آگاه: او حتی پس از ثبتنام در ششمین دوره انتخابات مجلس خبرگان رهبری گفت که مشغول ثبت خاطراتم هستم.
بعد از پایان انتخابات خبرگان و به رویکارآمدن دولت چهاردهم، حسن روحانی سوم آذر روایتی از نامزدیاش در یازدهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری منتشر کرد؛ رییسجمهور اسبق ایران در خاطرات خود نکاتی جدیدی پیرامون نظر هاشمیرفسنجانی درقبال کاندیداتوری وی مطرح کرد؛ روایت او بهویژه خوابی که برای حضور در صحنه انتخابات دیده بود در فضای مجازی برجسته و با واکنشهایی هم مواجه شد.
حسن روحانی علاوهبر نشرِ خاطراتش در دوران ریاستجمهوری، جلسات منظم با وزرا، معاونان، مشاوران و استانداران در دولتهای یازدهم و دوازدهم برگزار میکند. ۲۱آبان نیز او میزبان استانداران دولت تدبیر و امید بود و از سختیهای دولت وفاق ملی گفت و تاکید کرد: سال۹۲ که دولت یازدهم آغازبهکار کرد، ما با رشد اقتصادی منفی ۸.۵درصد، تصمیم ۱+۵ برای جنگ با ایران، صادرات ۹۰۰هزار بشکه نفت در روز و تورم نقطهبهنقطه ۴۲درصدی مواجه بودیم ولی شرایط امروز از لحاظ اقتصادی و سیاست خارجی و تحریم حتی از آن زمان هم پیچیدهتر است.
اما آخرین دیدار رییسجمهور پیشین کشورمان با وزرا و معاونان سابقش که ۲۶آذر برگزار شد با یک حاشیه جالب همراه بود؛ حاشیهای که موردتوجه برخی از کاربران فضای رسانهای قرار نگرفت و آن حضور برخی از دولتیها (اعضای کابینه پزشکیان در جلسه) بود.
مسعود پزشکیان پس از پیروزی در آوردگاه انتخابات تلاش کرد کابینهای با حضور همه سلایق سیاسی اعم از اصولگرا، اصلاحطلب و اعتدالی تشکیل دهد به همین جهت از تعدادی از وزرای دولتِ روحانی هم دعوت به همکاری کرد. ضمن آنکه شخص روحانی نیز در انتخابات چهاردهم و در هر دومرحله به حمایت از کاندیداتوری پزشکیان پرداخت و از مردم خواست به او رأی دهند، بعد از اعلام نتایج به پاستور هم رفت و پیروزی منتخب مردم در انتخابات را به وی تبریک گفت.
کدامیک از اعضای کابینه وفاق
در جلسه روحانی حضور داشتند؟
محمدجواد ظریف بهعنوان یک دیپلمات قدیمی و موسفید در دستگاه دیپلماسی شناخته میشود، او در دولت اصلاحات نماینده ایران در سازمان ملل متحد بود اما در دوره محمود احمدینژاد با رییس دولت نهم به چالش خورد و نیویورک را ترک کرد. سرانجام سال۹۲ بنا به خواست و دعوت حسن روحانی به مدت هشت سال وزیر امورخارجه و رییس تیم مذاکره کننده هستهای بود، تیمی که مذاکرات و رایزنی آنها به «برجام» ختم شد. ظریف سال۱۴۰۳ از بازیگران اصلی ستاد انتخاباتی پزشکیان شد و پس از استقرار رییس دولت در پاستور دیگر تمایلی برای حضور در ساختمان سی تیر نداشت؛ بنابراین پزشکیان جایگاه جدیدی برای او تعیین کرد و بهعنوان معاون راهبردی رییسجمهور و رییس مرکز بررسیهای استراتژیک منصوب شد. معاون پزشکیان در این جلسه در ردیف نخست و کنار اسحاق جهانگیری دیده میشد.
حجتالاسلام سیدمحمود علوی، وزیر اطلاعات دولتهای یازدهم و دوازدهم که اول آذر حکم او ازسوی مسعود پزشکیان بهعنوان «دستیار ویژه رییسجمهور و رییس شورای امور اقوام، ادیان و مذاهب» صادر شد، نشست و برخاستهای خود را با فعالان سیاسی بهویژه بازیگران عرصه انتخابات چهاردهم آغاز کرد تا بتواند دورنمای بهتری از وفاق در بین اقوام و مذاهب ترسیم کند.
او ابتدا در دیدار با بانوان ستاد اصولگرایان و اعتدالیون، با اشاره به رویکرد اصلی دولت چهاردهم گفت: «مسعود پزشکیان» تاکید دارد که مشکلات کشور ما با وفاق ملی و همدلی قابل حل است و همانطور که شاهد هستیم این راهبرد را در ترکیب کابینه به کار بستهاند و همه باید کمک کنیم که این گفتمان بر جامعه حاکم شود و از چندقطبیشدن فاصله بگیریم. سپس نوبت به مسئولان ستادهای استانی اصولگرایان و اعتدالیون رسید تا دستیار رییسجمهور با آنها دیدار کند. وزیر اطلاعات دولت روحانی در دیدار با رییس سابق همانند ظریف در صندلی نخست و در کنار «واعظی اعتدالی» نشسته بود.
مجید انصاری، عضو شاخص و دبیر اجرایی مجمع روحانیون مبارز و نماینده ادوار مجلس است که سابقه حضور در دولتهای اصلاحات و یازدهم را دارد. او هرچند در دولت دوازدهم از قطار کابینه روحانی پیاده شد، در دولت چهاردهم دوباره بر کرسی معاونت حقوقی ریاستجمهوری، جایگاهی که پیش از این و در دولتهای هشتم و یازدهم برعهده داشت، تکیه زد. او و حسینعلی امیری، معاون پارلمانی دولت دوازدهم، عضو پیشین شورای نگهبان و استاندار فارس در دولت چهاردهم در هماندیشی وزرای سابق حسن روحانی شرکت کرده بودند.
سیدرضا صالحیامیری از یاران حسن روحانی محسوب میشود که بعد از خروج علی جنتی از ساختمان بهارستان (وزارت ارشاد) کلیددار این وزارتخانه شد و مدتی نیز به کمیته ملی المپیک رفت. نامبرده در انتخابات ریاستجمهوری چهاردهم از فعالان ستاد انتخاباتی پزشکیان بود و در دوره «پساانتخابات» از سوی رییس دولت، پیشنهاد وزارت میراث را دریافت و با رأی نمایندگان، سکاندار وزارتخانهای که سه ماموریت میراث، صنایعدستی و گردشگری را برعهده دارد، شد. وی و سیدمحمد بطحایی، وزیر آموزشوپرورش در دولت دوازدهم و رییس سازمان امور اجتماعی در دولتِ چهاردهم به نشست رییس سابقشان رفته بودند تا نظر روحانی را درباره مهمترین مسائل بهخصوص تحولات سوریه و موضوع عفاف و حجاب بشنوند.
جلسات منظم رییس دولتهای یازدهم و دوازدهم با اعضای کابینه و استاندارانش محدود به جلسه اخیر نمیشود و استمرار خواهد یافت، حال باید دید رییسجمهور سابق در هماندیشیهایی که با وزرایش بهخصوص چهرههایی که در دولت چهاردهم نیز حضور دارند، به چه اندازه میتواند در تصمیمات مسعود پزشکیان و دولتیها تاثیرگذار باشد.
آیا این جلسات میتوانند اتاق فکری برای دولتِ پزشکیان یا مرکز بررسیهای استراتژیک ریاستجمهوری به ریاست ظریف باشد؟
نظر شما