آگاه: سبک زندگی جدید شاید راحتیهای زیادی را برای بشر به ارمغان آورده اما مشکلاتی را هم به همراه دارد که بروز انواع بیماریها یکی از آنهاست، هر چه زندگی پیشرفتهتر میشود استرس و نگرانی هم افزایش مییابد، در این رهگذر اما انواع غذاهای آماده و به اصلاح فستفودها هم وارد میدان شده و به کمک شیوع انواع بیماریها آمدهاند که یکی از آنها سرطان سینه است. سرطان سینه، بیماری منحصربهفرد زنان جهان و شایعترین سرطان در زنان ایرانی است و پنج درصد مبتلایان به این بیماری در کشور زیر ۳۰سال هستند؛ البته شایعترین سن ابتلا به این بیماری در کشور ۴۵ تا ۵۵سالگی است و حدود ۳۴نفر در هر صدهزار نفر زن ایرانی به سرطان سینه مبتلا میشوند.
رییس مرکز تحقیقات سرطان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی چندی پیش بهسرعت رشد سرطان سینه در کشور اشاره کرد و گفته بود: حدود ۲۰درصد مبتلایان به سرطان سینه سابقه فامیلی دارند، همچنین چاقی، مصرف هورمون (مصرف هورمون تحت عنوان زیبایی بیرویه میشود و بسیار خطرناک است)، ازدواج نکردن، عدم باروری، عدم شیردهی، تاخیر در بارداری، استرس و مصرف دخانیات از دیگر عوامل ابتلا به این سرطان است. اسماعیل اکبری افزود: در سال حدود هزار و ۲۰۰ عمل جراحی سرطان سینه در کشور انجام میشود و ۷۸درصد بیماران مبتلا به سرطان سینه در کشور بهبود مییابند.وی با بیان اینکه ۳۰درصد بیماران در مرحله پیشرفته مراجعه میکنند، اظهار کرد: متاسفانه ۳۰درصد بیشتر از دنیا برای بیماران مبتلا به سرطان سینه شیمیدرمانی در کشور انجام میشود، درحالیکه شیمیدرمانی فقط ۱۱درصد اثرپذیری دارد.
البته متخصصان معتقدند برخی عواملی که با خطر ابتلا به سرطان سینه مرتبطاند خارج از کنترل فرد هستند، مانند سن و سابقه خانوادگی، اما رژیم غذایی یکی از چندین عامل ابتلا به این سرطان است که میتواند نقشی اساسی در کاهش ابتلا به این بیماری داشته باشد.تحقیقات انجامشده تاکنون، نشان داده است بسیاری از غذاها و مواد مغذی شناختهشده برای سلامت بدن مانند سبزیجات و فیبرها در سلامت نقش کلیدی دارند. به باور برخی متخصصان، حدود ۳۰درصد از سرطانهای سینه تشخیص داده شده پس از یائسگی و به عوامل خطر قابل اصلاح مانند رژیم غذایی مرتبط است؛ بنابراین نقش تغذیه در جلوگیری از بروز سرطان سینه بسیار پررنگ است.
کارشناس دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی در این زمینه گفت: اضافه وزن یا چاقی یک عامل خطر شناختهشده برای سرطان سینه است و تغذیه سالم نقش اساسی در کمک به کاهش وزن دارد، توده چربی اضافی بهدلیل اثرات آن بر التهاب، سطوح هورمونی، عوامل تنظیمکننده رشد سلولی و... با خطر افزایش ابتلا به این بیماری در زنان یائسه مرتبط است.
زهرا حسینی افزود: مصرف مداوم میوهها و سبزیجات، بهطور معمول میوههای به رنگ قرمز، نارنجی، زرد و سبز تیره بیشترین مواد مغذی را دارند، لوبیا و عدس، غلات کامل مانند بلغور جوی دوسر، برنج قهوهای و نان سبوسدار، روغن زیتون، ماهی و ادویهها که سرشار از آنتیاکسیدان هستند برای پیشگیری از ابتلا به سرطان سینه مفید هستند.
حسینی تصریح کرد: غذاهای سرشار از چربی اشباعشده، بهویژه محصولات لبنی پرچرب مانند کره و پنیر، ممکن است مرگومیر ناشی از سرطان سینه را افزایش دهند. وی اظهار کرد: سایر غذاهای سرشار از چربی اشباعشده مانند گوشت گاو، بره، مرغ، روغن نارگیل و بسیاری از غذاهای پخته و سرخشده مانند فستفودها و چربیهای ترانس موجود در غذاهای سرخشده نیز باید پرهیز شود، زیرا مطالعات نشان میدهد که مصرف چربیهای ترانس با ۴۵درصد افزایش خطر مرگومیر سرطان سینه و ۷۸درصد مرگومیر ناشی از همه علل مرتبط است.
۲۰ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۱:۰۵
کد خبر: ۱۰٬۷۵۵
مطالعات انجامشده وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نشان میدهد که ۵۰ تا ۷۰درصد از سرطانهای سینه با پیروی از تغذیه سالم قابل پیشگیری است و حتی مرگومیر را بر اثر این بیماری کاهش میدهد؛ بنابراین اینکه چه بخوریم و چه نخوریم تا سرطان سینه نگیریم امر مهمی است که باید در زندگی رعایت کنیم.
![۷۰ درصد ابتلا به سرطان با تغذیه سالم قابل پیشگیری است ۷۰ درصد ابتلا به سرطان با تغذیه سالم قابل پیشگیری است](https://media.agaah.ir/d/agaah/2025/02/08/4/5368553.jpg?ts=1738999880086)
نظر شما