تحقیق در مورد این ترور تشکیل شده بود -که بیشتر بهعنوان کمیسیون وارن شناخته میشود- به این نتیجه رسید که کندی ازسوی «لی هاروی اسوالد» کشته شد که این فرد هم دو روز بعد به ضرب گلوله کشته شد.
-
آنچه پنهان مانده، باعظمت است!
گزاف نیست اگر بگوییم که همه آنچه غولهای رسانههای غربی در طول یکسالونیم از آغاز طوفانالاقصی میخواستند القا کنند، با صحنههای مراسم تبادل اسرای حماس خنثی شد. برخلاف تمام تصویرسازیهای رسانهای، آنچه جهانیان میبینند این است که حماس از بین نرفته، کتائب القسام از هم نپاشیده و مردم غزه از مقاومت رویگردان نیستند.
-
جلد شماره ۱۸۴ روزنامه آگاه
شماره صدوهشتادوچهارم روزنامه آگاه منتشر شد.
-
آب و هوا
زمستان خشک ادامه دارد ورود سامانه بارشی جدید
اگرچه از مهر امسال که سال آبی جدید آغاز شده شاهد بارشهایی در استانهای مختلف کشور بودهایم اما شهروندان پایتختنشین و حتی همان هموطنانی که بارش برف و باران را دیدهاند، باز هم به این مسئله اشاره میکنند بارشهای فعلی بههیچوجه قابل مقایسه با یک یا دو دهه قبل نیست.
-
ارائه محصولات و خدمات دانشبنیان در «اوراسیا اکسپو ۲۰۲۵»
سومین نمایشگاه اختصاصی تجارت با کشورهای عضو اتحادیه اقتصادی اوراسیا، سوم تا ششم اسفند ۱۴۰۳، ازسوی سازمان توسعه تجارت ایران و با حضور شرکتهای تجاری، دانشبنیان و فناور برگزار میشود.
-
چتبات متا رییسجمهور آمریکا را به رسمیت نشناخت!
ناتوانی چتبات متا برای شناسایی رییسجمهور فعلی آمریکا سبب شد مالک فیسبوک وضعیت اضطراری اعلام کند و خواستار رفع سریع این مشکل شود.
-
هک امواج مغزی برای تنظیم کیفیت خواب
ایرباد جدیدی که با هککردن امواج مغزی به تنظیم کیفیت خواب میپردازد، میتواند بهترین تجربه خواب را برای کاربر خود فراهم کند.
-
گردشگری
دریاچه افسانهای زریبار؛ شهری در دل آب
افسانهها میگویند که هستی زریبار از نیستی ظلم است. دریاچه منحصربهفرد زریبار، با تمام زیباییهایش در دل کردستان، حکایتهای غمباری با خود دارد.
-
تشخیص عامل عفونت و زخم معده با کیت نانویی ایرانی
محققان یکی از شرکتهای فناور بهمنظور تشخیص عفونت معده با باکتری هلیکوباکترپیلوری، کیت تشخیص ویژهای را ساختند که میتوان از آن برای شناسایی سریع این باکتری استفاده کرد. هلیکوباکترپیلوری عامل زخم معده و سرطان معده است.
-
سرعت راهرفتن، کدام ویژگی شخصیتی شما را نشان میدهد؟
روانشناسان پیوندهایی شگفتانگیز میان سرعت گامبرداشتن افراد و شخصیت، طرز فکر و حتی رویکرد آنها در قبال چالشهای زندگی کشف کردهاند.
-
برگزاری نخستین کنفرانس رویکردهای نوین در علوم مهندسی
نخستین کنفرانس رویکردهای نوین در علوم مهندسی با هدف شناخت فناوریهای پیشرفته همچون هوش مصنوعی در علوم مهندسی به میزبانی دانشگاه بینالمللی اهلبیت(ع)، اسفند سال جاری برگزار میشود.
-
پرداخت مطالبات پرستاران معطل پول است
مطالبات اضافهکاری و کارانه پرستاران، معطل تامین بودجه است تا به حساب آنها واریز شود. اخیرا یکی از اعضای کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی، عنوان کرده بود که هنوز کارانه پرستاران پرداخت نشده است.
-
فرصت ۲ماهه برای ترخیص خودروکارکرده
بررسی ابلاغیه اخیر ترخیص خودروهای کارکرده نشان میدهد، این مصوبه تنها تا پایان سال جاری معتبر است.
