آگاه: توکاماک ابررسانای پیشرفته تجربی(EAST) که «خورشید مصنوعی» نیز نامیده میشود، به نقطه عطف ۱۰۰۶ثانیه عملیات پایدار پلاسما با دمای بالای ۱۰۰میلیون درجه سانتیگراد (۱۸۰میلیون درجه فارنهایت) دست یافته است. به گفته دانشمندان چینی، خورشید مصنوعی چین اکنون قادر است محیط عملیاتی یک نیروگاه همجوشی هستهای آینده را تداعی کند. چین میگوید که این یک رکورد جهانی برای دستگاه آزمایشی است که بخشی از پروژه «خورشید مصنوعی چین» است و هدف آن تبدیل رآکتورهای همجوشی هستهای به یک واقعیت تجاری است.
هنگامی که اتمهای هیدروژن تا دمای بالای ۱۰۰میلیون درجه سانتیگراد بسیار گرم میشوند، پلاسمای حاصل، شرایطی را ایجاد میکند که به اتمها اجازه میدهد با هم ادغام شوند و هلیوم را تشکیل دهند و در این فرآیند مقادیر زیادی انرژی آزاد شود.
سونگ یونتائو(Song Yuntao)، مدیر این پروژه میگوید: یک دستگاه همجوشی باید به عملیات پایدار با راندمان بالا برای هزاران ثانیه دست یابد تا گردش خودپایدار پلاسما را فعال کند که برای تولید برق مداوم نیروگاههای همجوشی آینده حیاتی است.
سونگ میگوید: ما امیدواریم همکاریهای بینالمللی را از طریق EAST گسترش دهیم و انرژی همجوشی را به استفاده عملی برای بشریت برسانیم.
۴ بهمن ۱۴۰۳ - ۰۰:۴۲
کد خبر: ۱۰٬۳۸۳
همجوشی هستهای که منبع انرژی آزادشده از خورشید است، یک منبع انرژی غایی حتی در زمین محسوب میشود.
نظر شما