آگاه: وبگاه سایتِکدِیلی در گزارشی آورده است: سایکوپاتی (psychopathy) یا روانآزاری نوعی اختلال شخصیت است که مهمترین نشانههای آن، نداشتن حس پشیمانی و همدلی، جسارت زیاد و نترس بودن، کاریزماتیک بودن و جذابیت سطحی است. دانشمندان موسسه پژوهشی یولیش، دانشگاه فنی آخن، دانشگاه هاینریش هاینه دوسلدورف و دانشگاه گئورگ آگوست در آلمان و دانشگاه پنسیلوانیا در آمریکا، از روشهای پیشرفته تصویربرداری عصبی در ترکیب با اطلس مغز یولیش (Julich-Brain Atlas) استفاده کردند تا شبکههای عصبی متمایزی را شناسایی کنند که تغییرات ساختاری را در افراد دارای ویژگیهای روانآزاری نشان میدهند.
دانشمندان، اسکنهای اِمآرآی ساختاری ۳۹ مرد بالغ مبتلا به روانآزاری را بررسی و آنها را با گروه کنترل مقایسه کردند. گروه کنترل (Control Group) در تحقیقات علمی و آماری، به گروهی از شرکتکنندگان یا موضوعات گفته میشود که تحت هیچگونه مداخله یا درمان آزمایشی قرار نمیگیرند و بهعنوان یک پایه مقایسه، برای گروه آزمایشی استفاده میشوند. مقایسههای گروهی همچنین کاهش چشمگیری در حجم کل مغز در گروه روانآزاری را نشان داد که چشمگیرترین تفاوت موضعی در سابیکولوم راست (بخشی از هیپوکامپ که در حافظه نقش دارد) بود. دانشمندان تاکید میکنند که یافتهها نشاندهنده یک ارتباط عصبزیستشناختی (نوروبیولوژیک) قوی بین رفتار ضداجتماعی و کاهش حجم مغز در مناطق گسترده است.
۲۵ تیر ۱۴۰۴ - ۱۲:۲۱
کد خبر: ۱۴٬۶۳۳
پژوهشگران با تجزیهوتحلیلهای پیشرفته اِمآرآی (MRI) پی بردند حجم نواحی مغزی مرتبط با احساسات و کنترل در افراد مبتلا به روانآزاری (psychopathy)، در مقایسه با افراد عادی کاهش گستردهای دارد.

نظر شما