-
تکذیب گمانهزنیهای پرداخت سود سهام عدالت
دستیار رییس سازمان بورس درباره گمانزنیها و اعلام زمان توزیع سود سهام عدالت گفت: تصمیمگیری درخصوص زمان توزیع سود سهام عدالت برعهده شورای عالی بورس است.
-
کمبود و گرانی دارو دغدغه ۳ میلیون بیمار نادر
رییس سازمان غذا و دارو گفت: درحالحاضر دو تا سهمیلیون بیمار نادر در کشور وجود دارد که با چالشهای متعددی ازجمله هزینههای بالای دارو و درمان روبهرو هستند.
-
نشست خبری پویش «نفس» با محوریت پیشگیری از سقط جنین برگزار شد
بگذار نفس بکشم
طوبی مؤید-خبرنگار گروه جامعه: سالانه ۳۵۰ تا ۷۰۰هزار مورد سقطجنین در کشور رخ میدهد یعنی میانگین ۵۰۰هزار کودکی که حق نفس کشیدن داشتهاند از حق خود محروم شده و به قتل میرسند. ۹۵درصد از سقطجنینها بهصورت غیرقانونی رخ میدهد و این یعنی ۴۷۵هزار قتل مخفیانه و سلب حیات از وارثان این سرزمین. سقطجنین یکی از مهمترین دلایل کاهش رشد جمعیت در ایران است که عمدتا با بهانههای واهی ازسوی پدر و مادرها صورت میگیرد.
-
۶۵ درصد جامعه در انتظار تصمیم کمیته شورای عالی کار برای همسانسازی حقوق با تورم
دستمزد کارگران در دستانداز بیاعتنایی
نفیسه ابراهیمزاده انتظام ، خبرنگار گروه جامعه: هفته پیش دومین جلسه کمیته دستمزد شورای عالی کار برگزار شد. این کمیته که اجزای حقوق و دستمزد کارگران را قابل رقابت با تورم میکند اینبار به موضوع محاسبه هزینه سبد معیشت ورود نکرد، اما موضوع تامین مسکن کارگران را در دستور کار قرار داد که در آن، کارفرمایان ضمن اعلام آمادگی برای تامین زمین، از دولت خواستند شرایط ساخت مسکن کارگری را تسهیل کند؛ البته جلسه اول این کمیته که در ۱۷دی و با هدف تعیین اعضای کمیته دستمزد و ورود به بحث محاسبات سبد معیشت کارگران برگزار شد هم بهطور جدی، موضوع محاسبه هزینه سبد معیشت را در دستورکار قرار نداد.
-
نرخ سرطان در ایران از میانگین جهانی پایینتر است اما باید مراقب این بیماری بود
پیشگیری از سرطان راحت است
ملیحه محمودخواه-خبرنگار گروه جامعه: سرطان بهعنوان یکی از اصلیترین علل مرگومیر در ایران، بهسرعت درحال گسترش است و آمارهای اخیر نشاندهنده رشد نگرانکننده شیوع و مرگومیر ناشی از این بیماری است. طبق گزارشهای وزارت بهداشت، هر ساله در حدود ۱۹۰هزار مورد جدید سرطان در کشور شناسایی میشود که این رقم معادل یک مورد جدید در هر پنج دقیقه است. سرطانها اکنون دومین علت مرگومیر در ایران محسوب میشوند و براساس پیشبینیها، این بیماری در سالهای آتی میتواند از بیماریهای قلبی عروقی نیز پیشی بگیرد. مهمترین دلایل افزایش این آمار شامل تغییرات سبک زندگی، آلودگی هوا، رژیم غذایی ناسالم و کمتحرکی است. سرطان پستان و روده بزرگ در زنان و مردان ایرانی بهعنوان شایعترین انواع سرطانها شناخته میشوند، درحالیکه سرطان ریه نیز بهویژه در میان مردان مصرفکننده سیگار، در حال افزایش است. این وضعیت نگرانکننده نیازمند توجه فوری به برنامههای پیشگیری، تشخیص زودهنگام و درمانهای موثر است تا از افزایش بیشتر این روند جلوگیری شود.
-
تاثیر روانشناختی تصاویر در جلد کتابها
جذب مخاطب یا شکست!
