-
زمستان همچنان ادامه دارد
نیمی از کشور یخ میزند
هشدارهای چند روز اخیر سازمان هواشناسی کشور و نیز پیشبینیهای سایتهای جهانی هواشناسی نشان میدهد که این هفته نیمی از کشور درگیر یخبندان شدیدی خواهد بود که برای این وقت از سال نیز کمی عجیب است. البته این سرما با بارشهای سنگین برف و باران نیز همراه خواهد بود که موجب میشود تحمل یخبندان و ناترازی انرژی احتمالی در فضای خشکسالی فعلی را کمی راحتتر کند.
-
واتساپ مشمول قانون اتحادیه اروپا شد
واتساپ اعلام کرد به میزانی از کاربران دست یافته که مشمول قوانین فناوری اتحادیه اروپا میشود.
-
یک ژن، عامل پیدایش زبان گفتاری است
یافتههای دانشمندان نشان میدهد یک ژن با پیدایش زبان گفتاری مرتبط است.وبگاه آسوشیتدپرس در گزارشی آورده است: چرا انسانها شروع به صحبت کردند؟ دانشمندان معتقدند که ژنتیک نقش بزرگی در این امر داشته است. آنها میگویند تکاملِ این توانایی منحصربهفرد کلید بقای ما بوده است.
-
تجهیزات بومی اینترنت پرسرعت جایگزین هواوی و نوکیا میشود
یک شرکت دانشبنیان با دریافت پروانه بهرهبرداری، رسما فعالیت خود را در زمینه تولید انبوه تجهیزات ایستگاه پایه رادیویی ارتباطات بیسیم سلولی نسل چهارم آغاز کرد.
-
-
گردشگری
قلعه دزک چهارمحال و بختیاری، گنجینهای از فرهنگ و هنر
قلعه دزک از جاهای دیدنی شهرکرد در استان چهارمحالوبختیاری است و در جنوبشرق روستای دزک قرار دارد. واژه دزک از دو بخش دز یا دژ و ک تصغیر تشکیل شده است. دژک در واقع به معنی دژ کوچک بوده و برای استفاده نظامی ساخته شده بود.
-
هوش مصنوعی به کمک کشاورزان میآید
یک سیستم هوش مصنوعی مخصوص کشاورزان توسعه یافته که درمورد موضوعات مختلف با کاربر گفتوگو و به او توصیههایی میکند. این سیستم با استفاده از یادگیری تقویتی در طول زمان تحول مییابد.
-
آکیوت، میوه درخت آناتو: Achiote
میوههای درخت آناتو بهعنوان رنگدهندههای طبیعی استفاده میشوند و بهخاطر تایید وزارت بهداشت برای سالم بودن این نوع رنگ، آکیوت ، میوه محبوب و کمیاب به حساب میآید.
-
سبزی سرشار از پروتئین
کلم بروکلی در مقایسه با سایر سیزیجات سطح بالایی از پروتئین دارد.
-
ایران ۱۷هزار محصول دانشبنیان دارد
معاون توسعه شرکتهای دانشبنیان معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاستجمهوری گفت: درحالحاضر در کشور از ۱۰هزار شرکت دانشبنیان که در زیستبوم فناوری و نوآوری حضور دارند، ۱۷هزار محصول دانشبنیان وجود دارد که دستاورد بیش از دو دهه فعالیت شرکتهای دانشبنیان است.
-
ابلاغ وام ۶۵۰میلیون تومانی نهضت ملی مسکن فردا به بانکها
مدیر روابطعمومی بانک مرکزی با تاکید بر اینکه سقف فردی تسهیلات ساخت نهضت ملی مسکن با مصوبه اخیر هیات عالی بانک مرکزی از ۵.۵میلیارد ریال به ۶.۵میلیارد ریال افزایش یافت، اعلام کرد: مصوبه مربوطه فردا برای پرداخت به متقاضیان به شبکه بانکی ابلاغ میشود.
-
نگرانی برای تامین گوشت ایام پایانی سال نداریم
رییس شورای تامینکنندگان دام میگوید: باتوجهبه فراوانی دام و ذخایر مطلوب گوشت گرم و منجمد نگرانی برای تامین گوشت ایام پایانی سال نداریم.
-
سیبزمینی ۱۵ درصد ارزان شد
رییس اتحادیه بارفروشان از کاهش ۱۰ تا ۱۵درصدی قیمت سیبزمینی نسبتبه هفته قبل در بازار خبر داد.
-
چرا نرخ رشد نقدینگی افزایش یافت؟
به گفته رییس کل بانک مرکزی، باوجوداینکه نرخ رشد نقدینگی برای سال۱۴۰۳ در کانال ۲۵درصد هدفگذاری شده بود، باتوجهبه شدتگرفتن تکانههای سیاسی و امنیتی و همچنین افزایش ریسکهای سیاسی - اقتصادی طی یکسال گذشته این نرخ به محدوده ۲۷درصد رسیده است.
