-
آبوهوا
تداوم آلودگی هوای شهرهای پرجمعیت
سازمان هواشناسی اعلامکرد از امروز تا چهارشنبه پایداری نسبی جو بهویژه در نیمه شمالی کشور سبب افزایش نسبی آلایندههای جوی و کاهش کیفیت هوا در شهرهای پرجمعیت و صنعتی میشود.
-
آیا غوطهور شدن در آب سرد برای سلامتی مفید است؟
تکنیک غوطهور شدن در آب سرد بهطور چشمگیری در بین ورزشکاران و افرادی که میخواهند سلامتی خود را حفظ کنند، محبوب است اما چقدر از تبلیغات برای انجام این کار ازطریق علم پشتیبانی میشود؟
-
کمکهزینه ۱۲۰میلیون تومانی ایفلا ۲۰۲۵
فرصت حضور علاقهمندان کتابخانههای دانشگاهی و پژوهشی
فدراسیون بینالمللی انجمنها و موسسات کتابداری (ایفلا) با حمایت انتشارات SAGE بورسیهای برای حضور ۶داوطلب در کنگره ۲۰۲۵ در قزاقستان فراهم کرده است.
-
این شبکه رایانهای، سرطان را معکوس میکند
دانشمندان یک شبکه رایانهای را برای شناسایی تنظیمکنندههای مهم ژن ایجاد کردهاند که تمایز سلولی را کنترل میکنند و میتوان آنها را برای کمک به معکوس کردن سرطان هدف قرار داد.
-
هوش مصنوعی رد تقلبها را میزند
کپیبرداری غیرممکن میشود؟
معاون وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: سامانه همانندجوی ایرانداک سه نسل ارتقایافته و امروز امکان ثبت پایاننامهها و رسالههای کپیبرداریشده وجود ندارد.
-
کشف تونلهای مخفی به کمک طرح فراموششده داوینچی
طرح فراموششده لئوناردو داوینچی (نقاش و مخترع ایتالیایی) به کشف تونلهای مخفی در زیر قلعه اسفورزا در ایتالیا منجر شد و نشان داد که این طرح در واقع نقشه ساخت یک گذرگاه زیرزمینی پیچیده بود.
-
گردشگری
چورت؛ داستان یک جنگل غرقشده
جنگلهای زیر آب، از پدیدههای عجیب طبیعت هستند که نمونههای کمی از آنها در جهان دیده میشود. دریاچه چورت یکی از همین جنگلهای غرقشده رازآلود است.
-
از تلفن همراه بهعنوان زنگ بیدارباش استفاده نکنید
«شالینی پاروتی»، پزشک متخصص خواب، توضیح میدهد که در حالت ایدهآل، بهتر است که گوشیهای هوشمند خود را در اتاقی غیر از اتاق خواب بگذاریم.او میگوید: نگهداشتن تلفن همراه در یک اتاق دیگر، باعث میشود که از میزان اختلالات در خواب و بدخوابی کاسته شود.
-
چگونه سوختوساز بدن را افزایش دهیم؟
سوختوساز یا متابولیسم فرآیندی است که در آن، بدن شما غذا را به انرژی تبدیل میکند.
-
روایت «آگاه» درباره سنگقبرهای لوکس و سنگهایی که قسطی فروخته میشوند
چشموهمچشمی سنگ قبر
ملیحه محمودخواه-خبرنگار گروه جامعه: در گذشته مراسم تدفین اغلب بهصورت سنتی برگزار میشد و هزینهها، در میان بستگان و جامعه تقسیم میشد اما امروزه، با تغییرات اجتماعی و اقتصادی، حتی هزینههای پس از مرگ نیز برای بسیاری از خانوادهها سنگین شده است. در این میان، پدیدهای جدید درحال گسترش است: سنگقبر قسطی. این مسئله تنها یک تغییر در مدل پرداخت نیست، بلکه بازتابی از وضعیت اقتصادی، تغییرات فرهنگی و حتی تحولات اجتماعی در جامعه است. این در حالی است که خرید سنگقبر گران ضروری نیست و میتوان بهجای خرید قسطی و فشار به منابع مالی، گزینههای دیگری را در نظر گرفت.
-
روایتهایی از پیشرفت ۵ صنعت کشور بعد از انقلاب اسلامی را بررسی کردهایم
فصل شکوفایی صنعت
نیلوفر امانی-خبرنگار گروه جامعه: انقلاب اسلامی را باید سرآغاز تحولات بزرگ و بنیادین در ایران، منطقه، جهان اسلام و جهان غیراسلام دانست. رهبر کبیر انقلاب اسلامی، حضرت امام خمینی(ره) از انقلاب اسلامی با عناوینی چون «معجزه قرن» و «انفجار نور» یاد کرده و همین کلمات برای توصیف عظمت و بزرگی انقلاب اسلامی کفایت میکند. دهه فجر و فرارسیدن سالروز پیروزی انقلاب اسلامی، فرصت مغتنمی برای بازخوانی انقلاب اسلامی و دستاوردهای آن در حوزههای گوناگون است.
