۲۸ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۲:۳۲
کد خبر: ۱۰٬۹۱۴

رژیم غذایی متعادل و سالم که سرشار از غلات کامل و فیبر باشد، می‌تواند نقش مهمی در کاهش خطر ابتلا به سرطان روده داشته باشد.

غلات کامل فیبر و کاهش خطر ابتلا به سرطان

آگاه: غلات، بذر گیاهان هستند و غلات کامل و سبوس‌دار از تمام اجزای دانه‌ها به دست می‌آیند. همچنین دانه‌های تصفیه‌شده (فرآوری‌شده) بخش‌هایی از دانه‌ها هستند که منجر به تولید محصولات سفیدتر مانند برنج سفید، ماکارونی و نان سفید می‌شود. غلات کامل نسبت‌به غلات تصفیه‌شده، مغذی‌تر هستند، چراکه اغلب مواد مغذی و فیبر در قسمت‌های حذف‌شده غلات تصفیه‌شده وجود دارد؛ به‌طور مثال، برنج قهوه‌ای، ماکارونی سبوس‌دار، جوی دوسر و نان سبوس‌دار جزو غلات کامل به حساب می‌آیند. فیبر نوعی کربوهیدرات است که به‌سادگی تجزیه نمی‌شود و در غذاهای گیاهی مانند میوه و سبزیجات، حبوبات و غلات کامل یافت می‌شود.
نتایج تحقیقات متعدد نشان می‌دهد که فیبر موجود در غلات سبوس‌دار نسبت‌به فیبر سایر موادغذایی مانند میوه و سبزیجات در کاهش خطر ابتلا به سرطان تاثیر بیشتری دارد. با به‌کارگیری برخی روش‌ها می‌توان میزان مصرف فیبر و غلات سبوس‌دار را افزایش داد. جایگزینی محصولات روزمره مانند نان، ماکارونی یا برنج با انواع غلات کامل یا قهوه‌ای، شروع روز با صبحانه‌ای پرفیبر و جایگزینی غلات فرآوری‌شده با انواع سبوس‌دار مانند غلات گندم کامل، گنجاندن میوه و سبزیجات در هر وعده غذایی، حفظ پوست سبزیجات مانند سیب‌زمینی و هویج برای دریافت حداکثر فیبر؛ استفاده از حبوبات مانند عدس یا لوبیا به جای بخشی یا تمام گوشت در غذاها و افزودن تنقلات سبوس‌دار یا پر فیبر مانند پاپ‌کورن ساده، میوه، آجیل، دانه‌ها یا کراکر گندم کامل به رژیم غذایی، روش‌هایی هستند که می‌توانند منجر به افزایش میزان فیبر مصرفی و غلات سبوس‌دار شوند. توصیه شده بزرگسالان روزانه ۳۰گرم فیبر مصرف کنند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.