آگاه: امسال اما شرایط کمی سختتر هم شده بود چون آغاز سال جدید با شبهای قدر مصادف شده بود و تلویزیون باید به عنوان یک رسانه ملی برنامههایی تدارک میدید که هم مناسب حال و هوای ماه رمضان باشد و هم حال و هوای عید و بهار را داشته باشد. با نگاهی کلی به مجموعه برنامههای این مدت تلویزیون میتوان گفت عملکرد رسانه ملی در نوروز ۱۴۰۴ قابلقبول بوده است. همانطور که اشاره شد بهدلیل همزمانی ماه رمضان امسال با نوروز، سریالهای سال جدید به دو دسته مناسبتی برای ایام ماه رمضان و شهادت حضرت علی(ع) و همچنین مجموعههای ویژه نوروز تقسیم شدند.سریالهای مناسبتی شامل «ذهن زیبا»، «مرهم» و «مرز» بودند و مجموعههای ویژه نوروز نیز شامل «پایتخت» و «قول مردونه» است که کمدی هستند و پس از پایان شبهای قدر، به مناسبت نوروز پخش خود را آغاز کردند.
علاوهبر سریال که با هدف سرگرمی برای مخاطب ساخته میشود، برنامههای مناسبتی که تلویزیون برای وقت افطار، سحر و تحویل سال تدارک دیده بود هم مورد استقبال مخاطبان قرار گرفتند و در رأس اینها، برنامه قرآنی «محفل» بود.
بهطورکلی با نگاهی به استقبال مخاطبان از برنامههای تلویزیون میتوان گفت تلویزیون اگر برنامه خوب بسازد هنوز بیننده و مخاطب خود را دارد و رسانه ملی هنوز اولین انتخاب برای گذران وقت است.
«محفل» از جوکر و زخمکاری جلو زد
براساس گزارش مرکز مخاطبسنجی متا که همین چند روز پیش در ایام نوروز منتشر شد، برنامه تلویزیونی «محفل» با ۴۱درصد مخاطب، صدرنشین بیرقیب تلویزیون و ویاودیها شد.نکته قابلتوجه اینجاست که این آمار تنها مربوط به مخاطبان داخلی است؛ درحالیکه «محفل» با محتوای قرآنی و جذابیت منحصربهفردش، در سطح بینالمللی نیز طرفداران بیشماری دارد.
این آمار براساس گزارش مرکز مخاطبسنجی متا، وقتی جالب میشود که بدانیم برنامههای پرهزینهای مثل «جوکر» با ۲۹.۵درصد، «زخم کاری ۴» با ۱۵درصد، «قهوه پدری» با ۱۲درصد و «گل یا پوچ» با ۹درصد، باوجود بهرهگیری از سلبریتیها، نتوانستهاند به محبوبیت «محفل» برسند.
«محفل» ثابت کرد که جذابیت واقعی، نه در زرقوبرق و بودجههای هنگفت، بلکه در روایتهایی است که از دل مردم برمیآید و به دل مردم مینشیند.
یک رکورد دیگر برای «پایتخت»
اما برنامه دیگری که در ایام نوروز، مخاطبان بسیاری را پای تلویزیون کشاند، هفتمین فصل سریال «پایتخت» بود.
سریال «پایتخت» پس از چند سال وقفه، در نوروز ۱۴۰۴ با فصل هفتم خود بار دیگر مهمان خانههای مردم شد. این مجموعه که همواره یکی از پربینندهترین تولیدات تلویزیون بوده، حالا پس از آخرین حضورش در سال۹۹، از چهارم فروردین دوباره به آنتن بازگشته و تا الان که نیمی از آن پخش شده توانسته رکوردی بیسابقه در تماشای برخط (آنلاین) محتوای نمایشی به ثبت برساند.
با اینکه به عقیده بسیاری از مخاطبان این فصل از سریال، به اندازه فصلهای قبل دیدنی نیست و نمایش تبلیغات طولانی در میانه سریال هم حسابی تماشاگران را کلافه کرده، بااینحال این سریال هنوز محبوبیت خود را در میان مخاطبان دارد و توانسته بسیاری از بینندگانی را که سالها با تلویزیون قهر بودند با این جعبه جادویی آشتی دهد.
نکته مهم درخصوص تماشاگران این سریال، وفادارماندن آنها به تماشای سریال است؛ به این معنی که این سریال دنبالکننده جدی دارد و اگر به هر دلیلی تماشای یک قسمت آن را از دست دهد سراغ تماشای آنلاین آن میرود تا از ادامه تماشا جا نماند و به همین دلیل هم فصل هفتم سریال پایتخت با ثبت بیش از ۱۵میلیون بازدید برای هفت قسمت ابتدایی در تلوبیون، رکوردی بیسابقه در تماشای آنلاین محتوای نمایشی به ثبت رسانده است.
این میزان استقبال درحالی رقم خورده که در سالهای گذشته، معمولاً سریالهای پربیننده تلویزیون چنین آماری را در پایان تعطیلات سیزده روز نوروز تجربه میکردند.
آمار ثبتشده در این فصل از سریال بهوضوح رکوردهای جدیدی را در دنیای پخش محتوای برخط ایران به ثبت رسانده است. تا زمان پخش قسمت هفتم سریال، ۳۳۰میلیون دقیقه تماشا در تلوبیون به ثبت رسیده است و تنها قسمت نخست بیش از سهمیلیون و ۱۰۰هزار مشاهده داشته که معادل ۹۵میلیون دقیقه تماشاست. میانگین هر قسمت بیش از دومیلیون و ۱۰۰هزار تماشا بوده که این ارقام برای محتوای نمایشی در بستر آنلاین با درنظرگرفتن بازه زمانی بیسابقه محسوب میشود. همچنین در یک رخداد بیسابقه، ۶۶۰هزار کاربر بهصورت همزمان در زمان پخش زنده این سریال را تماشا کردهاند.
این آمار نهتنها در میان پلتفرمهای پخش محتوای نمایشی بینظیر است، بلکه یک پدیده قابلتوجه در تلوبیون نیز به شمار میآید، چراکه این عدد در مقایسه با میزان کاربران همزمان پخش زنده بازیهای فوتبال پرطرفدار سال۱۴۰۴ رقابتی تنگاتنگ دارد.
فصل هفتم پایتخت هرشب ساعت ۲۲:۰۰ از شبکه اول سیما پخش میشود و در این فصل، چهرههایی چون محسن تنابنده، احمد مهرانفر و بهرام افشاری در کنار بازیگرانی همچون ریما رامینفر، نسرین نصرتی و هدایت هاشمی نقشهای خود را ادامه میدهند. قصه اینبار حول سفر خانواده نقی معمولی به مشهد میچرخد، ماجرایی که میتواند فضای متفاوتی را نسبتبه فصلهای قبل رقم بزند.
بنابراین گزارشها میتوان گفت که تلویزیون ممکن است در دورههایی خاطر مخاطبان خود را مکدر کند و با افت تماشاگر مواجه شود اما هروقت که سعی کرده که دل مخاطبان را به دست بیاورد موفق بوده چون رسانه ملی همیشه اولین گزینه و انتخاب مردم یک کشور است و چه خوب که رسانه ملی از این استقبالها در جهت بهتر شدن اوضاع خود در بقیه ایام سال استفاده کند.
نظر شما