رژیم صهیونیستی طی یک سال اخیر، نه‌تنها از تجاوزات و جنایات بی‌سابقه خود در غزه و جنوب لبنان، هیچ عایدی و دستاوردی نداشته است، بلکه به‌واسطه محاسبات اشتباهش در جریان این دو نبرد، هر چه بیشتر به سمت فروپاشی پیش می‌رود. صهیونیست‌ها پس از عملیات پیروزمندانه طوفان‌الاقصی توسط حماس و مقاومت فلسطین، لشکرکشی گسترده‌ای را برای نابودی حماس به غزه انجام دادند و تاکنون بیش از ۴۲هزار فلسطینی را طی یک سال به شهادت رسانده‌ و زیرساخت‌های غزه را نابود کرده‌اند اما نتوانسته‌اند گروه حماس را از بین ببرند و این گروه همچنان اقدامات نظامی خود را علیه اشغالگران اسرائیلی ترتیب می‌دهد.

فروپاشی اسرائیل؛ نزدیک‌تر از همیشه

آگاه: در لبنان نیز اوضاع بر وفق مراد صهیونیست‌های اشغالگر و متجاوز نیست و علی‌رغم تجاوزات و جنایات گسترده صهیونیست‌ها طی یک ماه اخیر در جنوب لبنان، حزب‌الله همچنان مانع از بازگشت اشغالگران آواره صهیونیستی به مناطق شمالی فلسطین اشغالی است و ارتش متجاوز صهیونیستی نیز در جریان تجاوز به جنوب لبنان، حتی نتوانسته یک تپه را به تصاحب خود درآورد.

ایجاد شکاف عمیق 
اما شکست‌های صهیونیست‌ها در میدان نظامی، باعث بروز مشکلات گسترده‌ای نیز برای این رژیم اشغالگر در داخل اراضی اشغالی شده است؛ موضوع اسرای صهیونیست که در نزد حماس هستند همچنان عاملی برای واگرایی و اعتراض در درون اراضی اشغالی است. در همین راستا، منا ذوایبیه، روزنامه‌نگار و تحلیلگر سیاسی شبکه فرانس۲۴ می‌گوید: شکاف عمیقی بین حکومت صهیونیستی و مردم ساکن در اراضی اشغالی به‌وجود آمده است؛ نتانیاهو به‌هیچ‌وجه و تحت هیچ شرایطی نمی‌تواند این شکاف را ترمیم کند. شیما غرسلاوی، نویسنده و روزنامه‌نگار نیز معتقد است: بین شخصیت‌های سیاسی رژیم صهیونیستی شکاف عمیق‌تر و ریشه‌ای‌تر شده است؛ شاهد استعفاهای زیادی بین شخصیت‌های سیاسی بودیم؛ یکی دیگر از مشکلات اسرائیل این است که در سراسر دنیا منزوی شده و کشورهایی که با او متحد بودند از او جدا شدند. محمد کلش، نویسنده و تحلیلگر نیز معتقد است: اسرائیل به‌هیچ‌وجه دیگر روی آسایش و امنیت را نخواهد دید.
روزنامه انگلیسی «گاردین» نیز در گزارشی از وضعیت بحرانی رژیم صهیونیستی در حوزه نظامی پرده برداشته و نوشت: نبود یک استراتژی منسجم در اسرائیل ممکن است به عواقب وخیمی منجر شود. این روزنامه اعلام کرد که اسرائیل (رژیم صهیونیستی) درحال‌حاضر با تلفات انسانی سنگینی در چندین جبهه مواجه است و قدرت بازدارندگی آنکه از پیش تضعیف شده بود، در پی حملات اخیر ایران دچار فرسایش بیشتری شده است. گاردین در ادامه پرسید که رژیم صهیونیستی در مواجهه با این وضعیت چه واکنشی نشان خواهد داد؟ این روزنامه با اشاره به موج اخیر حملات موشکی ایران افزود: این حملات برخلاف ادعاهای اولیه مقامات اسرائیلی، اهمیت زیادی داشته‌اند و نشان دادند که نه‌تنها دفاع هوایی اسرائیل را می‌توان شکست داد، بلکه موشک‌های ایران قادر به اصابت دقیق به اهداف خود هستند. گاردین همچنین در خصوص آمادگی رژیم صهیونیستی برای انجام یک پاسخ به عملیات ایران، پرسید که این اقدام چه دستاوردی خواهد داشت؟ به گفته مایکل میلشتاین، تحلیلگر امنیتی صهیونیستی، اسرائیل شاید در برخی موارد پیروزی‌های تاکتیکی کسب کرده باشد، اما «هیچ چشم‌انداز استراتژیکی» ندارد.

