آگاه: به نقل از اینترستینگ انجینرینگ، تحقیق جدید گروهی از محققان بینالمللی از دانشگاه زرویخ و بیمارستان دانشگاه روانپزشکی زوریخ، نشان میدهد ریسک ژنتیکی ابتلا به اسکیزوفرنی با نازکشدن شبکیه مرتبط و حاکی از آن است که در آینده اسکن شبکیه به ردیابی زودهنگام و مداخله برای درمان کمک میکند.
شبکیه، بخشی از سیستم عصبی مرکزی با ارتباط مستقیم به مغز است که نشانههای نامحسوس تغییر در فعالیت مغزی را در چشمان این بیماران نمایش میدهد. محققان در پژوهش خود بررسی کردند آیا اختلال در ارتباطات عصبی به عوامل ریسک ژنتیکی اسکیزوفرنی که روی شیوه پردازش اطلاعات در مغز تاثیر میگذارد، مرتبط است یا خیر. مطالعات پیشین نشان داده بود احتمالا اسکیزوفرنی با از بین رفتن ماده خاکستری در مغز و نازکشدن شبکیه مرتبط است. با این وجود هنوز کاملا مشخص نیست این تغییرات به ایجاد اختلال یا ظهور آن منجر میشوند یا پیامد این موارد هستند. محققان دادههای گسترده ژنتیکی و شبکیهای را از بیوبانک انگلیس به کار گرفتند که شامل اطلاعات بیش از نیممیلیون شرکتکننده بود. تحقیق نشان داد استعداد ژنتیکی بیشتر به اسکیزوفرنی، با بافت نازکتر شبکیه مرتبط است. اما اندازه تاثیرگذاری کوچک است و فقط هنگام بررسی در جمعیتهای انبوه آشکار میشود. محققان همچنین ذکر کردند تغییرات در شبکیه را برخلاف تغییر مغزی، میتوان به راحتی و با روشی غیرتهاجمی با هزینهای اندک، ردیابی کرد که همین امر یک مزیت قابلتوجه است. ضخامت شبکیه با استفاده از توموگرافی انسجام نوری، روشی مشابه اولتراساوند برای چشم، طی چند دقیقه قابل سنجش است و همین امر برای ردیابی و جلوگیری زودهنگام از این بیماری نویدبخش
است.
۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۱۲:۵۴
کد خبر: ۱۲٬۵۶۴
از دیرباز چشمها، پنجره انسان به جهان بیرون نامیده شدهاند؛ اما اکنون تحقیقی جدید نشان میدهد این عضو بدن احتمالا سلامت روان فرد را نیز آشکار میکند.

نظر شما