آگاه: زیتون میوه کوچکی است که به گروه میوهای به نام drupes یا میوههای آلویی یا میوههای سنگی تعلق دارد و مرتبط با میوههایی مثل انبه، گیلاس، هلو، بادام و پسته است.
رنگ زیتون هنگام رسیدن از سبز کمرنگ (زیتون سبز) به بنفش و سپس مشکی متمایل میشود. تفاوت زیتون سبز و سیاه، در خاستگاه این دو میوه و میزان روغن آنهاست؛ میزان روغن موجود در زیتون سیاه بیش از زیتون سبز است، همچنین اولئوروپین موجود در زیتون که عامل بسیاری از فواید سلامتبخش این میوه است، در زیتون سیاه بیشتر از زیتون سبز است.
زیتون حاوی آب، پروتئین، کربوهیدات، فیبر و چربی است؛ زیتون حاوی ۱۱ تا ۱۵درصد چربی است که ۷۴درصد آن «اسید اولئیک» است که نوعی اسید چرب غیراشباع است. کربوهیدراتها ۴ تا ۶درصد از زیتون را تشکیل میدهند و بنابراین زیتون میوهای کمکربوهیدرات محسوب میشود.
ویتامینها و مواد معدنی موجود در زیتون شامل ویتامینE، آهن، مس، کلسیم، پتاسیم و سدیم است.
زیتون غنی از بسیاری از ترکیبات گیاهی است؛ آنتیاکسیدانهای موجود در زیتون از بروز بسیاری از بیماریهای قلبی عروقی، فشار خون، دیابت، انواع سرطانها و آسیب به بافتها در اثر رادیکالهای آزاد محافظت میکنند.
زیتون سرشار از آنتیاکسیدان است و فواید سلامتی آن از مبارزه با التهاب تا کاهش رشد میکروارگانیسمها را شامل میشود؛ زیتون بهدلیل داشتن این آنتیاکسیدانها، سیستم ایمنی بدن را تقویت و از آن در مقابل ابتلابه بیماریهای واگیر و غیرواگیر، محافظت میکند. پتاسیم و کلسیم فراوانترین مواد معدنی موجود در زیتون هستند که کمبود این فلزات در بدن انسان باعث بروز بسیاری از بیماریهای مزمن میشود و طول عمر را افزایش میدهد.
۳۰ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۲:۲۲
کد خبر: ۱۰٬۹۸۵
زیتون میوهای سرشار از آنتیاکسیدان و مواد مغذی است که نقش مهمی در پیشگیری از بیماریهای قلبی، سرطان، فشار خون و آلزایمر دارد.

نظر شما