۲۶ دی ۱۴۰۳ - ۲۳:۰۳
کد خبر: ۱۰٬۱۵۸

ایران همدل، ایران مانا

سید مرتضی مفیدنژاد ـ روزنامه‌نگار

«بر همه‌ مسلمانان فرض است که با امکانات خود در کنار مردم لبنان و حزب‌الله سرافراز بایستند و در رویارویی با رژیم غاصب و ظالم و خبیث آن را یاری کنند.»

آگاه: این جمله فراز آخر پیامی بود که رهبر انقلاب در تاریخ هفتم مهر امسال و در واکنش به کشتار مردم لبنان ازسوی رژیم اشغالگر صهیونیستی صادر شد. پنج روز پس از صدور این پیام بود که مرحله چهارم پویش «ایران همدل» برای کمک به مردم مظلوم لبنان و غزه به‌طور رسمی کار خود را آغاز کرد؛ پویشی که در اطلاعیه‌ آغازبه‌کار آن آمده است: «در این مرحله نیز همانند سه دوره‌ قبل، همه کمک‌های مردمی واریزی به حساب پویش، توسط جمعیت هلال‌احمر و گروه‌های مردمی فعال در این حوزه برای رفع نیازهای ضروری و حیاتی مردم مظلوم فلسطین و لبنان هزینه می‌شود. پویش «ایران همدل» بزرگ‌ترین حرکت جمعی و مردمی برای مواسات و کمک مؤمنانه است که از سال ۱۳۹۸ و پس از بیانات رهبر انقلاب اسلامی مبنی بر شکل‌گیری نهضت تعاون و احسان و کمک مومنانه، در کشور آغازبه‌کار کرد.»
این مسیر مقدس و پربرکت از مهر آغازبه‌کار کرد و هرچه جلوتر آمد ابعاد و زوایای آن گسترده‌تر و عمیق‌تر شد. مردم با سلیقه‌های مختلف و از طیف‌های گوناگون با اهدای پول، طلا و زیورآلات‌شان صحنه‌های شگفت‌انگیزی رقم زدند. در این حرکت مومنانه، زنان ایرانی خوش درخشیدند و دست به فداکاری‌ها و اقداماتی زدند که تا سال‌های سال می‌توان از آن گفت و نوشت. در این فضای مهم و شکل‌گیری این حرکت عظیم چند نکته حائز اهمیت است که نباید در شلوغی‌ها و سروصداها به فراموشی سپرده شود:
الف) روایت صحنه‌های ایران همدل باید اولویت دستگاه‌های تبلیغی و فرهنگی ما باشد. در این روایت‌ها، محوریت زنان و مادران فداکار ایرانی و حضور اقشار و سلیقه‌های مختلف نباید به فراموشی سپرده شود. در صورت عدم تولید روایت، ضدروایت‌ها سر خواهند رسید و اصل ماجرا را به حاشیه خواهند برد.
ب) زبان هنر اگر منطبق بر اصول و قواعد حرفه‌ای حرکت کند، تاثیراتش ماندگار خواهد بود. لیستی از سوژه‌ها و موضوعات جذاب باید گردآوری شود و ازسوی کارگردانان برجسته سینما و تلویزیون به تولیدات سریال‌ها و فیلم‌های سینمایی منجر شود.
ج)‌ این حرکت ریشه در فرهنگ، سنت، تاریخ و هویت ملت ایران دارد. به‌طور طبیعی برای انتقال به نسل‌های بعدی و مدفون نماندنش زیر غبار گذشت زمان باید به ادبیات درسی و آموزشی دانش‌آموزان وارد شود. شاید این مهم‌ترین رسالت دستگاه آموزشی کشور باشد.
د) ریشه‌های علمی و تحلیلی ایران همدل باید در نظام دانشگاهی ما مورد واکاوی قرار گیرد. ادبیات آکادمیک نیاز جدی ما برای تحلیل واقعی این ماجراست و باید آن را تئوریزه کرد، پیش از آنکه جریان اندیشه طرفدار غرب آن را در معادلات علمی خود به بیراهه ببرد.
چ) حرکت مردم ایران در پویش ایران همدل یک حرکت بین‌المللی و برون‌مرزی محسوب می‌شود، پس باید برای تبلیغ بین‌المللی آن فکری کرد. این ندا باید به گوش همه ملت‌ها برسد که چه اقدامات مهمی درراستای کمک به مظلوم در این سرزمین اسلامی صورت گرفته است. ایران همدل در واقع پیام‌آور ایرانی مانا و ماندگار در برابر همه سختی‌های خارجی و داخلی است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.