در آخرین روز از سی‌ودومین دوره هفته کتاب و همزمان با هفدهمین پاسداشت ادبیات جهاد و مقاومت و رویداد قهرمان ملی روز گذشته (چهارشنبه سی‌ام آبان‌ماه) مراسم رونمایی و انتشار تقریظ حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، رهبر انقلاب اسلامی بر سه کتاب «هواتو دارم»، «مجید بربری» و «بیست سال و سه روز» با حضور سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، سرلشکر حسین سلامی فرمانده کل سپاه  پاسداران و جمعی از مسئولان فرهنگی در فرهنگسرای بهمن برگزار شد.

عقلانیت دهه ۹۰، احساسات دهه ۶۰

آگاه: این مراسم با تلاوت قرآن کریم ازسوی آقای حمیدرضا احمدی‌وفا و خوانش سرود ملی جمهوری اسلامی آغاز شد. در این آیین، مادر سه شهید برای نخستین بار تقریظ رهبر انقلاب بر سه کتاب «هواتو دارم»، «مجید بربری» و «بیست سال و سه روز» را خواندند.


«هواتو دارم» روایت زندگی شهید مدافع حرم مرتضی عبداللهی

عقلانیت دهه ۹۰، احساسات دهه ۶۰
کتاب «هواتو دارم» روایت زندگی شهید مدافع حرم مرتضی عبداللهی است که در ۳۰۴صفحه به قلم محمدرسول ملاحسنی نوشته و ازسوی انتشارات شهید کاظمی چاپ و منتشر شده است.
متن تقریظ رهبر انقلاب اسلامی بر این کتاب به شرح زیر است:
«این نیز جلوه‌ای دیگر از رویش‌های انقلاب است: جوان دلاوری با عقلانیت دهه۹۰ و احساسات دهه ۶۰. مصداق: الیه یصعد الکلم الطیب و العمل الصالح یرفعه.. با جهادی در بهترین راه و سرانجامی برترین سرانجام.. هنیئاً لأرباب النعیم نعیمُهم.. معرفت و صبر راوی (همسر شهید) در خور ستایش است.. گرامی و سربلند باد.»
۲ تیر ۱۴۰۲
نگارش کتاب، خوب و در موارد بروز احساسات، عالی است و نیز مقدمه به‌خصوص چند سطر پایانی آن.

«مجید بربری» روایتگر حُرّ م‌دافعان حرم

عقلانیت دهه ۹۰، احساسات دهه ۶۰
«مجید بربری» روایتگر زندگی شهید مجید قربان‌خانی است که به حُرّ مدافعان حرم شهرت یافته و در ۱۵۲صفحه به قلم کبری خدابخش دهقی نوشته و ازسوی نشر دارخوین چاپ و منتشر شده است.
متن تقریظ رهبر انقلاب اسلامی بر این کتاب به شرح زیر است:
«بسم الله الرّحمن الرّحیم
اینجا فطرتی پاک را، دلی روشن را، دستی خدمتگزار به ضعیفان را می‌بینیم که رشته‌ای از انوار خورشید حسینی، آنها را در خط نورانی جهاد و شهادت، به کار می‌اندازد و دارنده آنها را به اوج می‌رساند. مجید قربان‌خانی مصداق آیه: فَمَن یُرد الله ان یهدیه یشرح صدره للإسلام است. او لایق این عروج بوده و دل با صفا و روح با مرام او ظرفیت آن را داشته است.. گوارایش باد و الحقنا الله به ان‌شاءالله»
تیر ماه ۱۴۰۲
خانواده این شهید عزیز را در اینجا از نزدیک زیارت کردم.

