جلسه ۱۵بهمن مجلس شورای اسلامی روز گذشته در غیاب محمدباقر قالیباف به‌دلیل حضور وی در نشست همدلی سران قوا برگزار شد. علی نیکزاد که ریاست این جلسه را برعهده داشت در جریان این جلسه نطق کرد و گفت که حضور مخلصانه و عاشقانه سپاه پاسداران در همه عرصه‌ها موجب اعتماد و باور مردم به این نیروی انقلابی است. سپاه از ابتدای انقلاب تاکنون در تامین و تثبیت امنیت کشور نقش بی‌بدیلی ایفا کرده و در راستای ایستادگی در برابر قدرت‌ها و دفاع از حق و حقیقت به بهترین نحو عمل کرده است.

از سفرهای تشریفاتی ظریف تا بیلبوردهای طلایی عجیب!

آگاه: بهارستان‌نشینان در حالی روز گذشته گزارش کمیسیون قضایی و حقوقی درمورد طرح فهرست قوانین و احکام نامعتبر در حوزه تجارت و لایحه موافقت‌نامه معاضدت حقوقی متقابل در امور مدنی و تجاری بین دولت جمهوری اسلامی ایران و دولت هند را بررسی و به تصویب رساندند که برخی نمایندگان اقدامات دولت در حوزه‌هایی نظیر سیاست و اقتصاد را به نقادی کشیده‌اند، به‌طوری‌که باز هم موضوع انتصاب غیرقانونی ظریف به میان کشیده و حتی فضای مجلس متشنج شد.
حمید رسایی که ازجمله منتقدان سرسخت دیپلماسی لبخند ظریف شناخته می‌شود، در این جلسه، خودزنی سیاسی کرد و گفت که مجلس کشک است! این عضو جبهه پایداری و نماینده مردم تهران که از عملکرد دولت در زمینه حفظ ظریف در کابینه ناراحت بوده و در چندین نوبت دیگر تذکراتی به رییس مجلس داده و خواستار مداخله‌گری در این بخش بود، خطاب به نیکزاد گفت: آقای رییس! شما مدتی است که دستور جلسات مجلس را بر مبنای بررسی قوانین نامعتبر و تاریخ گذشته، گذاشته‌اید. این در حالی است که دستور جلسه مجلس باید تعیین تکلیف برای قوانین معتبر و تازه تصویب‌شده‌ای باشد که روی زمین مانده است. وی ادامه داد: پس از اعتراض مجلس و همچنین رییس آن مبنی بر اینکه برخی از انتصابات غیرقانونی است و پس از آنکه رییس قوه قضاییه تاکید بر اجرای قانون در این بخش داشته است، از سخنگوی دولت سوال می‌شود که نظرش درباره شکایت مجلس در این بخش چیست که وی می‌گوید: از نظر ما به‌دلیل اینکه آقای پزشکیان برای آقای ظریف حکمی را صادر کرده است، دیگر این حکم قانونی است.
رسایی با ذکر این نکته که در این صورت قانون معتبر و تازه تصویب‌شده مجلس، کشک است. گفت: این یعنی جایگاه شما کشک است. این یعنی ۲۹۰صندلی مجلس کشک است و نهایتا این یعنی دادستان و دستگاه قضا اعتباری ندارند؛ بنابراین این موارد بدین معناست که ملاک حال و هوای رییس‌جمهور است و اگر وی از قوانین مجلس خوشش آمد آن قانون اجرا می‌شود، در غیر این صورت، آن قانون اجرا نخواهد شد.
البته روی صحبت رسایی به مصوبه ۲۷آبان مجلس شورای اسلامی است. نمایندگان در جلسه مذکور با ۳۸رأی موافق، ۲۰۷رأی مخالف و هفت رأی ممتنع از مجموع ۲۵۶نماینده حاضر در جلسه با فوریت تقاضای یک فوریت درمورد لایحه اصلاح قانون انتصاب اشخاص در مشاغل حساس مخالفت کردند. نمایندگان بر این باور بودند که این اصلاح تنها برای موقعیت محمدجواد ظریف مطرح شده است. در این میان، سلمان اسحاقی، نماینده مجلس در تذکری در صحن علنی با اشاره به حضور معاون حقوقی رییس‌جمهور در جلسه فوق گفت: «معاون حقوقی ریاست‌جمهوری، معاون حقوقی کل مردم ایران است و باید به مشکلات حقوقی آنها بپردازد، معاون حقوقی آقای ظریف که نیست! بروید مشکل آب و برق و گاز و تلفن مردم را حل کنید.»
بااین‌حال رسایی هم در جلسه روز گذشته، مجلس به مجید انصاری، معاون حقوقی رییس‌جمهور نیز تاخت. وی با اشاره به فرمایشات امام خمینی(ره) مبنی بر اینکه باید به قانون عمل شود، گفت: معاون حقوقی رییس‌جمهور اخیرا در رسانه ملی عنوان می‌کند که همه مشکلات کشور حل شده و تنها مشکل، انتصاب آقای ظریف است که روی زمین مانده که باید گفت، خیر. این‌طور نیست و مشکلات کشور سر جای خود قرار دارد. این نماینده تهران با بیان اینکه مشکل در بی‌اهمیت شمردن قانون در کشور است، گفت: مشکل دهن‌کجی به قانون، باندبازی و جناح‌بازی، معامله‌گری پشت‌پرده، رهاکردن کالاهای ضروری مردم نظیر گوشت، لبنیات، مسکن، معوقات بازنشستگان است؛ بنابراین دولت همه این مشکلات را دارد اما همه هم و غمش نگه‌داشتن یک فرد در جایگاه غیرقانونی است.
بااین‌حال اظهارات رسایی که رفته‌رفته با صدای بلندتری از پشت تریبون مجلس شنیده می‌شد در ادامه فضای مجلس را متشنج کرده و باعث شد تا برخی نمایندگان همچون احمد بیگدلی، نماینده خدابنده به اظهارات وی انتقاد کرده و خواستار پاسخ هیات‌رییسه به او بودند. وی در یک نوبت هم در پاسخ به این قبیل اظهارات رسایی در صحن مجلس گفته بود که آیا تهران هیچ مشکلی ندارد که شما فقط به انتصاب آقای ظریف می‌پردازید! اما رسایی در ادامه به شکل‌گیری یک جریان خاص در دولت اشاره کرد و گفت که «این جریان بار کشور را زمین گذاشته و به اصطلاح شال و کلاه کرده تا دست کشور را در دست آمریکا بگذارد.»

