بررسی جدید پژوهشگران «دانشگاه استنفورد» نشان می‌دهد که ویروس آنفلوآنزا در شیر غیرپاستوریزه داخل یخچال می‌تواند توانایی ابتلا را حفظ کند.پژوهش جدید «دانشگاه استنفورد»(Stanford University)  نشان می‌دهد شیر خام یا شیر پاستوریزه‌نشده که برخی آن را به‌عنوان یک جایگزین طبیعی و مغذی برای لبنیات پاستوریزه در نظر می‌گیرند، ممکن است با خطرات پنهانی همراه باشد.

ویروس آنفلوآنزا در شیر غیر پاستوریزه زنده می‌ماند

آگاه: به نقل از هلث دیالوگز، این پژوهش نشان می‌دهد که ویروس آنفلوآنزا می‌تواند تا پنج روز در شیر خام داخل یخچال عفونی باقی بماند. این یافته‌ها در زمانی به دست آمده‌اند که شیوع آنفلوآنزای پرندگان در گاوهای شیری، نگرانی‌ها را درباره احتمال بروز یک بیماری همه‌گیر جدید افزایش داده است. «الکساندریا بوهم»(Alexandria Boehm)  پژوهشگر ارشد این پروژه گفت: این یافته‌ها خطر بالقوه انتقال آنفلوآنزای پرندگان را از طریق مصرف شیر خام و اهمیت پاستوریزه کردن شیر برجسته می‌کنند.«منگیانگ ژانگ»(Mengyang Zhang)  سرپرست این گروه پژوهشی گفت: تداوم ویروس آنفلوآنزای عفونی در شیر خام برای چند روز، نگرانی‌هایی را درباره مسیرهای انتقال احتمالی ایجاد می‌کند. این ویروس می‌تواند سطوح و مواد موجود در محیط کارخانه‌های لبنی را آلوده کند و خطراتی را برای حیوانات و انسان به همراه داشته باشد.علاوه‌براین، پژوهشگران دریافتند که آران‌ای ویروس آنفلوآنزا حداقل به مدت ۵۷روز در شیر خام قابل تشخیص است. در مقایسه، فرآیند پاستوریزه کردن توانست آنفلوآنزا را در شیر کاملا از بین ببرد و مقدار آران‌ای ویروس را تقریبا ۹۰درصد کاهش دهد اما نتوانست آران‌ای را به‌طور کامل حذف کند. اگرچه قرارگرفتن در معرض آران‌ای ویروس آنفلوآنزا خطری را برای سلامتی ایجاد نمی‌کند اما روش‌های آزمایش مبتنی‌بر آران‌ای اغلب برای نظارت محیطی بر عوامل بیماری‌زا مانند آنفلوآنزا استفاده می‌شوند.این پژوهش در مجله «Environmental Science & Technology Letters» به چاپ رسید.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.