«بیست سال و سه روز» روایت زندگی جوان‌ترین شهید مدافع حرم 

عقلانیت دهه ۹۰، احساسات دهه ۶۰
«بیست سال و سه روز» زندگی شهید مدافع حرم سیدمصطفی موسوی را روایت می‌کند که در ۲۱۶صفحه به قلم سمانه خاکبازان نوشته و ازسوی انتشارات روایت فتح چاپ و منتشر شده است.
متن تقریظ رهبر انقلاب اسلامی بر این کتاب به شرح زیر است:
«به نام خدا
این شرح حال نیز برای امثال من غبطه‌انگیز و حسرت‌زا است. نور این جوان و امثال او چشم امثال مرا خیره می‌کند و ما را متوجه تاریکی‌هایی که در آن گرفتاریم می‌سازد.
 آفرین به آن انگیزه نجات‌بخش که سیدمصطفی‌ها را به چنین اوجی می‌رساند و مرحبا به صبر و توکلی که پدر و مادری را در فقدان چنین فرزندی آرامش می‌بخشد. خدا را سپاس که در دوران چنین انسان‌هایی زندگی می‌کنیم.»
خرداد ۱۴۰۳
قدرت انقلاب اسلامی با ترور و شهادت از بین نمی‌رود
در بخش دیگری از مراسم «مهدی ابراهیم‌زاده»، مدیر حوزه ریاست دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب طی سخنانی اظهار داشت: صهیونیست‌ها هراسان از رسیدن به پایان دست به هر جنایتی می‌زنند و هیچ حد و مرزی را نمی‌شناسند. 
وی افزود: این قهرمانان و پشتوانه‌های فکری آنها بودند که قدرت ایران و جبهه مقاومت را تکثیر کردند و مرزهای جبهه مقاومت را تا پشت رژیم صهیونیستی آورده‌اند. ابراهیم‌زاده گفت: این سه شهید، سه جوان قهرمان از جنس جوانان امروز ایران هستند. ملت ایران از هیچکس نترسید و نخواهید ترسید. به نتانیاهو باید گفت که داستان زندگی آنها را در این کتاب‌ها بخواند.
مدیر حوزه ریاست دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب اسلامی گفت: همین ملت ایران، داد مظلومان عالم را از شما خواهند گرفت. اگر غیرت امثال مجید بربری‌ها با ندای حیدر حیدر اذناب شما، را راند، ظرفیت‌های دیگر هم می‌تواند دودمان شما را نابود کند. وی ادامه داد: قدرت انقلاب اسلامی بیش از آنکه به موشک وابسته باشد، به همین ذخیره فکری و هیات و مسجد وابسته است که با ترور و شهادت از بین نمی‌رود؛ بلکه شعله‌ورتر می‌شود.

مادران شهدا در این مراسم چه گفتند؟
مادر شهید مرتضی عبداللهی بعد از خواندن تقریظ گفت: مقام رهبری با خواندن این کتاب بر ما منت گذاشتند و آرزوی طول عمر برای ایشان دارم. 
مادر شهید مجید قربانخانی بخشی از وصیت‌نامه فرزندش را خواند و گفت: «من به مجیدم افتخار می‌کنم و یکی یکدانه من بود. ۹سال است برای او اشک می‌ریزم و اکنون که در ایام فاطمیه هستیم، به حضرت زهرا(س) می‌گویم که ما در مقابل شما خجالت‌زده نیستیم.»
مادر شهید سید مصطفی موسوی نیز با بیان خاطراتی گفت: «به مقام رهبری پشت نکنیم، چرا که کربلا تکرار خواهد شد.»
در پایان این مراسم، هدایایی از سوی رهبر انقلاب به خانواده شهیدان عبداللهی، قربانخانی و موسوی اهدا و سرودها و نواهای حماسی ازسوی ارکستر سمفونی سازمان صداوسیما اجرا شد.

سردار سلامی:
شهدای گرانقدر حجت‌های بزرگ الهی بر همه ما هستند

سردار سرلشکر حسین سلامی در ادامه این مراسم گفت: شهدای گرانقدر حجت‌های بزرگ الهی بر همه ما هستند، زمانی که خانواده‌ای تک‌فرزند خود را برای جهاد و شهادت بدرقه می‌کند، اوج تسلیم در مقابل خداست و هنر اصلی والدین، همسران و فرزندان شهیدان این است که به تحقق آرزوی شهدا کمک کرده‌اند.
وی افزود: اینها محصول چشمه‌ساری از فضیلت‌هاست که بر پیکره جامعه روح معنویت، ایمان، حقیقت، حکمت الهی و روحیه جهاد را جاری می‌کند، از جانبازی که در سخت‌ترین لحظه‌های تاریخ اسلامی و ایران با قلبی مطمئن و سرشار از شکوه آرامش در مقابل یک آرایه‌ای از قدرت‌های به هم پیوسته جهانی می‌ایستد و صبر و مقاومت را از درون قلب‌های خود به قلب همه مومنین جاری می‌کند و شخصیت او جریان می‌یابد و در روح جوانان تکثیری می‌شود.فرمانده کل سپاه عنوان کرد: این هنر اصلی ولی امر ماست که چنین جوانانی را مهیای دفاع از اسلام و وطن و حرم اهل بیت (ع) می‌نماید.
سردار سلامی گفت: بنده حقیر به‌عنوان سرباز کوچکی از این ولی بزرگ شاهد شکوه، عظمت، شخصیت، روح و معرفت ایشان در لحظه‌های سخت مانند تصمیمات وعده صادق بود. این تصمیمات فقط از اراده انسان‌هایی ساخته می‌شود که به خداوند متصل هستند و از وحی الهام می‌گیرند، منبع اصلی قدرت را می‌شناسند و به حقیقت قدرت ایمان دارند. فرمانده کل سپاه پاسداران افزود: این انسان‌ها سنت‌های الهی را می‌شناسند و اهل توکل هستند بر خداوند تکیه می‌کنند و از ظالمان نمی‌هراسند، قلب‌هایشان مطمئن، گام‌هایشان ثابت و روحشان بلند است و قاعده نبرد با کفار را می‌شناسند.سردار سلامی اظهار کرد: بنده حقیر این شخصیت الهی را که امروز سکاندار عزت، عظمت و شکوه مسلمانان در این دوره حاضر است در لحظه‌های سخت، شگفت‌انگیز و معجزه‌آسا را دیده‌ام که چگونه و با چه شجاعتی در مقابل این آرایه جهانی قدرت که آنها را می‌بیند تصمیم می‌گیرد و به قلب دشمن حمله می‌کند. وی بیان کرد: ایشان جوانان را به مقاومت فرامی‌خوانند و به همه لبیک می‌گویند و صفحه زمین را میدان عزت مسلمانان در عرصه جهاد می‌کند تا دشمنان نتوانند بر سرنوشت مسلمان فائق آیند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی:
وجه دیگر تقریظ‌های رهبر انقلاب، الگوسازی است

