پژوهشگران آمریکایی سعی دارند با استفاده از یادگیری ماشینی و میکروفون‌های زیر آب به حفاظت از نهنگ‌ها کمک کنند.

یادگیری ماشینی از انقراض نهنگ‌ها جلوگیری می‌کند

آگاه: پژوهشگران «دانشگاه کرنل»(Cornell University) با استفاده از میکروفون‌های زیر آب و یادگیری ماشینی، یک روش جدید را برای تخمین زدن تعداد یک گونه از نهنگ‌ها موسوم به «نهنگ صاف»(Right whale) در شمال اقیانوس اطلس ابداع کرده‌اند که یک روش ایمن‌تر و مقرون‌به‌صرفه‌تر برای نظارت بر این گونه در معرض خطر انقراض است.به نقل از ساینس دیلی، این پژوهش نشان می‌دهد چگونه میکروفون‌ها در ترکیب با یادگیری ماشینی و روش‌های سنتی بررسی هوایی می‌توانند به ردیابی جمعیت نهنگ‌ها در «خلیج کیپ کاد»(Cape Cod Bay) کمک کنند که یک منطقه حیاتی برای نهنگ‌هاست و آنها بهار هر سال در آن جمع می‌شوند.
پژوهشگران برای ردیابی این گونه در خطر انقراض، به بررسی‌های پرهزینه و خطرناک ازسوی هواپیماها تکیه می‌کنند یا از ضبط صدا برای شناسایی حضور یا عدم حضور گونه‌ها بهره می‌برند. «ماریسا گارسیا»(Marissa Garcia) پژوهشگر ارشد این پروژه گفت: استفاده از صداهای ضبط‌شده برای نظارت بر جمعیت نهنگ‌ها جدید نیست. آنچه پژوهش ما را منحصربه‌فرد می‌کند، این است که ما توانستیم از صداهای ضبط‌شده استفاده کنیم و از کسب اطلاعات درباره حضور یا عدم حضور نهنگ‌ها فراتر برویم و به تعداد تقریبی نهنگ‌های یک منطقه برسیم.
این گروه پژوهشی، یک مجموعه از «واحدهای خودکار ضبط دریایی»(MARU) را در سراسر خلیج کیپ کاد راه‌اندازی کردند تا صداهای درست نهنگ را ضبط کنند. آنها پس از استقرار واحدهای خودکار ضبط دریایی، یک مدل یادگیری عمیق را آموزش دادند که می‌توانست صدای نهنگ‌ها را به‌طور خودکار با دقت ۸۶درصد تشخیص دهد.
گارسیا گفت: با استفاده از داده‌های صوتی و یادگیری عمیق می‌توانیم تلاش‌های خود را در منطقه‌ای گسترش دهیم که در آن بتوانیم با خیال راحت این گونه در معرض خطر انقراض را رصد و پیگیری کنیم.
این پژوهش در مجله «Endangered Species Research» به چاپ رسید.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.