دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: قرار است اتاق وضعیت هوشمند را با محوریت مرکز رصد، ارزیابی و نظارت شورای عالی انقلاب فرهنگی و به کمک این رصدخانه، راه اندازی کنیم که لحظه به لحظه وضعیت علم و فرهنگ کشور را رصد می‌کند.

اتاق وضعیت هوشمند برای رصد وضعیت علم و فرهنگ کشور ایجاد می شود

به گزارش آگاه: از شورای عالی انقلاب فرهنگی، نشست تخصصی پژوهشگاه علوم و معارف دفاع مقدس با حضور حجت‌الاسلام و المسلمین عبدالحسین خسروپناه دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، مسئولان عالی رتبه و فرماندهان ارشد نیروهای مسلح در محل پژوهشگاه برگزار شد.

حجت الاسلام و المسلمین عبدالحسین خسروپناه در پژوهشگاه دفاع مقدس اظهار داشت: مرکز رصد، ارزیابی و نظارت شورای عالی انقلاب فرهنگی یک مرکز ستاد رصدی است که گزارش‌های رصدی را از رصدخانه‌های کشور دریافت می‌کند و آنها را در قالب گزارش‌های تحلیلی در اختیار شورای عالی انقلاب فرهنگی قرار می‌دهد.

وی ادامه داد: مراکز رصدی متعددی در کشور شناسایی شده اند، قرار است با محوریت مرکز رصد، ارزیابی و نظارت شورای عالی انقلاب فرهنگی و به کمک این رصدخانه، اتاق وضعیت هوشمندی راه‌اندازی کنیم که لحظه به لحظه وضعیت علم و فرهنگ کشور را رصد می‌کند، اینگونه با شناخت برخی از وضعیت‌ها که نیاز به سیاست‌گذاری دارند، برنامه‌ریزی لازم را انجام خواهیم داد.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی وظایف این شورا را در قالب چهار حوزه راه‌بینی، راهبردی، راهبری و راه‌سنجی عنوان کرد و افزود: در دوره‌های اخیر شورای عالی انقلاب فرهنگی عموما رویکرد سیاست‌گذاری داشته، اما انتظار مقام معظم رهبری از این شورا رویکرد قرارگاهی است. در این مسیر جلسات قرارگاهی با دستگاه‌های مختلف برگزار می‌شود.

وی ادامه داد: خوشبختانه دولت سیزدهم مشارکت خوبی در اجرای مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی دارد، در این دوره در موضوعات متنوع مکاتبات متعددی با مقام معظم رهبری صورت گرفته و معظم‌له همواره به این مکاتبات پاسخ داده‌اند که نشان از اعتماد و توجه ایشان به شورای عالی انقلاب فرهنگی است.

خسروپناه بیان کرد: در دوره جدید شورای عالی انقلاب فرهنگی ارتباط با تشکل‌های مردمی وثیق‌تر شده است، چهار ستاد علم و فناوری، فرهنگی و اجتماعی، تعلیم و تربیت و زنان و خانواده تشکیل شده و میزهایی ذیل این ستادها تعریف شده‌اند که فعالان مردمی و نخبگانی در آنها حضور دارند، این‌گونه زمینه مشارکت مردم در سیاست‌گذاری فراهم شده است.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به سند مهندسی فرهنگی که در این شورا مصوب شده است،‌ عنوان کرد: تاکنون سیاست‌های کلی فرهنگی از سوی مقام معظم رهبری ابلاغ نشده است، اعلام آمادگی کرده‌ایم که به کمک مجمع تشخیص مصلحت نظام سیاست‌های کلی فرهنگی را تدوین و برای ابلاغ به مقام معظم رهبری تقدیم شود. با تدوین این سیاست‌ها در صورت نیاز نقشه مهندسی فرهنگی را به‌روزرسانی خواهیم کرد.

وی مرحله قبل از تدوین سیاست‌های کلان و عملیاتی را توجه به نظریه‌ها در حوزه علم و فناوری و فرهنگ دانست و گفت: قبل از تدوین مصوبات و ایجاد ساختارهای جدید باید به نظریه‌های علم و فناوری و فرهنگ توجه شود.

خسروپناه در ادامه تاکید کرد: بر اساس تحقیقات انجام شده دو زیست جهان پسامدرن و انقلاب اسلامی در نسل چهارم انقلاب داریم. موضوعاتی نظیر گسست نسل و نسل زد که از سوی برخی عنوان می‌شود، اشتباه است؛ چرا که در همین نسل چهارم دو دسته وجود دارد، یک عده زیست جهان پسامدرن را انتخاب کردند و یک عده زیست جهان انقلاب اسلامی را پذیرفتند، البته گروه سومی داریم که بین این دو در تردد هستند.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی بیان کرد: زیست جهان پسامدرن چند ویژگی دارد؛ نسبت گرایی معرفتی دارند، عقلانیت را قبول ندارند -در صورتی که عقلانیت رکن پسامدرن است-. گرایش به ابتذال فرهنگی لمپنیسم فرهنگی دارند. به قانون معتقد نیستند، عرف سازی ابتذال و دنیاگرایی دارند، آخرت برایشان معنا ندارد، خشونت گرایی جزو ماهیتشان است، تمدن ستیزی ویژگی اصلی آنهاست.

وی افزود: زیست جهان انقلاب اسلامی دارای پنج ویژگی عقلانیت اسلامی، فضیلت گرایی، قانون محوری، ‌دنیای برای آخرت و تمدن سازی است همه اینها ذیل عنصری به نام ولایت مداری تعریف می‌شود. گروهی که بین دو زیست جهان هستند، نقش اساسی در حفظ انقلاب اسلامی دارند. در این حلقه می‌توان افرادی را که در مراسم اعتکاف امسال حضور داشتند، قرار داد، بالای یک میلیون معتکف داشتیم و ۷۰ درصد آنها جوانان و نوجوانان بودند، باید از امکانات فضای مجازی استفاده کنیم و برای این دسته محتوا تولید کنیم.

خسروپناه گفت: مقام معظم رهبری در سخنرانی ۲۸ مردادماه ۱۳۹۸ فرمودند «محافظه‌کاری و اکتفای به آنچه که داریم و نداشتن همت و بلندپروازی در همه زمینه‌های فکر و فرهنگ، قتلگاه انقلاب است»، انقلاب اسلامی با کودتا و ارتش آزادی بخش شکل نگرفت؛ چرا که امام(ره) با این حرکت ها موافق نبودند امام(ره) به دنبال سنت انقلابی مردمی بودند، پس برای حفظ این سرمایه اجتماعی و مردمی باید بسیار تلاش کنیم.

منبع: ایرنا

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.