تشریفات سفر دونفره به دور اروپا!
بااین‌حال این عضو مجمع نمایندگان تهران روز گذشته به سفرهای خارجی ظریف نیز اشاره داشته و از یک نامه‌نگاری بین نهاد تشریفات ریاست‌جمهوری با وزارت امورخارجه درباره وی پرده برداشت. رسایی با اشاره به انتشار نامه تشریفات ریاست‌جمهوری به وزارت امورخارجه بیان کرد: در این نامه تاکید شده که آقای ظریف قصد دارند سفرهای مکرری به اروپا انجام دهند. همچنین در این نامه عنوان شده برای آقای ظریف و همسرش از سفارت آلمان روادید ۶ماه تا یک‌ساله گرفته شود. آقای پزشکیان! آیا راهبرد دولت شما در اروپا تعیین می‌شود که آقای ظریف قصد دارد مکررا به اروپا سفر کند؟ آن هم از سفارتخانه آلمانی که در کنسولگری و مراکز اسلامی ما را بست. کشور آلمان باید در شرایط فعلی از ما سیلی بخورد، نه اینکه طی نامه‌ای از این کشور تقاضا شود که به‌اصطلاح تو را به خدا به آقای ظریف و همسرش ویزای شینگن بدهد. آقای نیکزاد اینها درد جامعه است؛ بنابراین رییس‌جمهور باید در اینگونه مسائل تعیین تکلیف کند.
اما اظهارات رسایی در صحن علنی روز گذشته مجلس بی‌جواب نماند و علی نیکزاد در پاسخ به تذکر حمید رسایی گفت: شما کدام ماده را به هیات‌رییسه تذکر دادید؟ اینکه همه مواد را موردتذکر قرار دهید، درست نیست. همچنین باید تاکید کنم که حرمت امامزاده را متولی آن باید نگاه دارد. اینکه شما عنوان می‌کنید؛ صندلی و نماینده کشک! درست نیست. شما باید برمبنای قانون اساسی به هیات‌رییسه اخطار بدهید. وی افزود: باید تاکید کنم که مجلس انقلابی است و دوستان نیز در بیان خود آزاد هستند اما اینکه گفته شود صندلی مجلس کشک است حرف درستی نیست.

