آگاه: به گزارش مهر به نقل از هلثدی نیوز، محقق ارشد دکتر «سانجولا سینگ»، محقق اصلی در آزمایشگاههای مراقبت از مغز در ماساچوست، گفت: «مطالعه ما ۱۷ عامل خطر قابل تغییر مشترک بین سکته مغزی، زوال عقل و افسردگی در اواخر عمر را شناسایی کرد. گامهای مختلفی وجود دارد که افراد میتوانند برای کاهش خطر ابتلاء به این بیماریهای مغزی مرتبط با سن انجام دهند.»
محققان در یادداشتهای پسزمینه گفتند حداقل ۶۰ درصد سکتههای مغزی،۴۰ درصد موارد زوال عقل و ۳۵ درصد از تشخیصهای افسردگی در اواخر عمر با عوامل خطر مرتبط با سبک زندگی مرتبط هستند.
دکتر «جاسپر سنف»، محقق دیگر این مطالعه، گفت: «زوال عقل، سکته مغزی و افسردگی در اواخر عمر به هم مرتبط و درهم تنیده شدهاند. بنابراین اگر به یکی از آنها مبتلا شوید، احتمال زیادی وجود دارد که در آینده به دیگری مبتلا شوید.» محققان برای بررسی آنچه که تفاوت ایجاد میکند، دادههای ۵۹ مطالعه قبلی در مورد عوامل خطر مرتبط با سلامت مغز را جمع آوری کردند.از این مطالعات، محققان عوامل خطر مشترک حداقل دو مورد از سه شرایط را شناسایی کردند. آنها همچنین تاثیر نسبی هر عامل را بر احتمال مرگ زودهنگام یا کاهش کیفیت زندگی افراد تخمین زدند. محققان دریافتند از ۱۷عامل خطر شناسایی شده، فشارخون بالا و بیماری شدید کلیوی بیشترین تاثیر را بر خطر سکته مغزی، زوال عقل و افسردگی اواخر عمر دارند. سایر عوامل خطر مهم عبارتاند از چاقی، قندخون، کلسترول، مصرف الکل، رژیم غذایی، کاهش شنوایی، درد، فعالیت بدنی، هدفمندی در زندگی، خواب، سیگار کشیدن، مشارکت اجتماعی و استرس.محققان همچنین درگیر شدن در فعالیتهای اوقاتفراغت مانند انجام پازل را مورد بررسی قرار دادند که با کاهش خطر ابتلاء به بیماری نیز همراه بود. محققان از این نتایج برای بهبود بیشتر امتیاز مراقبت از مغز که برای اندازهگیری تلاشها برای محافظت از سلامت مغز ایجاد کردهاند، استفاده خواهند کرد.
۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۱۰:۲۸
کد خبر: ۱۲٬۳۱۹
محققان گزارش دادند توجه به عوامل مختلفی مانند فشارخون، قندخون، کلسترول، فعالیت بدنی، خواب، استرس، مصرف الکل و سیگار کشیدن میتواند به طور قابلتوجهی خطر ابتلاء به سه بیماری مغزی مرتبط با افزایش سن را کاهش دهد.

نظر شما