آگاه: این سخنان که در مصاحبهای با شبکه خبری انبیسی مطرح شد، بخشی از راهبرد قدیمی دولت ترامپ در قبال ایران است؛ راهبردی که بر پایه تهدید، فشار حداکثری و تلاش برای وادارکردن ایران به عقبنشینی تنظیم شده است. درحالیکه تهران همواره تاکید کرده که برنامه هستهای آن صلحآمیز است. واشنگتن با تکرار این ادعا، تلاش دارد تا از طریق «دیپلماسی اجبار» ایران را به یک توافق جدید و مطلوب آمریکا وادار کند.ایران اما تاکنون نشان داده که در برابر تهدیدات آمریکا منفعل نخواهد شد. مقامات ارشد کشور همزمان با ارسال پاسخ نامه ترامپ اعلام کردند که ایران ضمن خویشتنداری هرگز در شرایط تهدید وارد مذاکره مستقیم با آمریکا نخواهد شد و تسلیم درخواستهای غیرقانونی و زیادهخواهانه واشنگتن نیز نمیشود.مسعود پزشکیان روز یکشنبه ۱۰فروردین در جلسه هیات دولت با اشاره به اینکه پاسخ جمهوری اسلامی ایران به نامه رییسجمهور آمریکا، از طریق کشور عمان به دست آنها رسیده است، گفت: در این پاسخ اگرچه موضوع مذاکره مستقیم میان دو طرف رد شده، عنوان شده مسیر مذاکره غیرمستقیم باز است. در پاسخ نامه تاکید شده است که ایران هیچگاه از مذاکره پرهیز نداشته و این فقط بدعهدیها بوده که باعث بروز مشکل در این مسیر شده که باید جبران شده و اعتمادها بازسازی شوند؛ این، نوع رفتار آمریکاییهاست که ادامه مسیر مذاکره را مشخص میکند.
محمدباقر قالیباف، رییس مجلس شورای اسلامی نیز در روز قدس امسال تاکید کرد که هرگونه اقدام نظامی آمریکا با پاسخی «متناسب» همراه خواهد شد و این میتواند به یک جنگ فراگیر در منطقه منجر شود و در صورت هرگونه تجاوز نظامی به ایران، پایگاههای آمریکا و متحدانش نیز در امان نخواهد ماند. این پیام روشن، نشاندهنده آمادگی ایران برای مقابله با هرگونه اقدام خصمانه است.
فشار حداکثری و گزینههای روی میز، رمز تکراری آمریکا در قبال ایران
اما ترامپ و دولتش با رمز تکراری فشار حداکثری میخواهند ایران را زیر منگنه قرار دهند تا برنامههایشان را در منطقه اجرا کنند؛ ازاینرو دولتمردان آمریکایی در تکمیل پازل رییسشان برای ما خطونشان میکشند!
«اسکات بسنت» وزیر خزانهداری آمریکا در همایشی در سازمان «شبکه مقابله با جرایم مالی» با بیان اینکه رویداد امروز به یکی از اولویتهای اصلی ما میپردازد و آن مقابله با تهدیدی است که ایران برای آمریکا، منطقه خاورمیانه و جهان ایجاد میکند. به همین دلیل است که رییسجمهور ترامپ کمپین فشار حداکثری علیه ایران را
از سر گرفت. او ادعا کرد که هدف دولت ترامپ «جلوگیری از توانایی ایران در هدایت و حمایت از تروریسم»، «جلوگیری از تلاشهای تهران برای توسعه برنامههای تسلیحات هستهای و موشکهای بالستیک» و «مجازات ایران برای نقض فاحش حقوق بشر» است.این مقام آمریکایی با شرح راهبرد آمریکا در مقابله با ایران مدعی شد: «ما با اعمال حداکثری فشار اقتصادی، دسترسی ایران به منابع مالی که فعالیتهای بیثباتکنندهاش را تامین میکند، مختل خواهیم کرد. این شامل میلیاردها دلاری است که ایران هر سال از فروش نفت به دست میآورد و از آن برای پیشبرد برنامههای خطرناک خود و حمایت از گروههای تروریستی و نیابتی خود استفاده میکند.»
«تمی بروس» سخنگوی دستگاه دیپلماسی آمریکا هم در اظهاراتی تهدیدآمیز علیه ایران گفت: همانطور که میدانیم، رییسجمهور آمریکا آمادگی خود برای صحبت درباره توافقی با ایران ابراز کرده است. اگر ایران حاضر به مذاکره نباشد، وادار به استفاده از دیگر گزینهها خواهیم شد.اظهارات آمریکا در ایران باز بیپاسخ نماند؛ علی اردشیر لاریجانی، مشاور مقام معظم رهبری و رییس پیشین مجلس شورای اسلامی با حضور در گفتوگوی ویژه خبری هشداری به دشمن داد و تصریح کرد که اگر آمریکا یا اسراییل به بهانه هستهای ایران را بمباران کنند، ایران مجبور خواهد شد به سمت تولید بمب اتم برود. مردم فشار خواهند آورد که به سمت ساخت بمب اتم برویم.
