آگاه: مسعود فیروزکوهی، مشاور تغذیه و رژیمهای غذایی و درمانی میگوید: سمنو اگرچه حاوی شکر افزوده نیست اما سرشار از کربوهیدراتهای پیچیده است که مصرف زیاد آن، قند خون را افزایش میدهد. شاخص گلایسمی سمنو پایین نیست، بلکه متوسط است، یعنی سرعت جذب کربوهیدارت آن کم نیست و میتواند قند خون را بالا ببرد؛ بنابراین، افراد دیابتی باید مقدار کمی از آن مصرف کنند و به ضرورت و طبق معمول، باید میزان کربوهیدرات دریافتی روزانه خود را برای تنظیم قندخون، مدنظر داشته باشند.سمنو مستقیما برای کبد چرب مضر نیست اما مصرف بیشازحد آن بهدلیل کربوهیدرات و انرژی بالا، میتواند منجر به چاقی احشایی شود که برای کبد مطلوب نیست؛ بنابراین، بهتر است سمنو در مقادیر کم، متعادل و غیرمستمر مصرف شود. سمنو برخلاف باور عامه مردم، کالری بالایی دارد و مصرف زیاد و مستمر آن میتواند باعث افزایش وزن شود، لذا مصرف محدود آن مثلا حداکثر یک تا دو قاشق آن در روز و ترجیحا غیرمستمر بلامانع است.به گفته یک متخصص فیزیولوژی، از دیدگاه طب سنتی، سمنو نوعی غذای گیاهی سهلالهضم و درعینحال با ارزش غذایی بالا در فصل بهار است که مصرف آن به همه مزاجها بهخصوص خشکمزاجان توصیه میشود.
۲۲ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۱:۳۳
به گفته یک کارشناس تغذیه و رژیم غذایی، سمنو اگرچه حاوی شکر افزوده نیست، کربوهیدراتهای پیچیده و انرژیزایی بالایی دارد و اگر زیاد مصرف شود میتواند برای مبتلایان به دیابت، کبد چرب و اضافه وزن مضر باشد.