شنبه‌ها برای رسانه‌ای‌ها روز کم‌خبری است اما دیروز دو خبر مهم در صدر خبرگزاری‌ها و فضای مجازی قرار داشت. یک: مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا در عمان و دیگری رونمایی گزینه اصلی دولت برای وزارت امور اقتصادودارایی.

مشاورعالی رییس‌جمهور، طبیب اقتصاد می‌شود؟

آگاه: محمدجعفر قائم پناه از دوستان صمیمی و نزدیک رییس‌جمهور و هم دوره‌ای او در دانشگاه (دوره دانشجویی) است و در زمان وزارت بهداشت دولتِ مسعود پزشکیان نیز همکار و همیار وی بود و با به‌روی‌کارآمدن دولت چهاردهم به پاستور رفت و معاون اجرایی رییس‌جمهور شد. این مقام ارشد دولتی روز گذشته در گفت‌وگویی درباره آخرین وضعیت معرفی وزیر اقتصاد، گفت: پس از بررسی‌های کارشناسی و جلسات متعدد، فهرستی از افراد شایسته را برای تصدی مسئولیت وزارت امور اقتصادودارایی به رییس‌جمهور پیشنهاد کرده‌ایم که در صدر آن، دکتر علی طیب‌نیا قرار دارد.

