معاون اقتصادی و سرمایه‌گذاری سازمان منطقه آزاد کیش گفت: در سه سال گذشته روند واردات در قبال صادرات در کیش کاهشی بوده و تراز تجاری ما در سال‌های ۱۴۰۱، ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳ مثبت شده است.

تراز تجاری مثبت ۵۴ میلیون دلاری جزیره کیش

آگاه: وحید زارع فکری با اعلام این خبر و با اشاره به ظرفیت‌های مناطق آزاد تجاری برای افزایش تراز تجاری کشور، اظهار کرد: درباره نقش مناطق آزاد در رشد و مثبت شدن تراز تجاری کشور باید به سه نکته اشاره کنم. ابتدا باید تعریفی از این موضوع داشت. تراز تجاری مثبت این است که واردات کمتر از صادرات صورت بگیرد. او ادامه داد: برای کاهش واردات و مثبت شدن تراز تجاری، باید بخش صادراتمان را توسعه داده و در واردات صرفه‌جویی کنیم. در منطقه آزاد کیش صادرات به دو بخش خدمات و کالا تقسیم‌بندی شده و واردات نیز عموما به دو بخش کالای مصرفی و مواد اولیه تولید طبقه‌بندی شده است.
معاون اقتصادی و سرمایه‌گذاری سازمان منطقه آزاد کیش افزود: در سه سال گذشته روند واردات در قبال صادرات در کیش کاهشی بوده و تراز تجاری ما در سال ۱۴۰۱ حدود مثبت ۵۸ میلیون دلار، در سال ۱۴۰۲ حدود مثبت ۱۱۸ میلیون دلار و در نیمه اول سال ۱۴۰۳ حدود مثبت ۵۴ میلیون دلار شده است. زارع فکری در ادامه به دومین نکته در مثبت شدن تراز تجاری اشاره کرد و گفت: موضوعی دیگری که در تراز تجاری مهم است؛ روش‌های مثبت کردن تراز تجاری است که یک بخشی از آن به مانع‌زدایی کسب‌وکار بازمی‌گردد. متاسفانه با حذف بعضی از امتیازات مناطق آزاد برخی از سرمایه‌گذاران اقدام به خروج از این مناطق کرده‌اند اما ما نیز دست روی دست نگذاشتیم و اقداماتی برای جذب و حفظ این سرمایه‌گذارها با مشوق‌های اقتصادی انجام داده‌ایم. وی تاکید کرد: به طور مثال در بحث گمرکی، ما سهولت در ترخیص و بارگیری را دستور کار قرار دادیم تا با به موقع رسیدن مواد اولیه به واحدهای تولید، تولید را افزایش و صادرات را هم سرعت ببخشیم. البته گمرک مناطق آزاد از گمرک جمهوری اسلامی ایران منفک بوده و اطلاعات این حوزه در آمارهای صادرات و واردات کشوری محاسبه نمی‌شود. او ادامه داد: از جمله اقدامات ما، جداسازی صادرات کالا و خدمات است. ما صادرات خدمات فنی مهندسی و گردشگری را با تاییدیه رسمی جزوی از صادرات خود محاسبه کردیم چرا که گردشگری قسمت مهمی از درآمد ارزی ماست. ورود گردشگران و قرار گرفتن اطلاعات آنها در اختیار وزارت گردشگری، میراث فرهنگی و صنایع دستی منجر به محاسبه هزینه‌های تمام شده یک گردشگر شده و ما نیز با این فرآیند میزان درآمد ارزیمان در گردشگری را مشخص کردیم. 
این مقام مسئول گفت: سال گذشته ۴۲ میلیون دلار صادرات خدمات گردشگری را رقم زدیم و در ۶ماهه نخست امسال هم به ۲۰ میلیون دلار رسیده‌ایم که در نیمه دوم سال معمولا این بخش رشد بیشتری دارد. 
فعالیت در حوزه نفت و گاز
زارع فکری بیان کرد: نصف ظرفیت شهرک‌های صنعتی ما درگیر شرکت‌های نفت و گاز است. منطقه آزاد کیش دارای ۴پورت بالگردی است که شرکت‌هایی که در سکوهای نفتی آفشور یعنی خارج از مرزهای جمهوری اسلامی، خدمات می‌دهند در کیش مستقر هستند و با بالگرد روی سکوها می‌روند و فرآیند مهندسی انجام می‌دهند. برخی از تولیدات ایرانی از جمله شیرهای سرچاهی که در بسیاری از تاسیسات کشورهای عربی استفاده می‌شوند داخل کیش تولید و سپس به بیرون از مرزهای ایران از طریق همین بالگردها انتقال و نصب می‌شوند.
او ادامه داد: این شرکت ها را به شرطی جزو صادراتمان محاسبه می‌کنیم که قراردادهای آنها ارزی باشند. ما با بررسی ترازنامه‌ها، اظهارنامه‌ها و اسناد مالی آنها از این موضوع مطمئن می‌شویم که قراردادهایشان ارزی بوده و برای کشور ارزآوری کنند. زارع فکری با اشاره به ارقام واردات در منطقه آزاد کیش بیان کرد: ما وارداتمان هم مسیر نزولی داشته است و از ۲۴۰ میلیون دلار در سال ۹۸ به ۱۰۰ میلیون دلار در سال ۱۴۰۲ و در ۶ ماهه اول  امسال نیز به ۵۲ میلیون دلار رسیده‌ایم. 

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.