عقلانیت دهه ۹۰، احساسات دهه ۶۰

سیدعباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در این مراسم گفت: کانون این محفل، سه کتابی است که رهبر انقلاب بر آنها تقریظ نوشته‌اند و تقریظ‌های مقام رهبری بر کتب ادبیات مقاومت بیش از معرفی یک اثر و نویسنده اهمیت می‌یابد. وی افزود: با تحلیل محتوای تقریظ‌های رهبر انقلاب بر حدود ۷۰اثر می‌توان تشخیص داد که هدف ایشان از این تقریظ‌ها چیست.
 ما در ادبیات جهاد و مقاومت بعدی از سیر و سلوک را می‌بینیم که از سایر روش‌های سیر و سلوک متفاوت است. جریان عرفان و معنویت دفاع مقدس و مقاومت، عرفان جامعه‌گرا و ادامه‌دهنده راه امام علی(ع) است. وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: رهبر انقلاب می‌خواهند محرک سیر و سلوکی باشند که موتور محرک جامعه‌سازی و تمدن‌سازی است.
صالحی با بیان اینکه تقریظ‌های رهبر انقلاب نشان می‌دهد جامعه دینی و انقلابی و معنوی ایران عزیز نیازمند شناختی از یک سیر و سلوکی ویژه است، تصریح کرد: وجه دیگر تقریظ‌های رهبر انقلاب، الگوسازی است تا الگوهای مجسم عینی را برجسته کنند تا از آن درس گرفته شود. وی توجه و اعتماد به رویش‌های انقلاب را از دیگر وجوه تقریظ‌های رهبری برشمرده و اظهار داشت: رهبر انقلاب هنوز به روش‌های انقلاب امیدوارانه نگاه می‌کنند.
 راهبرد چهارم توجه به سرمایه‌های معنوی ایران در کنار سرمایه‌های مادی است. 
این سرمایه‌های معنوی بسیار متکثر هستند و بخشی از این سرمایه‌ها شهدای دفاع مقدس و مقاومت هستند و توجه به این سرمایه‌ها از اهداف رهبر انقلاب است.
صالحی توجه به بخش‌های کمتر دیده‌شده در دفاع مقدس و فضای مقاومت در تقریظ‌های رهبر انقلاب را مورد اشاره قرار داده و تصریح کرد: ایشان توجه دارند که جریان حماسه و دفاع و مقاومت را از خیلی دور دیده‌ایم و این ۷۰اثر و آثار مشابه به ما کمک می‌کند که جزئیات یک اتفاق بزرگ را ببینیم و تقریظ‌های ایشان با این نگاه است.
وزیر ارشاد با تاکید بر اینکه برداشت من این است که رهبر انقلاب اسلامی پس از رهبری خود دو مسیر را برای امنیت ایران دنبال کردند، اظهار داشت: مسیر اول امنیت زیرساختی و سخت است که شامل توان موشکی و پهپادی می‌شود ولی ایشان بیش از امنیت سخت، امنیت نرم دفاعی را جدی گرفتند تا ملت ایران تاب دفاع را داشته باشند و طمع دشمن از راه دور هم تعبیر نشود که این نیازمند امنیت نرم است و لازمه آن این است که بدانیم در ۴۰سال گذشته چه کرده‌ایم و چه کسانی چه کرده‌اند و از آنان بیاموزیم.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.