-
به بهانه نمایش فیلمی درباره شهید علی هاشمی در جشنواره فیلم فجر
اسفند پرترهای اصیل از سرباز پابرهنه
در سومین روز از جشنواره فیلم فجر، فیلم سینمایی «اسفند» ساخته دانش اقباشاوی به نمایش درآمد و با استقبال مخاطبان و اهالی رسانه روبهرو شد؛ فیلمی که بخشی از اتفاقات عملیات خیبر را که ازسوی پاسدار شهید علی هاشمی طراحی شده بود به نمایش میگذارد و با رعایت اصالت و حقیقت میتواند ارتباط خوبی با مخاطب برقرار کند.
-
آشنایی نوجوانان با تاریخ معاصر مبارزه با تحریف دوره پهلوی
پویش ملی «قدیم و ندیم»
پویش ملی «قدیم و ندیم» به همت مرکز رشد نوجوان امید (حوزه هنری کودک و نوجوان) و با همکاری نهادهای فرهنگی و رسانهای، از ۱۴بهمن ۱۴۰۳ به مدت ۱۰شب آغاز شده است. این پویش با هدف آشنایی نوجوانان با تاریخ معاصر و مبارزه با تحریف از دوره پهلوی طراحی شده است. برنامههای این پویش از شبکه امید و شبکه اجتماعی شاد بهصورت روزانه پخش میشود و نوجوانان را به کشف واقعیتهای تاریخی پیش از انقلاب اسلامی دعوت میکند.
-
فروغی که نمیشناسم
محمدرسام رضوانی-آگاه مسائل فرهنگی:حضور فیلم «رگهای آبی» در بخش سانس ویژه جشنواره فیلم فجر بهانهای شد برای نوشتن درباره فروغ فرخزاد.
-
در گفتوگو با مدیر انتشارات مهرک مطرح شد
قصهگویی در ادبیات دینی کار سهلی نیست
زهرا بذرافکن-خبرنگار گروه فرهنگ: ادبیات کودک و نوجوان در ایران، دغدغهای همیشه جاری است. از آن جنس چالشهایی که در آن با وجود ظرفیتهای بیشماری که وجود دارد اما آنطور که باید و شاید به بار ننشسته است و موجب رضایتخاطر مخاطبان و حتی نویسندگانش نیست. یکی از بخشهای مهم ادبیات کودک و نوجوان، زمینه ادبیات دینی است که آن هم با وجود قصهها و منابع تاریخی موجود همچنان بدل به ادبیات و گونهای جذاب برای مخاطبش نشده و مهمتر اینکه حالا با نسلی از کودک و نوجوان مواجهیم که عناوین دلهرهآفرین «نسل زد و آلفا» را با خود یدک میکشند و بیش از پیش در این زمینه حساسیت ایجاد شده است. در همین مورد و به مناسبت میلاد مسعود امام حسین(ع) با مدیر انتشارات مهرک، سمانهسادات حسینی گفتوگو کردهایم تا از آسیبها و چالشهای این حوزه بیشتر بدانیم.
-
تحلیلی از قدرتنمایی حماس در جنگ غزه
چگونه مقاومت پیروز شد؟
عملیات طوفان الاقصی که به هدایت و کارگردانی جبهه مقاومت فلسطین شکل گرفت، پیکره رژیم صهیونیستی را به لرزه درآورد و درست از همان مقطع تا همین چند روز پیش، صهیونیستها از بابت انتقامجویی بمبهای سنگین نثار مردم غزه میکردند و زندگی، آسایش و آرامش را از کودک تا پیر و جوان گرفت تا بگوید این صهیونیستها هستند که حرف اول را میزنند و هیچکس نمیتواند با آنها مقابله و مبارزه کند. به غزه یورش برد تا حماس را از صحنه حذف کند اما با اعمال آتشبس، نتانیاهو و کابینه وی بار دیگر در «میدان» شکست خورد.
-
جولانی و داعش با چراغ سبز غرب مشغول جنایت هستند
جولان تروریستها در مناطق شیعهنشین سوریه
شیعیان مناطق مختلف سوریه ازجمله منطقه حمص روزگار سختی را در سایه رژیم جولانی میگذرانند؛ از کشتارهای کور و ترورهای مخفی تا ایست و بازرسیهای پیدرپی و تفتیش عقاید.