-
جمعیت و فرزندآوری طی یک دهه گذشته بالغ بر ۴۰ بار مورد تاکید رهبری قرار گرفته است
بیاعتنایی یا سهلانگاری در برابر آینده
طوبی موید-خبرنگار گروه جامعه: نحوه اجرای بندهای قانون جوانی جمعیت با حضور معاون بهداشت وزارت بهداشت، مسئولان جهاددانشگاهی و رییس سازمان ملی جمعیت در شرایطی در دستورکار فردای کمیسیون بهداشت مجلس قرار گرفته که طبق گزارشهای رسیده محتویات آن اجرایی نشده است. این در حالی است که ضرورت مسئله جمعیت و فرزندآور ی ظرف یک دهه گذشته بالغ بر ۴۰بار مورد تاکید مقام رهبری قرار گرفته است.
-
گزارش «آگاه» از تولید غذاهای فراسودمند در ایران را بخوانید
زندگی با میکروبهای مفید
ملیحه محمودخواه-خبرنگار گروه جامعه: بسیاری از کشورهای پیشرفته دنیا مانند ژاپن و کرهجنوبی، غذا را نهتنها بهعنوان منبع تغذیه، بلکه بهعنوان دارو در نظر میگیرند. این کشورها بهطور گستردهای از غذاهای فراسودمند و پروبیوتیکها استفاده میکنند. پروبیوتیکها، میکروارگانیسمهای مفیدی هستند که وقتی به میزان کافی مصرف شوند، اثرات مثبتی بر سلامت انسان دارند. این مواد بهطور طبیعی در فرآوردههای تخمیری مانند ماست، پنیر و نوشیدنیهای پروبیوتیکی یافت میشوند.
-
نوزدهمین جشنواره شعر فجر برگزیدگان خود را شناخت
برگزیدگان و شایستگان تقدیر بخشهای چهارگانه نوزدهمین جشنواره بینالمللی شعر فجر معرفی شدند.
-
جزییاتی از اکران عید فطر و بلیت ۱۰۰هزار تومانی سینما
دبیر شورای صنفی نمایش با بیان اینکه قیمت بلیت سینما با سقف ۱۰۰هزار تومان، همچنان بهصورت شناور خواهد بود، گفت: در صورت فروش موفق تمام فیلمهای نوروزی، هیچ فیلمی در نوبت عید فطر به اکران اضافه نمیشود.
-
وداع با پیکر رهبران شهید
یکشنبه، روز «وفا» در لبنان
ناصر اخصر، رییس کمیته رسانهای مراسم تشییع پیکرهای رهبران شهید حزبالله طی نشست خبری از اقدامات لازم برای این مراسم خبر داد.
-
قصه بومی چینی پس از شکستن رکوردهای گیشه در چین، راهی سینماهای غرب شده است
موفقیت جهانی انیمیشن چینی در خانه
زهرا بذرافکن – خبرنگار گروه فرهنگ: «نژا ۲» پیش از آنکه به بازارهای بینالمللی برسد، رکورد تاریخی پرفروشترین انیمیشن جهان را شکست. این انیمیشن چینی که به کارگردانی یانگ یو، کارگردان متولد سیچوان که با نام جیائوزی نیز شناخته میشود، ساخته شده، توانست با گذشت از مرز فروش ۱.۷میلیارد دلاری اولین انیمیشن پرفروش تاریخ سینما و نیز هشتمین اثر پرفروش سینمای جهان شود. رکورد پرفروشترین انیمیشن تاریخ سینما که بهتازگی از آن انیمیشن محبوب «درون بیرون۲» شده بود، دیری نپایید و جای خود را به داستان اساطیری قرن شانزدهمی چینی داد. ماجرای رکورد جهانی انیمیشن چینی با داستانی بومی بهسرعت در رسانهها و شبکههای مجازی بازتاب گستردهای پیدا کرده است اما باید دید که در پس این موفقیت چه عواملی اثرگذار و حیاتی بودهاند.
-
بدرقه اشکآلود و بارانی منوچهر والیزاده
روز گذشته (جمعه سوم اسفند) پیکر منوچهر والیزاده از دوبلورهای خاطرهانگیز کشورمان که صدایش برای همیشه ماندگار است با حضور خانواده و نزدیکانش، جمعی از هنرمندان (دوبله، سینما، تئاتر، رادیو و تلویزیون) و علاقهمندانش از خانه هنرمندان ایران راهی خانه ابدی شد.