جلد کتاب، دریچهای است به دنیای درون اثر شما، نخستین مواجهه مخاطب با داستان یا ایدههایی که در آن نهفته است. این مواجهه اولیه، اهمیتی فراتر از تصور دارد و میتواند تعیینکننده باشد که آیا خواننده کنجکاو میشود تا به کشف محتوای کتاب بپردازد یا نه. استفاده هوشمندانه از تصاویر و گرافیک در جلد کتاب، فراتر از یک عنصر تزیینی ساده است؛ این ابزاری است قدرتمند برای برقراری ارتباط با خواننده، انتقال حس و حال کتاب و ایجاد یک تجربه بصری جذاب.
-
به بهانه آتشزدن بنای تاریخی ازسوی یک بلاگر اینستاگرامی
راه رفتن روی مرزهای حساسیت جامعه
زهرا بذرافکن-خبرنگار گروه فرهنگ: بعد از آنکه در روزهای گذشته یک بلاگر اینستاگرامی اقدام به آتش زدن قلعه تاریخی با قدمت ۱۵۰۰سال کرد، نقد و اعتراضها و واکنشهای بسیاری ازسوی فعالان این حوزه را برانگیخت. این اتفاق پیش از هرچیزی موجب حیرت کاربران و مخاطبان شده بود و درواقع با وجود اقدامات مشابهی که در این فضا تا پیش از این دیدهایم، این اقدام بهقدری عجیب بود که همه باور کردند شخصی که دست به چنین کاری زده، هیچ اطلاعی از تاریخی بودن و قدمت این بنا نداشته است. مهمتر از آن، اینکه به نظر میآید رفتارهای اینچنینی درحال رشد بیمارگونهای است و دور نیست روزی را ببینیم که از این هم حیرتانگیزتر و البته آسیبزاتر شود. در همین رابطه، با مهدی کاشفیفرد، دکترای ارتباطات گفتوگو کردهایم.
-
چه خبر از جشنواره تئاتر فجر؟
از اجرای یک نمایش با پول قرضی تا بازدید وزیر
این روزها سالنهای نمایشی شهر و برخی پهنههای خیابانی میزبان چهلوسومین جشنواره تئاتر فجر هستند که بهتازگی «سوم بهمن» افتتاح شد و تا ۱۳بهمن هم ادامه دارد.
-
باید و نبایدهای یک منتقد فرهنگی
چند میگیری نقد بنویسی؟
این روزها که تنور جشنوارههای فرهنگی - هنری داغ است، جلسات نقد هم رونق بیشتری دارد و پس از اجرای نمایشها یا نمایش فیلمها در جشنواره فجر، جلساتی برای نقد کردن آثار برگزار میشود اما این نقدها چقدر اصولی است و منتقدان چقدر به اصول و آداب نقد پایبند هستند. باتوجهبه ایام برگزاری جشنوارهها قصد داریم نگاهی داشته باشیم به وضعیت نقد و منتقدان فرهنگی که این روزها تعدادشان بسیار و سرشان حسابی شلوغ است.
-
در این نمایشگاه همهچیز صدادار است
شواهد و پژوهشهای جدید نشان داده که «صدا» آخرین حسی است که پیش از مرگ از کار میافتد؛ به بیان علمیتر، «شنوایی» آخرین حسی است که بهطور معمول از عملکرد مغز جدا میشود اما نکته جالب این است «صدا» با یک مرگ آدم از بین نمیرود و شاید عبارت «تنها صداست که میماند» هم از اینجا آمده است. اینکه «صدای» یک نفر بعد از مرگش برای زندگان جاودانه بماند هم از دیگر شگفتیهای خلقت و آدمیزاد است. همه اینها را درباره صدا گفتم که به شما یک نمایشگاه صدادار را معرفی کنم و بگویم اگر روزی دلتان خواست یک تفریح فرهنگی و متفاوت در جایی میان شهر داشته باشید به نمایشگاه «صحنه صدای ایران» سر بزنید؛ نمایشگاهی که از لحاظ محتوایی هم در جای درستی برپاست.
-
پزشکیان:
ایران و روسیه تسلیم خواستههای زیادهخواهان نمیشوند
مسعود پزشکیان در جریان سفر به روسیه در گفتوگویی با شبکه یک تلویزیون روسیه به تشریح اهمیت امضای توافقنامه جامع راهبردی میان دو کشور و برنامههای ایران و روسیه برای تعمیق و گسترش همکاریهای فیمابین پرداخت و گفت: توافقنامه راهبردی ایران و روسیه نشان میدهد دو کشور قرار نیست تسلیم خواستههای زیادهخواهان شوند.