آگاه: این مسجد در خیابان شهید مطهری، انتهای بازار تبریز، بخش جنوبی صحن مدرسه طالبیه و در حدفاصل مسجد حجتالاسلام و مسجد میرزا اسماعیل خاله اوغلی، احداث شده است. موقعیت مکانی این بنا بهگونهای است که بازار تبریز آن را احاطه کرده است.
مسجد جامع تبریز که به مسجد جمعه و جامع کبیری نیز شهرت یافته است، ازجمله کهنترین عمارتهای تاریخی و اماکن دیدنی تبریز محسوب میشود که طبق نوشتههای مورخان و پیشینیان، از بدو احداث، بهعنوان مسجد جامع این شهر مورد استفاده قرار گرفته است در این مسجد میتوان در بخشهایی همچون زیرزمین مسجد و نمازخانه قدیمی این بنای کهن، آثاری از گچبری رنگی صورتگرفته بر محراب که متعلق به دوران سلجوقی و ایلخانی است، یافت. البته پس از زلزله سال۱۱۹۳ بهدلیل بازسازی و تعمیرات انجام شده در بخشهای مختلف مسجد، گچبری محراب نمازخانه قدیمی را مستور کرده بودند. امروزه این محراب در شبستان اصلی مسجد قرار گرفته و خوشبختانه بازسازی آن نیز به اتمام رسیده است.
مسجد جامع تبریز همچنان بهعنوان محلی برای برگزاری نماز استفاده میشود. بهترین ساعات بازدید مسجد از صبح تا هنگام ظهر است.
۳۱ خرداد ۱۴۰۳ - ۱۳:۰۳
کد خبر: ۴٬۵۱۵
مسجد جامع تبریز، عمارتی کهن و متعلق به دوران حکومت سلجوقیان تا زمان فرمانروایی پادشاهان قاجار است و از مکانهای دیدنی استان آذربایجان شرقی به شمار میآید.
نظر شما