رییس سازمان انرژی اتمی گفت: تعداد رادیوداروها امروز با تولید سه رادیوداروی جدید، از رقم ۷۰ عبور کرد و حدود ۲۰ رادیوداروی دیگر در مسیر تحقیقات در فازهای آزمایشگاهی و بالینی قرار دارد.

اسلامی: تعداد رادیوداروهای کشور از مرز ۷۰ عبور کرده است

آگاه: محمد اسلامی، رییس سازمان انرژی اتمی در گفت‌وگویی با بیان اینکه فناوری هسته‌ای موضوعی گسترده و فراگیر است، گفت: این موضوعی است که تاثیرات بسیار زیادی در کیفیت زندگی مردم به‌ویژه در علوم و فنون پیشرفته دارد. وی در ادامه گفت: ما در سازمان انرژی اتمی ایران این راهبرد را اتخاذ کردیم که هرچه بیشتر این سرفصل‌های فناورانه را فعال کرده و آنها را به سامانه‌هایی تبدیل کنیم که به‌صورت پرشتاب‌تر در خدمت مردم قرار بگیرد و مردم بتوانند به‌صورت ملموس از این فناوری بهره‌مند شوند.
رییس سازمان انرژی اتمی با اشاره به اینکه یکی از محورهای اساسی تولید و توسعه رادیوداروها بوده است، اظهار کرد: تعداد رادیوداروها امروز با تولید سه رادیوداروی جدید از رقم ۷۰ عبور کرد و حدود ۲۰ رادیوداروی دیگر در مسیر تحقیقات در فازهای آزمایشگاهی و بالینی قرار دارد؛ تمرکز بر این بوده است که این رادیوداروها در بخش درمان حداکثر اثربخشی بدون عوارض جانبی داشته باشند و در بخش تشخیصی افزایش قدرت تشخیص را مدنظر داشتیم.
اسلامی تصریح کرد: قاطعانه باید عرض کنم که رادیوداروهای اخیر در زمره اولین‌ها در دنیا است که ما در کنار چند کشور پیشرفته در دنیا به آن دست‌یافته‌ایم؛ این رادیوداروها به‌تازگی توسط رییس‌جمهور رونمایی شد؛ ما این ظرفیت را ما گسترش می‌دهیم و سهم قابل‌ملاحظه‌ای هم در بازار جهانی پیش رو داریم؛ در حال گسترش تعداد کشورهایی هستیم که به آنها صادرات داریم. وی ادامه داد: محور دوم در این حوزه با تاثیرگذاری مستقیم بر زندگی مردم، مشتقات آب‌سنگین است؛ کار آزمایشگاهی یا تولید ۳۰۰ نوع محصول آن تا امروز صورت گرفته است که یک تحول اساسی و دگرگون‌کننده در تولیددارو و درمان و دیگر بخش‌های صنعتی است؛ این امر از آن ‌جهت اهمیت دارد که تولید این مشتقات در انحصار چند کشور خاص بوده است؛ آنچه در ایران با تحقیقات حاصل شده است براساس تاییدیه آزمایشگاه‌های بزرگ و معتبر در دنیا از بهترین‌ها است.
رییس سازمان انرژی اتمی گفت: امروز یکی از مشخصات اصلی و نمونه‌های مهم این تولیدها کیت غربالگری نوزادان است که سال گذشته عرضه کردیم؛ یک قطره خون نوزاد سه تا هفت روز با این کیت تا ۵۶ نوع بیماری متابولیک را شناسایی و معرفی می‌کند؛ این خدمتی بزرگ به جامعه و نسل حاضر و آینده است. وی همچنین گفت: در بحث شتاب‌دهنده‌های خطی و دیگر شتاب‌دهنده‌ها و اساسا مولدهای پرتو در ۳۰ سال گذشته با شبکه دانش‌بنیانی پیش رفتیم؛ یکی از نیازهای جامعه پزشکی در بخش درمان تامین شده است؛ امیدواریم پشتوانه خوبی برای تامین نیازها باشیم.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.