جانشین رییس ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات گفت: امسال بیش از ۳۰۰۰ موکب ایرانی با مشارکت ۲۰۰ هزار خادم در مسیر پیاده‌روی اربعین فعالیت خواهند داشت و تمام تلاش ما این است که با هماهنگی دقیق، خدمات مطلوبی به زائران حسینی ارائه شود.

خدمت‌رسانی ۲۰۰ هزار خادم ایرانی درپیاده‌روی اربعین

آگاه: مجید نامجو در نشست خبری دیروز، با بیان اینکه برای برگزاری مراسم اربعین، تدبیر کشور بر این قرار گرفت که ستاد مرکزی اربعین با ریاست وزیر کشور تشکیل شود که در آن ۱۷ کمیته فعالیت می‌کنند تا سفری مناسب برای زائران رقم بخورد، اظهار کرد: یکی از این کمیته‌ها، کمیته اسکان و تغذیه است که مسئولیت آن برعهده ستاد بازسازی عتبات قرار گرفته و این امر از طریق ۳۰۰۰ موکبی که با مشارکت مردم ایجاد شده، انجام می‌شود. وی ادامه داد: سال گذشته موفق شدیم هویت حقوقی موردنیاز مواکب را محقق کنیم و بیش از ۳۰۰۰ موکب‌دار، شناسه ملی دریافت کردند. با این شناسه، می‌توانند با هویت حقوقی موکب که در سامانه‌های کشور ثبت شده، حساب ارزی افتتاح کرده و برای جمع‌آوری کمک‌های مردمی و انجام فعالیت‌های خیریه اقدام کنند. همچنین پیگیر آن هستیم که معافیت مالیاتی نیز شامل حال آنها شود که البته نیازمند مصوبه است.
جانشین رییس ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات، تصریح کرد: پیش‌بینی‌ها نشان می‌دهد که هوا گرم‌تر خواهد شد و با توجه به اینکه تا روز اربعین تنها دو ماه فاصله داریم، این زمان اندک است و مواکب باید از هم‌اکنون آمادگی لازم را داشته باشند. از تمام استان‌ها، حدود هشت هزار کامیون حامل لوازم مواکب به سمت سه مرز در حرکت خواهند بود و ضروری است که مواکب از حالا اقدامات لازم را انجام دهند. معمولا هر ساله از بیستم محرم، مواکب مجاز به انتقال ملزومات خود به عراق هستند. وی افزود: ستاد توسعه و بازسازی عتبات تلاش دارد با هماهنگی‌های لازم، حرکت گسترده کامیون‌ها به سمت مرز را در بازه‌ای کوتاه انجام دهد تا از برنامه‌ها عقب نمانیم.
دبیر کمیته مشارکت‌های مردمی، اسکان و تغذیه اربعین حسینی خاطرنشان کرد: هماهنگی‌های لازم برای رفع اختلافات و دعاوی مواکب در حال پیگیری است. هر موکب در استان خود نمایندگی دارد و هیئت رییسه‌ای از میان آنها انتخاب شده که با آنها در ارتباط هستیم. یکی از مسائل مهم، بیمه خادمان بود؛ حدود ۲۰۰ هزار نفر به‌عنوان خادم همکاری می‌کنند و لازم است که بیمه آنها برقرار شود. وی ادامه داد: بیمه خودروهای موکب‌داران در عراق نیز یکی دیگر از درخواست‌های مطرح‌شده بود که در این زمینه اقداماتی انجام شده و ابلاغ آن اعلام خواهد شد.
جانشین رییس ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات، بیان کرد: برای موکب‌های جدید اربعین و صدور شناسه ملی آنها، ابتدا توانمندی‌ها و شیوه فعالیت آنها را ارزیابی و کنترل می‌کنیم و در سال‌های آینده اجازه فعالیت خارج از کشور و در خاک عراق را خواهند داشت. امسال حدود ۲۰۰ موکب جدید به مجموعه اضافه شده‌اند که فرآیند صدور شناسه ملی آنها انجام شده، اما خدمات آنها در داخل کشور ارائه خواهد شد. وی گفت: مردم عراق از دهم صفر خدمات‌رسانی را آغاز می‌کنند و ما نیز تلاش داریم برخی از مواکب ویژه را زودتر اعزام کنیم تا آمادگی لازم برای ارائه خدمات در عراق را داشته باشند. یکی از موضوعات مهم، هماهنگی با طرف عراقی برای مشخص‌شدن مکان‌هایی است که برای استقرار مواکب در نظر دارند تا این مکان‌ها به‌صورت دقیق در اختیار گرفته شود. نامجو افزود: در سامانه موکب‌داران، هر موکب‌دار اعلام می‌کند که در چه روزهایی و با چه امکاناتی قادر به ارائه خدمات است. این اطلاعات برای ما کاملا شفاف است و بر اساس همین خوداظهاری، برنامه‌ریزی صورت می‌گیرد.