-
گفتوگوی «آگاه» با مدیر مرکز تولیدات سینمایی سوره
فیلم اقتباسی بیارزش نیست چون در آن نوعی «خلق» اتفاق میافتد
در چهلوسومین جشنواره فیلم فجر تعداد آثار اقتباسی بیش از سالهای گذشته بود؛ هم اقتباس از یک کتاب، هم اقتباس از یک اتفاق و نکته جالبتوجه اینکه، عمده آنها هم کارهای خوشساختی از کار درآمده بودند؛ از اقتباس از یک داستان مذهبی- تاریخی گرفته تا یک اتفاق واقعی که در اردیبهشت در ترکمنصحرا رخ داد و خاطرات دوران جنگ. همه اینها نشان میدهد که مخاطب، فیلمهایی را که قصه دارند دوست دارد و هر فیلمی که در گیشه و نزد مخاطب شکست میخورد به احتمال زیاد از جنبه قصه نقص داشته است.
-
روزهای سختی پیش روی آمریکاست
ترامپ و رویای «پادشاهی استبدادی» در کاخ سفید
کاخ سفید روز چهارشنبه تصویری از ترامپ با تاج منتشر کرد؛ داستان از آن قرار بود که رییسجمهور آمریکا، روز چهارشنبه در شبکه اجتماعی Truth Social نوشت: جریمه ترافیک برداشته شد. منهتن و کل نیویورک نجات پیدا کرد. زندهباد پادشاه!
-
سوغات باکو
یکی از کارکردهای سهگانه مجلس شورای اسلامی در کنار کارکرد قانونگذاری و نظارت، دیپلماسی پارلمانی است که نقش و اهمیت آن در ساختار و راهبرد دیپلماسی عمومی کشورها بهتدریج درحال افزایش است و مجلس دوازدهم طبق تاکیدات نمایندگان، همانند مجلس یازدهم اهداف توسعه روابط بینالمللی و منطقهای را دنبال میکند.
-
تبیین اهمیت مراسم تشییع سید مقاومت
چشمها در انتظار آخرین دیدار سید
بالاخره زمان موعود فرارسید و سربازان و مریدان «سیدین مقاومت» خود را برای مراسم باشکوه وداع با دو عالم وارسته و نستوه، سید حسن نصرالله و سید هاشم صفیالدین آماده میکنند تا بار دیگر حماسهای از جنس مقاومت در لبنان ثبت و به دنیا مخابره شود. آیین تشییع پیکر دبیرکل فقید حزبالله لبنان و رییس فقید شورای اجرایی حزبالله روز یکشنبه ۵اسفند با حضور هیاتهای رسمی و مردمی از ۷۹کشور جهان برگزار خواهد شد تا تجلی بخش بُعد منطقهای و بینالمللی این آیین تاریخی باشد.
-
نتیجه اعتماد به آمریکا باعث از دست دادن خاک اوکراین توسط زلنسکی شد
تجربهای دیگر
هفته گذشته، ریاض پایتخت عربستان سعودی محل گفتوگوی دو قدرت جهانی یعنی آمریکا و روسیه درخصوص اوکراین بود و جالب آنکه هیچ مقامی از اوکراین در این گفتوگوها حضور نداشت. بسیاری معتقدند اوکراین که سه سال پیش با تحریک آمریکا و اروپا وارد مهلکه نبرد با روسیه شد، حالا مورد معامله واشنگتن و مسکو قرار گرفته است و به سبب ضعف و فقدان مولفههای اقتدار نظامی و سیاسی، باید به حراج تمامیت ارضی و منابع معدنی گرانبهایش، گردن نهد.
-
تفاوت رفتاری شهید نصرالله و حزبالله در عرصه سیاسی جهان برخلاف الگوهای غربی
بر آن عهدی که بستیم، هستیم
روبرت میخلز، جامعهشناس آلمانی سال ۱۹۱۱ میلادی کتابی به اسم «احزاب سیاسی» چاپ کرد. در آن یک تز معروف دارد که من به یاد ندارم خلاف آن نظریه را بعد از این همه سال دیده باشم؛ یا شاید بهتر بگویم تا چندی پیش ندیده بودم. او نظریه خودش را «قانون آهنین الیگارشی» نامیده بود.
-
حالمان را خوب کنیم
این روزها اگر خانوادههایی بتوانند دور هم جمع شوند تا صلهرحمی انجام شود و دیدارها تازه، معمولا با حسرت از چند سال قبل و ایام جوانی و نوجوانی خود یاد میکنند. گویی که همه دوست دارند بهنوعی در خاطرات خود زندگی کنند. این روزها همه نوستالژیباز شدهاند.
-
جلد شماره ۲۰۵ روزنامه آگاه
شماره دویستوپنجم روزنامه آگاه منتشر شد.