چشمه گراب که از مکان‌های دیدنی مشهد به شمار می‌رود، در مسیر جاده قدیم مشهد به نیشابور و در فاصله یک کیلومتری جنوب این جاده قرار دارد و فاصله آن از شهر مشهد در حدود ۵۰کیلومتر است.

چشمه گراب مشهد؛ با خواص درمانی در دل تپه‌های آتشفشانی

آگاه: حرم امام رضا(ع) نگین شهر مشهد است و سالانه تعداد زیادی گردشگر سفر به مشهد را در برنامه خود می‌گنجانند. اما در کنار این گوهر ارزشمند، جاذبه‌های طبیعی وجود دارند که بازدید از آنها می‌تواند تجربه‌ای جالب را به ارمغان آورد. یکی از این جاذبه‌ها، چشمه گراب نام دارد. آیا تابه‌حال نام این چشمه را شنیده‌اید؟ یا این چشمه در میان انبوه جاذبه‌های گردشگری استان خراسان رضوی برای شما نیز ناشناخته است؟ این اثر طبیعی که در واقع متشکل از چندین چشمه با طعم و رنگ مختلف است، یک شاهکار به تمام معنا و یک گنجینه ارزشمند در دل طبیعت این استان است که فواید درمانی بسیاری نیز دارد و می‌تواند پذیرای مسافران بسیاری باشد. شاید برایتان سوال باشد که واژه گراب به چه معنی است؟ پاسخ زبان‌شناسان و مورخان به این سوال این است که گراب به آن دسته از چشمه‌ها و آب‌های معدنی گفته می‌شود که از ترکیبات گوگرد برخوردار هستند. چشمه گراب، فقط یک عدد چشمه نیست، بلکه مجموعه‌ای از چند چشمه روی تپه‌های مختلف است. این چشمه‌ها که حدود ۵۰۰متر با یکدیگر فاصله دارند، دارای دهانه‌های مخروطی‌شکل هستند و نیز در ارتفاع بالاتری از سطح زمین قرار گرفته‌اند.اما نکته شگفت‌انگیزی که درمورد این چشمه‌ها وجود دارد، این است که آب هرکدام رنگ و طعم متفاوتی دارد که این به‌دلیل وجود مواد معدنی خاصی در هرکدام است. این مواد طعم آب هرکدام از چشمه‌ها را ترش، تلخ یا شور کرده و تنوع حیرت‌انگیزی به آنها داده‌اند. این تنوع عاملی است که باعث متفاوت بودن گراب می‌شود و گوشه‌ای از شاهکار طبیعتی را که خداوند توانا آن را ایجاد کرده است، به تصویر می‌کشد.حتما به این نکته پی خواهید برد که بزرگ‌ترین چشمه در این مجموعه، چشمه‌ای مخروطی‌شکل است که آب آن به رنگ سبز دیده می‌شود و روی تپه‌ای با ۳۰متر ارتفاع جا خوش کرده است و می‌توان آن را مظهر و سرچشمه اصلی چشمه گراب در نظر گرفت. محققان با تحقیق روی آب چشمه گراب، خواص درمانی ارزشمند آن را تایید کرده‌اند. کارشناسان زمین‌شناسی آب، چشمه گراب را در گروه آب‌های کلروره سدیک آهن‌دار و هیپوترمال با باقی مانده خشک زیاد و میزان اسیدی بودن زیاد طبقه‌بندی کرده‌اند.در ادامه بررسی‌های علمی می‌توان گفت که در آب این چشمه موادی همچون املاح کلر و سولفات و نیز ترکیبات اشباع به میزان فراوان وجود دارند و این حاکی از آن است که آب چشمه گراب با منابع زیرزمینی این مواد که بسیار غنی هستند، ارتباط دارد. این نوع ترکیبات در زمین‌های دوره «تریاس» در دریاها باقی مانده و یافت می‌شوند.سال‌های بسیاری است که مردم بومی این منطقه، برای درمان بیماری‌های پوستی خود به این چشمه‌ها روی می‌آورند و از آب شفابخش آنها استفاده می‌کنند. طبق تحقیقات صورت گرفته، آب این چشمه با توجه به ترکیباتی که در دل خود جای داده است، به دفع مواد زاید از بدن کمک شایانی می‌کند. همچنین بررسی‌ها ثابت کرده است که آب چشمه گراب برای درمان بیماری‌های مفصلی نیز بسیار سودمند می‌تواند باشد. افزایش ترشحات معده، صفرا، بزاق و لوزالمعده نیز از دیگر خاصیت‌های درمانی این آب است.
در سفر به گراب و در میان این چشمه‌های زیبا قطعا قله‌ای توجه شما را به خود جلب خواهد کرد؛ قله‌ای با ارتفاعی در حدود ۷۰متر که بسیار شبیه به قله‌های آتشفشانی است. اگر به بالای این قله زیبا بروید، دهانه آتشفشانی آن را مشاهده می‌کنید که از نوک قله تا روی سطح آب حدود هشت متر ارتفاع دارد و بقیه فضای آن را آب تشکیل داده است.
 در مورد این قله جالب ادعای جالبی مطرح شده است. احتمال می‌رود این حوضچه آب به یک تونل آب منتهی شود. هرچه باشد، لذت آب‌تنی در آن را نباید از دست دهید.با توجه به تمام مطالبی که درمورد چشمه گراب عنوان شد، قطعا شما نیز موافق هستید که این چشمه یکی از میراث طبیعی کم‌نظیر و ارزشمند و جاذبه‌های گردشگری استان خراسان رضوی است. این چشمه نه‌تنها برای زمین‌شناسان جذاب است، بلکه باتوجه‌به خواص درمانی بسیار بالایی که در آب آن وجود دارد، می‌تواند گزینه‌ای بسیار عالی برای جذب گردشگران مختلف باشد و گردشگری منطقه را نیز رونق دهد. 

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.