آگاه: لیزا یانگ، متخصص تغذیه توضیح میدهد: بروکلی یکی از بهترین سبزیجات برای کاهش خطر آلزایمر است، چون مملو از آنتیاکسیدانها و ترکیباتی است که از سلولهای مغز در برابر التهاب و استرس اکسیداتیوــ دو عامل کلیدی زوال شناختیــ محافظت میکنند. در واقع آنتیاکسیدانها با مقابله با این آسیبها به سالم ماندن و عملکرد درست سلولهای مغزی کمک میکنند.
بروکلی حاوی ترکیبی به نام گلوکورافانین است که هنگام خرد یا جویده شدن با کمک یک آنزیم به سولفورافان تبدیل میشود. سولفورافان خواص محافظتکننده سیستم عصبی دارد و از سلولهای مغز در برابر التهاب و استرس اکسیداتیو محافظت میکند. کاهش التهاب اهمیت ویژهای دارد زیرا اکنون این احتمال به طور جدی مطرح است که التهاب مزمن یکی از عوامل اصلی آلزایمر باشد.
مرور چندین مطالعه نشان داده که سطح فولات افراد مبتلا به آلزایمر معمولا پایینتر است و سطح فولات پایین (کمتر از ۱۳.۵ نانومول در لیتر/ nmol/L) تقریبا با دو برابر شدن خطر ابتلا به آلزایمر ارتباط دارد. در مقابل، سطح مناسب فولات کاهش خطر این بیماری را به دنبال داشت و دریافت فولات کافی از رژیم غذایی یا مکملها هم با کاهش ۵۶ درصدی خطر آلزایمر همراه بود.
بروکلی سبزی همهکاره است و بهراحتی میتوان آن را در هر نوع غذایی گنجاند. میتوانید آن را با روغن زیتون، نمک، فلفل و پودر سیر آغشته و ۲۰ تا ۲۵ دقیقه در فر کبابی کنید. از بروکلی یخزده که آماده و شستهشده است هم میتوان برای بخارپز کردن یا افزودن سریع به سوپها و خوراکها استفاده کرد یا آن را کنار مرغ، توفو یا سایر سبزیجات تفت داد.
در نوشیدنیهای میوهای هم میتوان یک مشت بروکلی خام یا بخارپز را به ترکیب آناناس یا انبه اضافه کرد. بروکلی خام با حمص یا سس ماست هم میانوعدهای سالم و ترد است. همچنین میتوان آن را خرد کرد و به پاستا، ماکارونی پنیری و انواع غذاهای پخته افزود و مقدار سبزیجات مصرفی را افزایش داد.
۶ آذر ۱۴۰۴ - ۱۱:۴۱
کد خبر: ۱۸٬۳۰۵
متخصصان تغذیه و سلامت میگویند سبزیجاتی مانند بروکلی به دلیل داشتن ترکیبی منحصربهفرد از آنتیاکسیدانها، سولفورافان و فولات میتوانند با کاهش التهاب و استرس اکسیداتیو، در کاهش خطر ابتلا به آلزایمر نقش مهمی داشته باشند؛ نقشی که در کنار ورزش، خواب باکیفیت و تغذیه سالم اهمیت بیشتری پیدا میکند.
نظر شما