آگاه: در پاسخ به اینکه مصرف نمک دریا یا نمک صورتی میتواند جایگزین سالمتری برای نمک معمولی باشد و حتی به کنترل فشارخون کمک کند، اعلام کرد: تمامی انواع نمک صرفنظر از منبع آن، عمدتا از ترکیبات سدیم و کلرید تشکیل شدهاند، سدیم موجود در نمک باعث افزایش فشارخون میشود؛ زیرا مایعات اضافی را در بدن نگه میدارد. بنابراین جایگزینکردن نمک دریا یا نمک صورتی به جای نمک معمولی، در صورت مصرف بیش از حد، هیچ تفاوتی در کاهش خطر فشارخون بالا ایجاد نمیکند. در واقع تمام نمکها از مولکولهای سدیم و کلرید تشکیل شدهاند، محتوای سدیم نمک دریا و نمک خوراکی یکسان است. با این حال، اگر مقدار سدیمی که مصرف میکنید از حد توصیه شده فراتر رود، استفاده از نمک دریا به جای نمک معمولی فرقی نمیکند. نمک دریا عمدتا ترکیباتی هستند تصفیه نشده و دارای عناصر سرب، جیوه و آرسنیک هستند که زمینه ابتلا به بیماریهایی همچون سرطان را فراهم میکند. همچنین نمک دریا تصفیه شده اگر چه عناصر سنگین خارج میکنند، اما حاوی ید (یک ماده مغذی ضروری که به حفظ سلامت تیروئید کمک میکند) نیستند.این در حالی است که منبع عمده دریافت ید از نمک است، نرسیدن ید کافی به بدن با عوارض بیشماری همراه است، از جمله این عوارض میتوان به گواتر، ناهنجاریهای مادرزادی، افزایش موارد سقط و مردهزایی، هیپوتیروئیدی مادرزادی، کر و لالی مادرزادی و کاهش بهره هوشی اشاره کرد؛ لذا توصیه میشود به هیچ عنوان از نمک دریا و یا نمک صورتی برای تامین نمک روزانه استفاده نشود.
۳ شهریور ۱۴۰۴ - ۱۱:۴۷
کد خبر: ۱۵٬۶۷۸
دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت در پاسخ به باور رایج مبنی بر اینکه مصرف نمک دریا یا نمک صورتی میتواند جایگزین سالمتری برای نمک معمولی باشد و حتی به کنترل فشارخون کمک کند، اعلام کرد: تمامی انواع نمک، صرفنظر از منبع آن، عمدتا از ترکیبات سدیم و کلرید تشکیل شدهاند، سدیم موجود در نمک باعث افزایش فشارخون میشود.

نظر شما