انتقاد از بیلبوردهای طلایی
اما این پایان حواشی جلسه روز گذشته مجلس نبود و یکی از نمایندگان مجلس هم پای موضوعات اقتصادی را به میان کشید و به ظهور ده‌ها پلتفرم در حوزه خریدوفروش طلا در سطح شهر نیز انتقاد کرد. عضو کمیسیون برنامه‌وبودجه مجلس با بیان اینکه سیاست‌های اتخاذشده دولت در حوزه اقتصاد سنخیتی با شرایط تحریم ندارد، بیان کرد: این سیاست‌ها با سیاست‌های ابلاغی مقام رهبری نیز در تضاد است درحالی‌که مقام رهبری تاکید فرمودند باید نقدینگی جامعه به‌سمت تولید برود و آن را از هدایت به‌سمت بازار کاذب پرهیز بداریم اما متاسفانه سیاست‌های دولت درراستای خروج و انحراف نقدینگی به‌سمت بازارهای کاذب است. زنگنه ادامه داد: اخیرا سیاست‌گذاری‌ها و جهت‌گیری‌های برخی مسئولان عالی دولت باعث شدت گرفتن انتقال منابع مالی مردم به‌سمت بازار طلا و نقره شده است. ما رد نمی‌کنیم که انس طلا و قیمت آن از اوایل مهر افزایش پیدا کرده است اما اینکه یک‌مرتبه ما شاهد ظهور ده‌ها پلتفرم در حوزه خریدوفروش طلا باشیم. همچنین بیلبوردهای شهر تهران پر از تبلیغات این پلتفرم‌ها باشد و وزیر اقتصاد نیز به مردم آرامش دهند که قیمت طلا پایین نمی‌آید. درواقع این موضوع باعث شده در چند وقت اخیر، بیش از چندهزار میلیارد تومان پول مردم وارد خریدوفروش طلا شود. وی این را هم گفت: سوال اصلی این است که وقتی دولت تشویق به خرید طلا می‌کند و مردم در این حوزه سرمایه‌گذاری می‌کنند؛ بدین معناست که طلا در یک سال آینده بالای ۴۰درصد رشد داشته باشد و اگر رشدی صورت نگیرد، قطعا مردم سودی نخواهند برد، این موارد بدین معناست که مواردی ایجاد خواهد شد که سبب افزایش قیمت ارز می‌شود. همچنین روزی را خواهید دید که وزیر اقتصاد اعلام خواهد کرد که قیمت ارز با طلا همبستگی دارد، چون طلا قیمتش این است، قیمت ارز نیز باید مانند آن باشد. زنگنه اضافه کرد: مجلس باید به بحث‌های اساسی بپردازد، ما باتوجه‌به اینکه در شرایط تحریمی قرار داریم و تولیدکنندگان ما با مشکل نقدینگی مواجه هستند، چه استدلالی است که دولت ۵.۶میلیارد دلار از ارز صادراتی را شمش طلا وارد کند و آنها را به سکه تبدیل کند و با حباب هفت‌میلیون تومان بفروشد و هیچ دستگاه نظارتی نیز ورود نکند.

سهام کروز! زیر ذره‌بین مجلس
بهارستان‌نشینان البته روز گذشته به موضوع واگذاری سهام ایران‌خودرو به شرکت قطعه‌ساز کروز نیز پرداخته و انتقاداتی را مطرح کردند؛ ازاین‌رو حسینعلی حاجی دلیگانی طی تذکری این موضوع را آغاز یک فساد بزرگ در کشور دانست و بیان کرد: شرکت کروز اهلیت لازم را ندارد. درحال‌حاضر شرکت کروز پرونده‌های قضایی متعددی داشته و باید جلوی این نوع واگذاری گرفته شود. این نماینده مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه اگر این اتفاق رخ دهد، ما به‌عنوان نمایندگان مردم درصورت بروز مشکلات یقه مسئولان را خواهیم گرفت، بیان کرد: در سوابق این شرکت جز انحصار و تعارض منافع چیز دیگری وجود ندارد؛ لذا شرکت کروز قصد دارد کل ایران‌خودرو را تصاحب کند.

سوال از وزرا روی میز نمایندگان
همچنین محمد رشیدی، عضو هیات‌رییسه مجلس در جلسه علنی روز گذشته سوالات ملی عبدالجلال ایری، نماینده کردکوی، ترکمن بندرگز و گمیشان و تعداد دیگری از نمایندگان از وزیر امور اقتصادی و دارایی درخصوص عدم اقدام سازمان امور مالیاتی در اخذ مالیات از بانک‌ها مطابق تبصره۵ ماده۴ قانون جهش تولید مسکن و همچنین مصطفی نخعی، نماینده نهبندان و سربیشه از وزیر امور اقتصادی و دارایی درخصوص انفعال وزارت اقتصاد در برابر بی‌توجهی بانک‌ها به حوزه تولید را اعلام وصول کرد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.