۱۷ دی ۱۴۰۳ - ۱۱:۵۳
کد خبر: ۹٬۹۰۱

 رییس سازمان غذا و دارو گفت: در بدو ورودمان به سازمان میزان کمبود داروهای بیمارستانی ۵۷ قلم بود که با اقدامات صورت گرفته امروز به کمتر از ۱۰ قلم رسیده است که امیدواریم این تعداد اقلام را با نیز مدیریت کنیم. 

کاهش کمبود داروهای بیمارستانی

آگاه: مهدی پیرصالحی در نشستی خبری در وزارت بهداشت، در تشریح آخرین وضعیت بازار دارویی کشور، در توضیح علت اصلی کمبودهای دارویی گفت: شرکت‌های تامین کننده دارو به شکل حاد با مشکل تامین نقدینگی مواجه هستند؛ به طوری که در ۹ ماهه اول سال از ۲ میلیارد و ۸۰۰ میلیون دلار ارز تخصیصی توسط بانک مرکزی ۲ میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار آن را جذب کردند و به دلیل مشکلات نقدینگی موفق نشدند که ۶۰۰ میلیون دلار آن را جذب کنند. وی با اشاره به بدهی بخش دولتی در حوزه دارو و تجهیزات پزشکی گفت: در حال حاضر میزان بدهی بخش دولتی در حوزه دارو ۳۶ همت و در حوزه تجهیزات پزشکی به ۲۰ همت می‌رسد که عمق مطالبات نیز طولانی است و مشکلات نقدینگی را تشدید می‌کند.
معاون وزیر بهداشت دومین عامل کمبودهای دارویی را قیمت‌گذاری سرکوبگرانه دانست و گفت: در سال‌های اخیر علی‌رغم افزایش قیمت ارز مبادله‌ای و تورم، قیمت‌گذاری دارو متناسب نبوده و برخی داروها به دلیل عدم صرفه اقتصادی از چرخه تولید خارج شده‌اند که عمدتاً جزو داروهای بیمارستانی بوده‌اند و ارائه خدمات در بیمارستان‌ها را با مشکلات جدی مواجه می‌کرد. رئیس سازمان غذا و دارو با اشاره وضعیت ارز تجهیزات پزشکی نیز گفت: با توجه به ثابت ماندن ارز ترجیحی حوزه تجهیزات این حوزه با اخلال مواجه نشد. اما با کاهش ارز تخصیصی از یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار به یک میلیارد دلار و حذف ارز ترجیحی (حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی و تخصیص ارز ۲۸۵۰۰ تومانی) کیت‌های آزمایشگاهی و نوارهای تست خون شاهد افزایش قیمت این اقلام بودیم که معتقدیم باید در این حوزه با افزایش بودجه بیمه‌ها و تمهیدات لازم توسط سازمان برنامه و بودجه در افزودن بودجه‌های لازم یا اصلاح تعرفه ازمایشگاه‌ها، از بیماران حمایت شود. وی خاطرنشان کرد از طرفی معتقدیم ادامه روند تخصیص ارز ۴۲۰۰ تومانی اقتصاد شرکت‌ها را کوچک می‌کند. بنابراین با تغییر نوع ارز حوزه تجهیزات پزشکی، نگران قیمت و تامین نقدینگی در این حوزه نیز هستیم که باید مورد توجه مجلس، سازمان برنامه و بودجه و سازمان‌های بیمه‌گر قرار گیرد. رییس سازمان غذا و دارو همچنین در پاسخ به سوالی درباره تامین داروی بیماران SMA گفت: ۱١٠٠ بیمار شناسایی شده داریم که پیش‌بینی می‌کنیم تا ۵ هزار نفر باشند و می‌دانیم خانواده بیماران در مضیقه هستند و باید دانست که داروهای این بیماران بسیار گران‌قیمت هستند.
پیرصالحی عنوان کرد: دو شرکت موفق شدند برای تولید شکل خوراکی این دارو پروانه بگیرند که یک مورد از آنها وارد بازار شده است. قیمت هر عدد شربت ایرانی ٢۴ میلیون تومان بوده که برای تعداد مورد نیاز بیماران در هر ماه  ۶٠ میلیون هزینه مصرفی هر بیمار است. این هزینه برای بیماران قابل پرداخت نیست و در بسیاری از کشورهای دنیا موسسات خیریه بیماران را حمایت می‌کنند. بنابراین درخواست پوشش بیمه‌ای به شورای عالی بیمه رفته است اما ما باید از فضای رسانه‌ای استفاده کنیم که خیران پای کار بیایند. در ادامه این نشست، پیرصالحی در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره فروش داروهای سقط جنین، به نظارت‌های این سازمان بر مراجع رسمی عرضه داروها اشاره کرد و گفت: داروخانه‌ها ٢ ماه یکبار به صورت حضوری و از سوی معاونت‌های غذا و دارو نظارت می‌شوند. نسخ الکترونیکی نیز پایش می‌شوند. وی افزود: فروش اینترنتی دارو توسط معاونت‌های غذا و دارو رصد می‌شود که به محض مشاهده، موارد را به پلیس فتا گزارش می‌دهند و برخوردهای قضایی و امنیتی صورت می‌گیرد. 

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.