۱۳ آبان ۱۴۰۳ - ۱۲:۲۹

خیار یکی از بهترین منابع پتاسیم به شمار می‌رود؛ به‌طوری‌که هر ۱۰۰گرم از آن ۱۳۶میلی‌گرم پتاسیم دارد. پتاسیم در خون اثرات سدیم را خنثی کرده و به حفظ تعادل الکترولیت کمک می‌کند. علاوه‌براین، خیار در تنظیم فشار خون هم مفید است.

آگاه: خیار عموما در گروه سبزیجات طبقه‌بندی می‌شود اما در واقع میوه‌ است. میوه‌ای که حاوی مواد مغذی مختلف، ترکیبات گیاهی و آنتی‌اکسیدان‌هایی است که در درمان و پیشگیری از انواع بیماری‌ها نقش دارند. خیار کالری کم و آب و فیبر زیادی دارد؛ به همین دلیل یک گزینه‌ عالی برای کاهش وزن و آبرسانی بدن محسوب می‌شود.
دلایل علمی متعددی وجود دارد که نشان می‌دهد خوردن خیار می‌تواند به بهبود سلامتی شما کمک کند. در این مطلب، هشت مورد از فوایدی که بدن با مصرف خیار از آنها بهره‌مند می‌شود، ذکر شده است:

۱ـ حفظ سلامت استخوان‌ها
خیار میوه‌ای کم‌کالری و غنی از مواد مغذی است. بر اساس تحقیقات، خیار سرشار از ویتامین K است که به ساخت و تقویت استخوان‌های قوی و سالم کمک می‌کند.
علاوه‌بر این، خیار غنی از سیلیکاست، این عنصر یک عنصر ضروری است که به ایجاد بافت‌های قوی و سالم در عضلات، رباط‌ها، تاندون‌ها، غضروف‌ها و استخوان‌ها کمک می‌کند.

۲ـ رفع بوی نامطبوع دهان
خیار به‌واسطه آب، فیبر و محتوای فتوشیمیایی خود می‌تواند بوی بد دهان را از بین ببرد. خشکی دهان یکی از علل رایج بوی بددهان است. جالب است بدانید بیش از ۹۵درصد ساختار خیار، آب است و همین ویژگی خیار را به یک غذای آبرسان تبدیل می‌کند. زمانی که آب بدن کم می‌شود، دهان بزاق کمتری تولید می‌کند که می‌تواند منجر به بوی بد دهان شود. خوردن خیار می‌تواند به آبرسانی دهان و افزایش تولید بزاق کمک کند.
خیار حاوی مواد شیمیایی گیاهی مانند پلی فنول‌ها و فلاونوئیدهاست که دارای خواص آنتی‌اکسیدانی هستند و در کاهش باکتری‌هایی که باعث بوی بد دهان می‌شوند، نقش مثبت دارند.

۳ـ کاهش فشار خون
خیار می‌تواند به کاهش فشار خون کمک کند، زیرا یک عدد خیار خام تنها ۶میلی‌گرم سدیم دارد. براساس دستورالعمل‌های غذایی وزارت بهداشت و خدمات انسانی ایالات‌متحده، رژیم غذایی سرشار از سدیم موجب افزایش فشار خون می‌شود. همچنین افراد مبتلا به فشار خون بالا نباید بیشتر از ۱۵۰۰میلی‌گرم سدیم در روز مصرف کنند.

۴ـ جلوگیری از دیابت
خوردن غذاهایی با شاخص گلیسمی پایین (GI) برای جلوگیری از دیابت مهم است. GI هر خوراکی از صفر تا ۱۰۰متغیر است. هر چه شاخص گلیسمی یک عدد بیشتر باشد، قند خون فرد پس از خوردن آن بیشتر افزایش می‌یابد. خیار دارای شاخص گلیسمی ۱۵ است و یک خوراکی مفید برای بیماران دیابتی به شمار می‌آید. خوردن غذاهایی با GI پایین می‌تواند به کاهش مقاومت به انسولین کمک کند که این موضوع به نوبه خود در کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع۲ نقش دارد.

۵ـ آبرسانی بدن
در لیست میوه‌های پرآب، خیار جایگاه اول را دارد چراکه ۹۶درصد آن از آب تشکیل شده است. همچنین این میوه فاقد هرگونه چربی، کلسترول و همچنین دارای ویتامین K، ویتامین B۶ و آهن است. برای هیدراته ماندن در تابستان می‌توانید از این میوه در سالاد و دیگر وعده‌های غذایی خود استفاده کنید.

۶ـ کاهش وزن
۱۰۰گرم خیار حدود ۱۵کالری مفید دارد. این مقدار همچنین یک گرم فیبر، ۱۵۰میلی‌گرم پتاسیم و مقدار بسیار کمی کلسیم، آهن، منیزیم، زینک، ویتامینC، ویتامین‌های گروه B و ۱۶میکروگرم ویتامین K به بدن می‌رساند. افزودن این میوه پرخاصیت و کم‌کالری به برنامه غذایی، به‌طور چشمگیری در کاهش وزن موثر است.

۷ـ درمان یبوست
فیبر موجود در خیار مشکلاتی مثل یبوست را بهبود می‌بخشد. این میوه اگر به‌طور منظم مصرف شود، می‌تواند به‌عنوان یک ملین اثربخش عمل کند.

۸ـ کاهش نفخ
خیار سرشار از مواد مغذی خاصی است که به ازبین‌بردن احتباس آب و التهاب کمک می‌کند و می‌تواند یک راه‌حل خوب برای جلوگیری از نفخ و عوارض جانبی آن باشد. این خاصیت خیار مربوط به مقدار بالای پتاسیم وجود در آن است. خوردن هر یک عدد خیار می‌تواند نزدیک به ۱۰درصد از نیاز روزانه بدن به این ماده معدنی مهم را تامین کند.