دانشمندان مسیر مولکولی جدیدی را شناسایی کرده‌اند که ممکن است مصرف نمک را با خطر ام اس مرتبط کند.

نقش مصرف زیاد نمک در بروز بیماری ام اس

آگاه: به گزارش خبرنگار مهر به نقل از مدیکال نیوز تودی، بیماری مولتیپل اسکلروزیس (MS) یک بیماری خودایمنی مزمن است که در اثر تعامل بین عوامل محیطی مانند مصرف زیاد نمک در رژیم غذایی و عوامل پرخطر ژنتیکی ایجاد می‌شود.
هنگامی که سلول‌های T تنظیمی، که نوعی از گلبول‌های سفید خون هستند که پاسخ ایمنی را در برابر بافت خود بدن سرکوب می‌کنند، عملکرد نادرست داشته باشند، می‌توانند منجر به ایجاد ام اس و سایر بیماری‌های خودایمنی شوند.
یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که سطوح بالای سدیم منجر به تنظیم مثبت مسیر مولکولی شامل ژن‌های SGK-۱ و PRDM۱-S می‌شود و متعاقبا باعث اختلال عملکرد سلول‌های T تنظیمی می‌شود.
بنابراین این مطالعه مکانیسم بالقوه‌ای را نشان می‌دهد که از طریق آن یک رژیم غذایی پرنمک می‌تواند خطر بیماری‌های خودایمنی را افزایش دهد.
نویسنده اصلی این مطالعه، دکتر «توموکازو سومیدا»، استاد دانشکده پزشکی ییل، گفت: «ما قبلا نشان دادیم که سلول‌های T تنظیمی در بیماری‌های خودایمنی انسان، به‌ویژه ام اس معیوب هستند و نشان می‌دهد که آنها نقش مهمی در ابتلا به بیماری‌های خودایمنی، به‌ویژه ام‌اس دارند.»
به گفته محققان، نزدیک به ۲.۸میلیون نفر در سراسر جهان مبتلا به بیماری ام اس هستند. در طی بیماری ام اس، سیستم ایمنی به میلین، غلاف محافظی که رشته‌های عصبی را می‌پوشاند، حمله می‌کند. این فرآیند دمیلیناسیون منجر به آسیب، التهاب و علائم مرتبط با ضعف عضلانی فیبرهای عصبی می‌شود.
مطالعات نشان داده‌اند مصرف زیاد نمک در رژیم غذایی با افزایش خطر ابتلا به بیماری‌های خودایمنی، از جمله بیماری ام‌اس مرتبط است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.