طیب‌نیا سر لیست ۲۰ نفره وزرای پیشنهادی به پزشکیان
وی با بیان اینکه این پیشنهاد باتوجه به دانش، تجربیات و توانمندی‌های دکتر طیب‌نیا در حوزه اقتصاد و همچنین سابقه موفق ایشان در دوره قبلی تصدی این وزارتخانه، به آقای دکتر پزشکیان ارائه شده است، تصریح کرد: البته تصمیم نهایی در این زمینه با شخص رییس‌جمهور است. رییس‌جمهور بر انتخاب فردی متخصص، با تجربه و دارای برنامه مشخص برای بهبود وضعیت اقتصادی کشور تاکید دارند و این موضوع را با حساسیت ویژه‌ای دنبال می‌کنند.
عبدالناصر همتی، رئیس کل بانک مرکزی در دولت تدبیروامید، اولین وزیر اقتصاد در دولت پزشکیان بود که عملکرد او در ساختمان باب‌همایون با واکنش و اعتراض مجلسی‌ها روبه‌رو شد و سرانجام ۱۲ اسفندماه جلسه استیضاحش در هرم سبز بهارستان تشکیل شد و از آنجا که نتوانست نمایندگان را قانع کند، بعد از شش‌ماه و ۱۲ روز، ردای وزارت را از تن درآورد و به دانشگاه برگشت؛ از آن زمان تا به امروز رحمت‌الله اکرمی سرپرست وزارتخانه شد و طبق قانون بعد از استیضاح و یا برکناری یک وزیر، سرپرست به مدت سه‌ماه می‌تواند هدایت وزارتخانه را برعهده بگیرد.
بنابر گزارش مهر، یک فهرست ۲۰ نفره به مسعود پزشکیان، رییس‌جمهور ارائه شده که در میان آنها علی طیب‌نیا وزیر اقتصاد و دارایی دولت یازدهم سرلیست این فهرست است. او در بزنگاه انتخابات چهاردهم همراه با محمدجواد ظریف و محمدجواد آذری‌جهرمی مثلث یاران پزشکیان را تشکیل داده بود و در دوره پساانتخابات گمانه‌زنی‌هایی هم مبنی بر انتصاب او به‌عنوان معاون‌اول رییس‌جمهور شنیده می‌شد، اما در نهایت قرعه به نام محمدرضا عارف افتاد، البته پس از رسانه‌ای‌شدن حکم معاون‌اول، او ویدویی منتشر و اعلام کرد تمایلی برای پذیریش این مسئولیت نداشت، با این حال رییس قوه‌مجریه تمایل داشت طیب‌نیای اقتصاددان در دولت، کنارش باشد و به او مشورت دهد. براین اساس ۱۴ مردادماه طی حکمی به‌عنوان مشاور عالی سکاندار دستگاه اجرا منصوب شد.
در حکم صادره به اهتمام به اهداف و آرمان‌های اصیل انقلاب‌اسلامی، حرکت در مسیر تحقق چشم‌انداز، سیاست‌های کلی ابلاغی رهبر انقلاب «مدظله العالی” و نیز وفاداری به منشور اخلاقی دولت چهاردهم به‌منظور خدمت هرچه بیشتر به مردم عزیز ایران تاکید شده بود.
طیب‌نیا حکم جدیدش را دریافت کرد اما به مرور زمان شنیده‌هایی مبنی بر اختلاف و کناره‌گیری طیب‌نیا از جایگاه مشاورعالی رییس‌جمهور در فضای مجازی منتشر می‌شد. علت انتشار این خبر هم فاصله‌گیری مشاور عالی با دولت بود؛ گفته می‌شد طیب‌نیا دیگر در جلسات شرکت نمی‌کند و مشورت نمی‌دهد. او خود سکوت اختیار می‌کرد و ترجیح می‌داد شنیده‌ها را تایید و یا رد نکند، اما همتی وزیر پیشین امور اقتصادودارایی در گفت‌وگوی ویژه خبری در پاسخ به سوال مجری درباره اینکه چرا خبری از طیب‌نیا نیست؟ به سفر او به عراق اشاره کرد. سفری که طولانی شده بود. اکنون باید دید آیا وزیر پیشین امور اقتصادو ‌دارایی می‌پذیرد از حاشیه خارج و وارد متن ماجرا شود؟
درباره پرسش مطرح‌شده باید دو نکته را درنظر داشت. نخست آنکه آیا خبری که قائم‌پناه داد، به منزله متقاعدشدن طیب‌نیا برای تصدی وزارت امور اقتصادودارایی است؟
چرا دولت از طیب‌نیا نام برد؟
علی قلهکی، فعال رسانه‌ای در این باره در صفحه شخصی خود نوشت: مطرح‌شدن نام «طیب نیا» برای وزارت اقتصاد به عنوان گزینه اصلی، بیشتر از اینکه برای کمک به وِی باشد، برای انداختن توپِ افکار عمومی در زمین اوست؛ وقتی شروطِ مطرح‌شده توسط طیب‌نیا تا این لحظه پذیرفته نشده و نام‌ او توسط معاون رییسِ دولت مطرح می‌شود، یعنی اینکه «مردم، ما گفتیم طیب‌نیا بیاید وزیر شود، ولی خودش نخواست!».
نکته دیگر نظر شخص طیب‌نیا است. از روزگذشته برخی کانال‌ها، خبری مخابره کردند حاکی از آنکه طیب‌نیا با شرط‌وشروطی حاضر است کلیددار وزارت اقتصاد شود؛ اما آوش نیوز رسانه‌ای که به‌تازگی فعالیت خود را آغاز کرده و از رسانه‌های نزدیک به دولت شناخته می‌شود، این خبر را رد کرد. حال نگاه‌ها معطوف به رایزنی‌ها در دولت است تا مشخص شود نام چه کسی در نامه‌ رییس‌جمهور به مجلس به عنوان وزیر امور اقتصادودارایی معرفی خواهد شد؟ آیا طیب‌نیا که سال ۹۲ در ستاد انتخاباتی محمدرضا عارف فعالیت می‌کرد و در همان سال به کابینه حسن روحانی راه یافت، در عصر وفاق دوباره به دولت برمی‌گردد؟ اگر این اتفاق بیفتد احتمالا او با رای خوب از فیلتر بهارستان عبور می‌کند و برای یک‌دوره دیگر هدایت وزارت اقتصاد را عهده‌دار می‌شود. با این‌حال منابع نزدیک به وی می‌گویند طیب‌نیا همچنان تمایلی برای حضور در دولت ندارد. پاسخ به این پرسش و پرسش‌های دیگر به زودی با معرفی وزیر پیشنهادی داده خواهد شد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.