جانشین رییس ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات، گفت: تمام تلاش ما این است که موکب‌داران طبق برنامه ثبت‌شده در سامانه، خدمات خود را ارائه دهند و این خدمات از دهم تا بیستم صفر (روز اربعین) ادامه یابد. معمولا مواکب خاصی تجهیز و حمایت می‌شوند تا بتوانند تا بیست‌وسوم صفر نیز خدمات ارائه دهند؛ چراکه بازگشت زائران ایرانی از بیستم صفر آغاز می‌شود و ما طی سه روز پایانی نیز خدمات خود را در مرزها ادامه می‌دهیم. وی در ادامه سخنان خود با اشاره به اینکه توصیه شده موکب‌داران اقلام غذایی را از عراق تهیه کنند، گفت: هر سال قیمت مواد غذایی در ایران و عراق مقایسه شده و در اختیار موکب‌ها قرار می‌گیرد. همچنین تلاش شده ارز موردنیاز در اختیار موکب‌داران قرار گیرد، که البته هنوز موفق به تامین آن نشده‌ایم؛ با این حال توصیه اصلی این است که تا حد امکان اقلام را از عراق خریداری کنند.
نامجو با تاکید بر اینکه یکی از موضوعات مهم، مدیریت مناسب مواکب برای ارائه بهترین خدمات است، اظهار کرد: پیش‌تر مواکب خودشان مکان فعالیت را انتخاب می‌کردند، اما بسیاری از این مکان‌ها به‌دلیل طرح‌های توسعه‌ای در عراق از بین رفته‌اند. لذا توصیه اکید ما این است که مواکب هرچه سریع‌تر اعلام حضور کنند تا مکان مناسب برای آنها تعیین شود.
جانشین رییس ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات، افزود: همایش‌های منطقه‌ای برگزار شده که در این راستا، ۵۹۴ موکب در اهواز گردهم آمدند و توصیه‌هایی از جمله هماهنگی بین مواکب همسایه برای مدیریت غذا مطرح شد. این همایش‌ها همچنین در تبریز و مشهد برگزار شده و چهار همایش دیگر نیز در تهران، شیراز، ایلام و کرمانشاه برگزار خواهد شد تا بتوانیم اربعینی موفق رقم بزنیم. وی درباره راه‌اندازی موکب بانوان نیز گفت: فضاسازی ۲۳۰ هزار مترمربع از صحن عقیله به پایان رسیده و برنامه‌ریزی برای اسکان زائران در حال انجام است. صحن حضرت زینب (س) نیز ۷۵ درصد پیشرفت فیزیکی داشته و فضای مناسبی برای استفاده زائران فراهم شده است.
جانشین رییس ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات، با اشاره به اینکه امسال در نزدیکی حرم امام حسین (ع) حدود ۳۰ هزار چادر و سرویس بهداشتی در اختیار گذاشته شده تا مواکب در آن مستقر شوند، خاطرنشان کرد: توصیه شده است شربت‌ها به‌صورت بسته‌بندی و در بطری تهیه و ارائه شوند. وی در پایان سخنان خود اظهار کرد: از میان ۳۰۰۰ موکبی که شناسه ملی دریافت کرده‌اند، ۱۲۰۰ موکب در داخل کشور و ۱۸۰۰ موکب در عراق مستقر خواهند شد. تلاش ما بر این است که موکب‌های ایرانی با موکب‌های عراقی همکاری کنند که در این راستا بیش از ۸۰۰ موکب به‌صورت اشتراکی فعالیت خواهند داشت.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.