بههرحال ایرانِ امروز، ایران دوره محمدرضا پهلوی نیست. اگر بخواهند ضربهای وارد کنند، پاسخ متقابل دریافت خواهند کرد. چنانچه در عملیاتهای وعده صادق ۱ و ۲ سیلی محکم ازسوی جمهوری اسلامی ایران خوردند.
ضربه متقابل و محکم ایران به آمریکا و صهیونیستها
حرف آخر ازسوی حضرت آیتالله خامنهای در خطبههای نماز عید فطر زده شد. ایشان درباره مواضع تهدیدآمیز اخیر آمریکا بیان کردند: اول اینکه اگر شرارتی از خارج صورت بگیرد که البته احتمالش زیاد نیست، قطعا ضربه متقابل محکمی خواهند خورد و دوم اینکه اگر دشمن مانند برخی سالهای قبل، به فکر ایجاد فتنه در داخل باشد، ملت همانند آن سالها، جواب محکمی به فتنهافروزان خواهد داد.
رسانههای بینالمللی بهسرعت بیانات رهبر انقلاب در این خصوص را پوشش دادند. رسانه انگلیسی رویترز نوشت: رهبر ایران با رد تهدیدهای ترامپ، تاکید کرد ایالاتمتحده درصورتیکه تهدیدهای خود را عملی کند، ضربه محکمی خواهد خورد. خبرگزاری فرانسه نیز در مطلبی آورد: رهبر ایران درباره پاسخ محکم در صورت حملات ایالاتمتحده هشدار داد.پس از بیانات رهبر انقلاب پیام اقتدار ایران دوباره به دنیا مخابره شد. در همین راستا، ابراهیم عزیزی، رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: در مکتب اسلام و انقلاب اسلامی این را فراگرفتیم که هیچگاه در هیچ جنگی پیشقدم نباشیم و با صبوری و خویشتنداری برخورد کنیم اما استخوان پوسیده متجاوزین به این مرزوبوم را خرد میکنیم، درصورتیکه پای هر متجاوزی به حریم مقدس ایران اسلامی باز شود آن پا را قطع میکنیم. ما در مکتب انقلاب اسلامی در هیچ جنگی هم پیشقدم نبودیم اما یاد گرفتیم با متجاوزین با قاطعیت و با اقتدار برخورد کنیم.
ابوالفضل ظهرهوند، دیگر نماینده مجلس که سابقه حضور در وزارت امور خارجه و مذاکرات را دارد در تحلیل خود از سخنان رهبر انقلاب، میگوید: فرمایشات رهبر انقلاب تکلیف را برای خیلیها روشن کرد که سعی میکردند روی همین موج تبلیغاتی غرب بر طبل مذاکره و گفتوگو با ترامپ بزنند و به مردم القا کنند که مذاکره حل مشکلات ایران را به دنبال دارد، حتی اگر تقسیم ظرفیتهای ملی ایران باشد و البته میدانند که این خطای راهبردی، ژئوپلیتیک ایران را هدف قرار داده است و فرجامی بدتر از لیبی برای ایران و سال ۱۳۲۰ به وجود میآورد؛ بنابراین فرمایشات رهبری معادلات این حوزه را
به هم ریخت؛ دشمنان بدانند ایران مقتدر با قدرت راه خود را ادامه میدهد.
هدف آمریکاییها از مذاکره و تهدید چیست؟
دونالد ترامپ بهخوبی میداند که ایران تسلیم تهدیداتش نخواهد شد. بااینحال، او در تلاش است تا پاسخهای صریح و قاطع ایران را به گونهای جلوه دهد که گویی تهران در برابر فشارهای او عقبنشینی کرده است. در واقع، ترامپ از این تاکتیک برای دستاوردسازی رسانهای استفاده میکند. وی که در بیشتر پروندههای سیاست خارجی ناکام بوده، نیاز دارد تا خود را بهعنوان یک سیاستمدار موفق در عرصه بینالمللی نشان دهد؛ ازاینرو، ایجاد فضای رسانهای درباره مذاکرات ایران و آمریکا میتواند بخشی از راهبرد او برای نمایش موفقیت باشد.
رییسجمهور آمریکا با تهدیدات خود، بهدنبال ایجاد فضایی است که نشان دهد ایران در برابر فشارهای او کوتاه آمده است. اما در عمل، تهران نهتنها تسلیم نمیشود، بلکه با حفظ مواضع اصولی خود، تلاش میکند تا مسیر دیپلماسی را براساس منافع ملی خود پیش ببرد.
نظر شما