آسیب‌پذیری نظامی صهیونیست‌ها
از سوی دیگر، یک تحلیلگر در گروه تحقیقات و تحلیل که تصاویر ماهواره‌ای مرتبط با این درگیری‌ها را بررسی کرده، هشدار داد که رژیم صهیونیستی ممکن است توان تحمل درگیری‌های طولانی‌مدت با ایران را نداشته باشد و افزود: آنچه نگران‌کننده است این است که اسرائیل قادر نباشد در صورت تبدیل شدن این درگیری به یک جنگ طولانی، ضربات متقابل را تحمل کند. همزمان با عملیات اخیر ایران، درگیری‌های شدیدی در مرز لبنان میان ارتش رژیم صهیونیستی و حزب‌الله به وقوع پیوست که به تلفات انسانی برای این رژیم منجر شد. گاردین اعلام کرد که ارتش اسرائیل در دست‌کم دو منطقه مختلف با تلفات سنگین مواجه شده است و شمار زیادی از سربازان اسرائیلی کشته و زخمی شده‌اند. حزب‌الله لبنان نیز با تکیه بر قدرت نظامی خود که طی دهه‌ها در جنوب لبنان تقویت کرده است، موفق به دفاع از مواضع خود در برابر این رژیم شد. این روزنامه همچنین به تلاش‌های ناموفق تل‌آویو برای شکست کامل حماس اشاره کرد و نوشت: برخلاف ادعای مقامات اسرائیلی مبنی بر نابودی قدرت نظامی حماس، این گروه همچنان توانایی‌های خود را حفظ کرده و به‌ویژه در مناطق شمالی نوار غزه در حال تطبیق با شرایط سخت است. در پایان، گاردین با اشاره به تناقض میان اظهارات رسمی مقامات صهیونیستی و واقعیت‌های موجود، پرسید: آیا اسرائیل چشم‌انداز روشنی برای مقابله با درگیری‌های رو به افزایش خود با ایران دارد؟
در جبهه لبنان نیز نظامیان متجاوز صهیونیستی نه‌تنها نتوانسته‌اند کوچک‌ترین موضع را در جنوب لبنان به اشغال خود درآورند، بلکه متحمل خسارات و تلفات گسترده نیز شده‌اند؛ در همین راستا، شبکه سی‌ان‌ان آمریکا به نقل از مدیر بیمارستان «زیف» در شهر صفد در شمال فلسطین اشغالی گزارش داده که این بیمارستان طی روزهای نخست از عملیات زمینی در لبنان صدها نظامی زخمی را پذیرش کرده است. مدیر این بیمارستان تاکید کرد که انتقال گسترده نظامیان زخمی به بیمارستان‌ها از زمان آغاز عملیات زمینی در لبنان همچنان ادامه دارد. این در حالی است که مقاومت اسلامی لبنان کنترل مرزهای لبنان با فلسطین اشغالی را در دست دارد و با اجرای کمین برای نظامیان رژیم صهیونیستی و شلیک موشک، آنها را مجبور به افشای تدریجی خسارت‌ها و تلفات سنگین خود می‌کند.
سی‌ان‌ان همچنین از آمادگی بالای حزب‌الله لبنان خبر داده و اعلام داشته که حمله زمینی اسرائیل به جنوب لبنان به درهای بسته خورده و درگیری در مرزها جنوب لبنان حاکی از سخت بودن پیروزی در این جنگ است. طبق اعلام سی‌ان‌ان میزان آمادگی حزب‌الله، همه ناظران را شگفت‌زده کرده و بسیاری از نظامیان اسرائیلی که در مرز لبنان در حال نبرد هستند، از سخت بودن جنگ به‌دلیل شرایط اقلیمی سخن می‌گویند. نظامیان اسرائیلی اذعان دارند که شرایط جنگ در مرز لبنان با آنچه در غزه تجربه کرده‌اند، بسیار متفاوت است. همچنین رویترز خبر داده که حزب‌الله هنوز دارای انبار بزرگی از موشک‌های دقیق است که هنوز از آنها استفاده نکرده است.

اقتصاد رژیم صهیونیستی در سراشیبی سقوط
اما علاوه بر مسائل نظامی و سیاسی، رژیم صهیونیستی در حوزه مسائل اقتصادی نیز با معضلات گسترده‌ای مواجه است؛ تایمز اسرائیل با استناد به داده‌های وزارت دارایی رژیم صهیونیستی گزارش داده که کسری بودجه این رژیم به‌دلیل افزایش هزینه‌ها برای تامین مالی جنگ به ۸.۵درصد افزایش یافته است. بانک مرکزی رژیم صهیونیستی نیز هزینه جنگ کنونی با غزه و لبنان را ۶۶میلیارد دلار برآورد کرده است. باتوجه‌به حمایت‌های لجستیکی و مالی آمریکا از رژیم موقتی صهیونیستی، آمار اخیر بانک مرکزی اسرائیل بدان معناست که صهیونیست‌ها از جیب مالیات‌دهندگان آمریکایی، ده‌ها هزار انسان بی‌گناه را در طول یک سال سلاخی و صدها هزار نفر را آواره کردند. این ماهیت رژیم منحوس و استعماری اسرائیل است که چون اختاپوس منابع اقتصادی زمین را برای پیشبرد اهداف غارت‌گرانه و اشغال‌گرانه‌اش می‌بلعد و باعث فقر، نابودی زمین و محیط‌زیست، نسل‌کشی و بی‌خانمانی انسان‌ها در گوشه گوشه دنیا می‌شود.
افزایش معضلات اجتماعی و اقتصادی و سیاسی در اراضی اشغالی سبب شده که بسیاری از اشغالگران صهیونیست خاک فلسطین اشغالی را ترک کنند؛ «شیرهور» کارشناس صهیونیست در این خصوص می‌گوید: شمار کسانی که درحال ترک اسرائیل هستند بی‌سابقه است؛ همچنین کسانی که در اسرائیل مانده‌اند احساس می‌کنند که اسرائیل در سراشیبی فروپاشی است.
 

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.